Петиция "В помощ на майките"

• 10 461
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
jabka_28 аз пък мисля ,че ще получите лихви при евентуални други закъснения ,то дано де не се случва де.
22 написах си съвсем ясно мнението по въпроса не ме интересува с какво си съгласна.
Абсурдно е да мислиш ,че държавата ще ти поема издръжката ,защото си и родила дете.
Петицията ви е за вдигане на детските надбавки и майчинството моля не засягайте транспалтациите ,самотните родители и децата с увреждания.Някак си не е етично спрямо тях.

# 91
  • Там, край реката
Работя в системата на образованието.
Мисля че в нормативната документация трябва да се поизчистят някои неща. Скоро имахме следния случай. Ученичка - десетокласничка, премина в самостоятелна форма на обучение, защото стана майка. Но каква беше изненадата ни, когато дойде да си поиска документ, че е записана в училище /без значение от формата на обучение/, за да получават детски за нея. Социалните застанаха на нейна страна, цитирайки чл.18 /ако не ме лъже паметта/ от правилника за прилагане на закона за социалните помощи. Според него наистина има право да ги получава. И какво се случва: и майката, и детето ще вземат детски от държавата.
Затова си мисля, че трудно ние можем да поставим обща рамка - кой да получава и кой не. А това за 21 годишните направо ме изумява, особено като знам колко много хора са записани като частни ученици сега и чакат да им се подарят изпитите, за да получат например свидетелство за правоуправление на МПС или за да ги регистрират в бюрата по труда. И детски надбавки ли да им се дадат?! А на нашите деца при 5 неизвинени за месеца им се спират. Различен е аршина нещо.

# 92
22, подкрепям те с 2 ръце. И аз и таткото ни се отрепваме от работа, но като сложим ипотеката, защото все пак трябва да има къде да живеем, трябва да осигурим покрив на децата; като сложим сметките, защото децата трябва да ядат, да им е топло, да са облечени; и то нищо не остава. Да не би да не работим и да чакаме на държавата. Не не сме от тези дето взимат помощи, а в същото време работят на някой строеж нелегално и взимат най- малко 50 лв надник на ден, но те са социално слаби и за тях може #Cussing out
Ето защо смятам, че държавата има отговорност и към нашите деца. Имам приятелка в Англия, която казва, че и 3 и 4 дете ще роди, защото държавата там се грижи за децата. Успява да ги издържа само с детските си надбавки. А ние какво, работим работим и пак парите ни не стигат, за да осигуря нормален начин на живот на децата си. Нашите управници постоянно гледат на запад по колко плащали за нещо си и смятат, че и при нас то трябва да струва същата цена. ОК но мисля, че е време и да погледнат и на запад какво дават за децата, за да може те да се отглеждат нормално

# 93
Iliana__: гледай сега, разчитам да държавата, т.е. на данъците, които съм си плащала чинно през всичките години, за които съм била длъжна да го правя. Защо ли? Ами защото аз съм в майчинство, защото си гледам детето. Ако мислиш, че е по-разумно да ходя и на работа през това време, това си е твое мнение. Нещо ми се струва, че не си разбрала за какво е петицията. И още: първо, това е мое дете и на съпруга ми. След това то е дете и на България, защото дай Боже, жив и здрав, ще живее тук. Ще се изучи, ще работи, ще печели, ще бъде съвестен гражданин, както много други. Ще даде своя принос за държавата. Той също ще бъде задължен да плаща данъци. На тази основа се върти света, не само България.  Peace

Не разбирам и защо делиш родителите на такива с деца с увреждания и такива без. Те всички са равни. Деца на България, както сме напомнили в текста на петицията. Всички имат право да бъдат подпомогнати финансово, при положение, че родителите им са работили, плащали са си данъците, дали са с една дума каквото са могли на държавата. В крайна сметка ние сме тази държава. И след като има данъци, ние си ги плащане, за да може тези пари след това да се разпределят където трябва и на когото трябва, то е редно и да разчитаме в един такъв период, какъвто е майчинството, точно на тях.

И последно: петицията се отнася за всички родители и деца в България!

Елена_Т: съгласна съм  с теб. Някои неща наистина трябва да се променят.

Veronic: благодаря за подкрепата!

# 94
22, подкрепям те с 2 ръце. И аз и таткото ни се отрепваме от работа, но като сложим ипотеката, защото все пак трябва да има къде да живеем, трябва да осигурим покрив на децата; като сложим сметките, защото децата трябва да ядат, да им е топло, да са облечени; и то нищо не остава. Да не би да не работим и да чакаме на държавата. Не не сме от тези дето взимат помощи, а в същото време работят на някой строеж нелегално и взимат най- малко 50 лв надник на ден, но те са социално слаби и за тях може #Cussing out
Ето защо смятам, че държавата има отговорност и към нашите деца. Имам приятелка в Англия, която казва, че и 3 и 4 дете ще роди, защото държавата там се грижи за децата. Успява да ги издържа само с детските си надбавки. А ние какво, работим работим и пак парите ни не стигат, за да осигуря нормален начин на живот на децата си. Нашите управници постоянно гледат на запад по колко плащали за нещо си и смятат, че и при нас то трябва да струва същата цена. ОК но мисля, че е време и да погледнат и на запад какво дават за децата, за да може те да се отглеждат нормално

newsm10 newsm10 newsm10    много точно казано!абсолютно те подкрепям!
подписах се в петицията,дано има ефект!

# 95
  • Panagyurishte
Много дискусии предизвиква въпроса наистина ли тези,които получават детски са социално слаби или се осигуряват на МРЗ или работят незаконно и не внасят никакви данъци, затова може да се помисли за някакви данъчни облекчения, в момента има такива само за семейства с ипотечни кредити, доколкото си спомням.

# 96
Iliana__: гледай сега, разчитам да държавата, т.е. на данъците, които съм си плащала чинно през всичките години, за които съм била длъжна да го правя. Защо ли? Ами защото аз съм в майчинство, защото си гледам детето. Ако мислиш, че е по-разумно да ходя и на работа през това време, това си е твое мнение. Нещо ми се струва, че не си разбрала за какво е петицията. И още: първо, това е мое дете и на съпруга ми. След това то е дете и на България, защото дай Боже, жив и здрав, ще живее тук. Ще се изучи, ще работи, ще печели, ще бъде съвестен гражданин, както много други. Ще даде своя принос за държавата. Той също ще бъде задължен да плаща данъци. На тази основа се върти света, не само България.  Peace

Не разбирам и защо делиш родителите на такива с деца с увреждания и такива без. Те всички са равни. Деца на България, както сме напомнили в текста на петицията. Всички имат право да бъдат подпомогнати финансово, при положение, че родителите им са работили, плащали са си данъците, дали са с една дума каквото са могли на държавата. В крайна сметка ние сме тази държава. И след като има данъци, ние си ги плащане, за да може тези пари след това да се разпределят където трябва и на когото трябва, то е редно и да разчитаме в един такъв период, какъвто е майчинството, точно на тях.

И последно: петицията се отнася за всички родители и деца в България!

Елена_Т: съгласна съм  с теб. Някои неща наистина трябва да се променят.

Veronic: благодаря за подкрепата!
Първо плащала си си данъците и съответно си получаваш определените от закона помощи за майчинството си .Смяташ ,че две години майчинство са недостатъчни  newsm78 ,а три месеца как ти се струват ?
Парите от майчинството ти се струват малко  newsm78 да тя и минималната заплата е ниска и пенсиите и всичко .
Майчинството си е перфектно уредено  това е моето мнение.
Деля децата ,защото никъде в петицията не споменавате техните помощи ,а те се различават от майчинството и детските надбавки.Надявам се не искаш еднакви помощи и те са деца на БГ ,но имат по-големи нужди. Та в този смисъл хич не е етично да апелираш за техните подписи след и помен няма за тях в петицията ви.
Да събирате подписи и съвсем ясно да заявявате ,че впоследствие ще промените петицията и исканията си и меко казано смешно  и несериозно.
В петицията няма никаква конкретика -парите не ни стигат и искаме да увеличите помощите .Кои помощи по-точно ,като време ли като размер ли и ако да с колко .
И както Мariela78 напомня пък колко ли са тези ,които вземат добавки без реално да отговарят на изискванията .И дали ако онези горе намерят начин да спрат тази практика няма да има възможност надбавките да скочат двойно примерно  newsm78
Вчера казаха ,че има пари за  всички видове помощи и повече забавяне няма да има ,не било поради липсата на пари ,а заради организационен проблем в Социалното -това според проучване на БТВ.

# 97
  • Ямбол
Не мога да подпиша подобно искане.
Не защото съм против, а защото съдържанието не отговаря на моите представи.
Изобщо не е обмислено, някои въпроси направо са абсурдни.
Кои въпроси са абсурдни?
Когато преди повече от 2 седмици направихме подписката наистина имаше много неуточнения, но сега всичко се премисля и се отсяват пошлите идеи и остава само най-същественото.

И за да имаш такова мнение, поне се обоснови, кое не отговаря на твойте представи?
Първо не съм съгласна с това:
"Ние Българските майки искаме Държавата да мисли повече за бъдещето на България,т.е. за децата на България."
Аз не съм на мнение, че държавата трябва да се грижи за моите деца. Аз не съм планувала и родила деца с мисълта, че държавата ще мисли за тях. Изобщо никога не бих подкрепила подобен призив. Отминаха тези времена, когато държавата се грижеше за всичко. Има разлика в стимулирането на раждаемост и грижа за децата.

"Ние Българските майки искаме да получаваме подобаващи помощи,за да отглеждаме нормално децата на България."
Аз също съм българска майка, но отглеждам нормални и щастливи деца не благодарение на помощите от държавата и не заради тях. Така че моля - пишете "подписалите се майки", не всички майки.

"Детски надбавки да взимат всички деца до 3г. възраст.След това да взимат детски,само деца които посещават детска градина."
Това е дискриминация. Детската градина не е задължителна и не можете на този принцип да отсявате.

Изобщо аз отново подчертавам, че не съм против социалните идеи, но не в такъв вид. Бих подкрепила искане за подоходно семейно облекчение. Бих подкрепила искания за деца с увреждания, за самотни родители, а не живеещи без брак.

На мен ми се вижда някак абсурдно да протестирам срещу нещо, което не ми е право, а просто е въведено като помощ. Все едно да се жалвам на шефа, че тази година няма да има купон за нова година.

# 98
22 от всичкото писане разбрах,че имаш заеми,ипотеки и не ти стигат парите.Как подяволите имаш ипотека,а вземаш и детски?Значи не се осигуряваш на реални доходи,нали?Искаш детски за "щастливо дте",а моите да са нещастни ли? Аз се осигурявам на реални доходи,имам заеми и сметки също.Имам и две деца. Никога не ми е дала нещо тази държава,нито детски,нито майчинство.Осигурявайте се реално,за да имате истински претенции.90% от ентусиастките тук са със скрити доходи.Как ги теглите тия заеми и ипотеки,след като чакате на детски!?! Ами наистина е голяма пошлост.

# 99
22 от всичкото писане разбрах,че имаш заеми,ипотеки и не ти стигат парите.Как подяволите имаш ипотека,а вземаш и детски?Значи не се осигуряваш на реални доходи,нали?Искаш детски за "щастливо дте",а моите да са нещастни ли? Аз се осигурявам на реални доходи,имам заеми и сметки също.Имам и две деца. Никога не ми е дала нещо тази държава,нито детски,нито майчинство.Осигурявайте се реално,за да имате истински претенции.90% от ентусиастките тук са със скрити доходи.Как ги теглите тия заеми и ипотеки,след като чакате на детски!?! Ами наистина е голяма пошлост.

Не че съм длъжна да обяснявам, но ипотеката е на името на мъжа ми, съответно и апартамента, в който живеем. Сетете се защо. На мен няма как да ми дадат кредит с такава заплата. Освен това детските ги вземам, само защото от 9 месеца съм в болнични, респ. майчинство и доходите ми са достатъчно ниски, за да ги получавам. Ще се радвам на тях само няколко месеца най-вероятно, защото съм "на ръба".

Само не знам защо подминавате момента с удръжките, които ЦЯЛ живот сме длъжни да плащаме (вкл. данъците), а когато трябва да търсим нещо насреща - чукаме на затворена врата. Нямам предвид само социалното осигуряване. Това се отнася и за rednik и за всички, които се осигуряваме на реалните доходи. Съгласна съм, както вече казах, че майчинството и детските, както впрочем и много други обезщетения трябва да съответстват на доходите. На реалните такива. Значи, аз трябва да имам около 3-4 дечица, за да си взема обратно това, което съм дала на държавата. Че и за нея да остане. За какво ми се удържат осигуровки за фонд "майчинство"? А на мъжа ми? Айде няма да се повтарям. Виждам, че сте интелигентни хора. Това не е личен спор, а спор за това как трябва да бъде уреден този въпрос. Цялата ни система е сбъркана. Надявам се някоя от умните глави, които сме избрали да ни управляват, да се сети да направи нещо по въпроса.

# 100

Аз също се осигурявам на реалните си доходи и да имаме ипотека и взимам детски, но детските ги взимам от когато вдигнаха остатъчният доход на 350. И не мога да си обясня защо протестирате против нашите искания, като ние се опитваме да постигнем да има детски за всички деца, към които обаче да има и някакви изисквания - да ходят на училище и  т.н. Осъзнаваме, че 35 лв е крайно недостатъчна сума и искаме тя да се увеличи. А вие мили майчета, които постояно ни упреквате колко не сме прави, ако успеем да постигнем нашите искания дали ще се откажете от детските и ще ги върнете. Съмнявам се

# 101

Аз също се осигурявам на реалните си доходи и да имаме ипотека и взимам детски, но детските ги взимам от когато вдигнаха остатъчният доход на 350. И не мога да си обясня защо протестирате против нашите искания, като ние се опитваме да постигнем да има детски за всички деца, към които обаче да има и някакви изисквания - да ходят на училище и  т.н. Осъзнаваме, че 35 лв е крайно недостатъчна сума и искаме тя да се увеличи. А вие мили майчета, които постояно ни упреквате колко не сме прави, ако успеем да постигнем нашите искания дали ще се откажете от детските и ще ги върнете. Съмнявам се
За какво протестирате последно всички деца да получават детски надбавки или да се увеличи размера ?Или и за двете или въбще всички помощи да се увеличат ?
Или просто си протестирате ,че парите не стигат.

# 102

За какво протестирате последно всички деца да получават детски надбавки или да се увеличи размера ?Или и за двете или въбще всички помощи да се увеличат ?
Или просто си протестирате ,че парите не стигат.
Ми ако малко повечко прочетеш. ще разбереш. че искаме да се махне остатъчния доход на родителите и детските да бъдат увеличени. Не случайно е пусната анкета

# 103
подкрепа на майките!

Нека застанем твърдо и да покажем, че НЕ сме доволни от социалното подпомагане в България!!! Нека направим тази подписка в простест на това, че 35 лв. детски надбавки на месец и 240 лв. майчинство НЕ стигат да се отглеждат здрави и щастливи деца!!! Нека се подпишем и изпратим това на министерството на финансите на Република България, за да види, колко са недоволните майки в България!!!

Ние Българските майки искаме Държавата да мисли повече за бъдещето на България,т.е. за децата на България.
Ние Българските майки искаме да получаваме подобаващи помощи,за да отглеждаме нормално децата на България.
Ние Българските майки искаме да получаваме редовни помощи за отглеждането на децата си.

Драги Управляващи,не забравяйте,че ние Ви гласувахме доверие.Вие управлявате благодарение на нас.Ние искаме да получаваме уважение,както и нашите деца.Мисля,че не е редно като честни и редовни дънакоплатци да ни орежете с помощите за нашите деца.За бъдещето на България,защото нашето и вашето бъдеще са нашите деца.

veronic аз чета ,а ти прочете ли какво подписа ?Ей, това отгоре ,а кажи какво точно искате.
Освен уважение към децата и повече пари?

# 104
  • Ямбол
.....
Ми ако малко повечко прочетеш. ще разбереш. че искаме да се махне остатъчния доход на родителите и детските да бъдат увеличени. Не случайно е пусната анкета
Но има и пусната подписка, чийто текст не мога да подпиша.
Ако няма да е такъв текста на подписката, тогава защо ги събирате тези подписи?

Общи условия

Активация на акаунт