Петиция "В помощ на майките"

• 10 461
  • 217
  •   1
Отговори
# 195
  • Panagyurishte
При нас таксата за детска градина в момента е 40лв. , от нова година 55лв. Лиляна, виждам, че често влизаш в темата, защо досега не даде някоя конкретна препоръка, а критикуваш крайния резултат. Момичето хиляди пъти помоли за помощ, но никой не се отзова и сега, когато подписката вече е готова същите тези хора, които не се отзоваха, отново са негативно настроени. Имам чувството, че какъвто и да е крайния текст все ще има недоволни.

# 196
Аз пък подкрепям Перличка. Само че нали не губим предишните гласове. Важат ли

# 197
  • Ямбол
Аз пък подкрепям Перличка. Само че нали не губим предишните гласове. Важат ли
Разбира се, че ги губите. Но има и вариант, без да се иска съгласието на подписалите предишната петиция, да се прехвърлят подписите на тази, и да кажат, че са за тази, което си е направо престъпление, но най-вероятно така ще се случи.

И не е вярно, че не съм дала предложения - къде остана данъчното облекчение или може би на някого не му отърва да е така и си пише петиция след петиция и само прехвърля подписи.

Не можахте да разберете, че дори и в протестите си трябва нещата много хубаво да се обмислят. Така само на емоция, че на някого му скимнало да пусне петиция - не става.

# 198
  • Panagyurishte
Предложението за данъчни облекчения го дадох аз, би било по-правилно да кажеш, че си го подкрепила.

# 199
  • Ямбол
Предложението за данъчни облекчения го дадох аз, би било по-правилно да кажеш, че си го подкрепила.
ОК, извинявай, другарче, че ти взех играчката, опс идеята. Нека да е твое, подкрепям го, но го няма в петицията. Защо?

# 200
Ох Лилянче..... Laughing
Всички,които са подписали старата петиция знаят за тези искания,мислих да ги предадем заедно,обаче мисля,а и не само аз,че ще се получи дублиране на имена и подписи,хартиените ще останат,а на тази пак ще съберем  Peace Доста хора не се подписаха на предишната заради вида й и за това,че е лишена от смисъл,с което съм съгласна.Снощи се порових,четох,мислих и накрая се получи това.И в тази сигурно има някакви не добре написани неща,но това са ми възможностите  Laughing За това,на който пак не му харесва ще кажа,вместо само да мрънка и упреква да се заеме лично и да я направи както трябва,да пусне линка и който иска да подкрепя.
За данъчните облекчения има много малко гласове,много малко за това сметнах,че няма смисъл да го пишем.Все пак 20 човека не значи,че и всички други искат да получават облекчение,на доста хора са им нужни в пари  Peace Понеже 70лв. ми се струва нереално да ги вдигнат искаме поне 50лв.,а и се прие вече увеличение на таксата за ясла/градина в размер 50-60лв.Не знам точно колко.Това,както и преди анкетата го има публикувана на сайта на ИСОГ  Peace Не може всекидневно да вдигат цените,а заплати,пенсии,помощи,добавки и т.н. НЕ.
Мисля,че така написано ще съберем повече подписи,а и сега има шанс дяа ни обърнат внимание  Peace
Заядливите коментари на постоянно недоволните смятам да ги подминавам.А и е ясно,че БГ родители са тези,които подкрепят писмото и са се подписали.Като я предаваме ще се считат само подписалите се,а не всички  Peace Така че споко Лилянче.А пък,ако искаш може и ти да си пуснеш една петицийка,ама добре написана не като нашата и там да напишеш,че искаш данъчни облекчения,че не искаш детски и всичко,което те вълнува,а и другите които ще подпишат  Mr. Green

# 201
  • Ямбол
Не, аз не искам петиция да пускам, нито пък съм заявявала, че желая и мога да организирам подобно нещо.
Помня обаче как се организираха протестите, когато искахме оставката на правителството. Няма начин и вие да не помните, че имаше много организирани майки от тук, че на протестите имаше провокатори и неприятни инциденти. Като направя савнение с подготовката на онзи протест и това тук, разликата е огромна. Петицията първо се обмисляше, предлагаше се на обсъждане, допълваше се и накрая с помощта на юристи и компетентни лица се изпипа като краен вариант. А какво се случва тук - Перличка се ядосала, че помощите й се забавили с 2 дни и надраскала набързо няколко реда и ги публикувала. После, все пак проумяла, че вариантът й не действа и няма да хване око, решила да редактира, но отново сама. А хората вече са объркани, къде да се подписват и за какво да се подписват. Данъчните обекчения не ги включва, защото били събрали малко гласове. Ами много ясно, че ще са по-малко от другите, след като опцията е била видна като време поне десет пъти по-малко от останалите, които са имали време да натрупат повече гласове.

Все пак, Перличке, ти не проумя, че аз не съм против теб и идеята. Успех с твоята "петицийка"(така ти се изразяваш) и весели празници!

# 202
Писах и исках 1000 пъти помощ,ама това не се вижда нали?И към юристи се обърнах..НИКОЙ.Това преди да го публикувам го споделих с няколко човека и те изразиха мнението си,майки,които заедно с мен се нагърбиха да събират подписи в студа,да обикалят и т.н. и т.н.,а не само да недоволстват по форумите.А на теб не ти ли стана ясно,че не всички са като теб...А?И че за много хора тези 35лв детски са спешни и важни.Не мога да разбера какъв ти е проблема  newsm78 това не ти харесва,онова не ти харесва,ама света не се върти около теб и това,което не харесваш.Щом не ти харесва и не си съгласна не се подписваш...не е много сложно нали.Да,драснах я петицийката,ама поне се опитвам да направя нещо,докато повечето само ревът по форумите,а други ги оплюват колко жалки били и че сме били заприличали на циганите  Shocked Еми сори,ама писва от ей такива отракани хора.За мен е много по-важно,че се опитвам да правя нещо,че си  взех поука и се опитах да редактирам писмото,за да изглежда по-добре,да чета и уча закони,да търся инфо и т.н. и т.н.Ама това не се вижда,виждат се грешките само на хората включително правописни и пунктоационни  ooooh! Писна ми вече и още много малко ми остава да тегля една голяма м*йна на всичко и който иска да се оправя и да се нагърбва с тази задача.Още по-добре...на мен също няма да ми е лошо,ако някой друг го свърши пък при мен да дойде на готово.И ако искаш да знаеш когато се захванах с това детските ми бяха преведени на време,но знам какво ще стане както сега така и от другата година.Много е лесно само да упрекваш хората,аз като искаш помощ ти къде беше,а само влизаш да оплюеш я петицията,я хората които са я написали или подкрепили. ooooh! Офффф,аман вече

# 203
# 204
  • Ямбол
Какво ми е станало ясно на мен и какво не е, не е важно сега, темата е за петицията и аз съм по темата, пиша точно за петицията, но не съм длъжна да я одобрявам. Аз не плюя, аз критикувам и посочвам грешки. И не съм само аз. Мога да помагам, там където съм компетентна, не се нагърбвам с нещо, с което няма да се справя за разлика от инициатора тук.
Участвала съм в много протести в моята област и сме успявали. Как ли? Сигурно, защото знаем как се правят.

# 205
Една малка забележка може ли?
 таксата в нашата Дг е 10лв +2,40 на ден. Незнам защо в петицията е написано помощта да е равна на таксата за детска градина. Искате детските да са 10лв ли?
Най добре го махнете това. Оставете си искането за 50лв, но това за таксата го махнете. все пак, присъствените дни в такова заведение определя колко пари ще платите в края на месеца. не се излагайте с толкова пояснения.

Да допълня още нещо, не го взимайте като заяждане. След препинателния знак се оставя интервал.  За да е по прегледно и все пак господата да видят, че не сме толкова неграмотни.

# 206
И аз не съм съгласна да бъдат равни на таксите в ДГ. Има някои родители, които плащат полувин такса, но не смята, че тяхните деца са нещо по- малко от други. Също така във всички градове са различни таксите за детските градини, а все пак се борим за равноправие на децата

# 207
нЯМА КАК ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО,КАЗАХ ВЕчЕ.А И ПИшЕ НАЙ-МАЛКО 50ЛВ.СЪщО ТАКА ОТ ДОГОДИНА ТАКСАТА СКАчА  Peace http://kg.sofia.bg/?page=news&id=337

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 16:19 от .::Перличка::.

# 208
  • Ямбол
В София може да скача, но София не е България.

А петицията не може да се промени, но какъв е проблемът да се пусне нова - никакъв, така или иначе ще има пренасочване на подписи.

# 209
Ок,заповядай.Пусни нова

Общи условия

Активация на акаунт