От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте сладурани  Hug

Рядко успявам да пиша вече, че цял ден сме на разходка, а следобяд съм с двете хлапета и лудницата е пълна  Crazy

Тази нощ не сме спали много-много, та сега чакам да се нахраним и да откъртим в тандем. Дано да стане де  Praynig Мими, ако не звънна, значи спиииим  #Silly

Бая, казвай си метода за коликите, моля  Praynig Hug Heart Eyes Готова съм да изпробвам всичко в тази неравна битка  #2gunfire

Моля, препоръчайте ми някаква хомеопатия против колики  Hug  bouquet Аз намерих това, дайте мнение дали е адекватно:
От книгата Хомеопатия за детето на д-р Жак Буле с българска медицинска редакция
в продължение на 3 дни
Licopodium 5CH - 5 гранули сутрин и вечер
Colocynthis 9CH - 5 гранули 2 пъти дневно
гранулите при бебчетата се стриват и разреждат с малко вода дават се между храненията, не непосредствено преди или след храна

Ние ползваме Памперс и съм доволна, жълтите, номер 2  Peace

Вики се обели целия след като се прибрхаме от болницата, много мазане му е майката  Peace

zlitova, успех!

Толкова от нас, хубав ден!

# 346
  • София
Kremito след като пробвах какво ли не и редувах какви ли не капки, накрая спрях всичко. Давам само Биогая какпки в 10 и 16 и чайчето на Хип, ама много много не го пие! Това е! Дано и при вас да помогне Praynig

# 347
Баярадвам се че е помогнал метода! Дано и днес е спокоен Ицко. Hug
zlitova Peace
Миме мерси за кафенцето и бисквитките! Hug
За памперсите ние до сега бяхме с Памперс 1 , от тази седмица сме с Либеро 2. Случвало се е Памперса да пропуска 3-4 пъти. С Либерото за сега е нямало проблем. Навила съм се да пробвам и Пуфис следващия път.
Елвиресте за спането и моята баба ми ги вкарва същите филми. Но пък Дани често повръща по малко и не ми се иска да го оставям по гръб да не се задави. newsm78
Ние снощи имахме колики и от 2 часа почти не се е спало. Добре че е баба да ме отменя малко, че ин аче ще ходя като зомби. Днес пак цял ден съм на лекции. И отново закъснявам, както винаги. Laughing
Желая ви хубав и успешен ден! Hug

# 348
Здравете аз искам да почерпя
 GrinningДнес Мики срава на 1 месец

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 09:59 от СРАМЕЖЛИВКА

# 349
Добро утро! bye
Ние тъкмо се нахранихме и приспахме.Сега мама има малко време за компютъра Mr. Green
vili_1902,честит ти син!Много да те радва и да расте жив и здрав!  bouquet
Мария,мерси за чайчето и бисквитките Hug
zlitova,стискам ти палчета за днес!  fingerscrossed fingerscrossed
СРАМЕЖЛИВКА,честита ви първа месечинка!  bouquet Ама много почерпки си ни поднесла,ще вземем да напълнеем  Laughing А снощи като четох за двете баби много се посмях.Аз го бях чела и преди,но не помня къде  Joy Joy
Хайде лек и спокоен ден!

# 350
Честито на мама vili_1902 да и е жив и здрав малкия юнак!
За памперсите и ние сме с памперс от обикновенните в жълити пакети- до сега бяхме с 1 но в нашия град много трудно се намират, изкупихме всичко къде що какво намерихме Crazy.Та така се сдобих и с либеро и хъгис. Доволна съм от всички но хъгиса много ми допадна.Сега се мъчим с едни памперс 2 но са ни малко големи и затова пропускат.Пробвахме и с пуфис 2 но те са още по големи Sad За напред ще видим само да пораснем толкова Simple Smile Rolling Eyes
За беленето и Габи се белеше много в началото, сега само понякога по корема се появяват но мисля че е нормално, нали все пак расте тази кожа.
Пъпчици и на нея и се появиха покрай очичките но не ги пипам само с тампонче с вода мием лицето.
А  и за капак един комар я е ухапал по главичката, вчера беше на бузата. Не смея да пусма машинката против комари че това дето се изпарява не знам ка действа на бебетата.
Ами мами това е за сега от мен отивам да спя че скоро ще дойде следващото хранене
Лека и спокойна нощ от мен!

Ако не бъркам Кико мисля че имат специална машинка и таблетки за комарите, но трябва да провериш.Със сигурност има нещо специално но не съм сигурна за марката.
Успех

# 351
ДОБРОУ  ИЮТРОУУУУ!!!

За всички мами които се чуватсват зелено-рошковци..спали спали недоспали  Wink

Вчера сутринта сядах да пиша и в по следобедно време ама неуспях да донапиша заради малчо.Сутринта като се събуди в 9ч. цока и почна да се гърчоти да се напъва...тъкмо го приспя оставя го в леглото и се ококори и реве.Пак го взема заспи ми в ръцете и си спи спкойно както го оставя се събуди и така цял ден.И като ревне не иска залъгалка гади му се от тях а иска да цока(нали бебетата така се успокояват) и се цокаме през час или даже и половин час.И като изпразни гърдите на мама привечер нямаше вече какво да цока...абе ужас хайде приготвихме му АМ,но нали нещеме бибита и с лъжичка малко похапна пък после заспива...ох направо луднах.
Днес сме на първа консултация в 14ч. ще питам лекарката какво да правя..ми вече незнам колики ли са това,запек ли,гладен ли е...а несмея да се изцедя да видя колко кърма имам че няма как да му я дам.А така ми е жал за него как се мъчи миличкия,предпочитам аз да ги изживея тези болки... Sad

Боянка много ти сладък мъника и има прекрасно име  Hug
Ама я кажете вие двете с Васи от къде тези хубави кошове на бебетата...някакви като плетени..лелеее очите ми останаха в тях.

Вес и твоята бебка чаровница  Wink

Брееееи ама какви са ни хубави бебоцитеее...ама от ноемврийчета по хубави няма Mr. Green

Бая ти сама ли реши да му даваш по толкова капки или доки ти каза?

Аз да питам мамите дето ги ползват тези Биогая- от първия прием ли трява да има ефект?Сами ли решихте да им давате на малчовците-че аз не съм питала лекарката. И по колко капки им давате-защото на листовката пише и доза дневно от 5 капки

Кло специялно за теб ще направя клипче докато сменяме папмерса да видиш как ревеме..а иначе сме си кротушковци. Mr. Green

Честито бебче на Вили !
Честита ти месечинка Срамежливке!!!

Злитовка споко бре момиче ако не днес-утре,хайде не се притеснявайте с другите мами...може и да родите декември ама мърдане от нашата мафиотска фамилия няма.Никоя мама не може да напуска картела Wink

Оставям ви че Мишко от половин час спи на сушоар да пробвам да го спра и да му пусна муз.играчка...дано поспи още поне час и половина за следващо хранене...че да има време мама да произведе млекце Mr. Green Ох хич не е смешно..хайде ще се отчета след консултацията.
И не забравяйте да се усмихвате!!!! Hug

# 352
Здравейте! Hug
Отново честито на новите мами! Simple Smile
Езичето ни се оправи без каквито и да е медикаменти,просто с чайче!
Пораснали сме с цели 8 см. и  сме наддали 1.340 кг. т.е вече тезим 4.640 кг. - 57 см.
Хубав ден!  bouquet

# 353
Добро утро! Ние снощи се наакахме до ушите. Вчера по обяд минахме на друга храна - Лактана Био. Дано по-добре ни действа тя, че не акахме много преди.  Praynig Иначе коликите ни гърчат и нас и нищо не помага.  Tired
На сутринта повърнахме на фонтан и много се уплаших.

Мама Бая Как се преборихте със запека?

Честито на мама Вили!

Честито на Мики на Срамежливка!  bouquet

# 354
  • София
Мия за тези капки научих случайно, един един преподавател от университета каза, че на децата си са им давали такива и не са се оплаквали от много тежки колики, а и жена му е фармацефт. За дозата реших така два пъти дневно, мисля че Елвиресте беше написал, че и тя дава така. Ако не се чувства добре ще му давам само в 16.00. А те са пробиотични, не съм много наясно, но на дали ще му навредят щом има и АМ с подобна бактерия!

Ндеждата ами как се справих ли?! И аз незнам...може би се запичаше от капките. Забелязах, че от Саб Симплекс се запича и малко от Колиеф. Та спрях ги и минах на пробиотичните и мисля, че това му помогна на дребния!

# 355
Честита месечинка на Мики Simple Smile Честит син на Бояна  Hug
Камъчко така спи, вече 2 часа и половина. Просто не мога да повярвам. Вчера ми стопи лагерите от рев, но пък и днес денят не е свършил  Mr. Green Най-добре е нощем - спи и само промърква за ядене през два часа, после пак заспива. Така и таткото може да се наспи на спокойствие, и аз да си почина.
За пръв път вчера го изкъпах в коритото - не обича хигиената това дете. Сигурно от 1 до 12 етаж всеки е разбрал, че се къпем.
Това тънко тяло така се тегли и извива, че ме е страх да не ми се изплъзне от мокрите ръце.
Добавка вече почти не ми се налага да давам, вчера съм дала само един път и онзи ден пак само веднъж. Биогая имам и аз, но ми седи в хладилника засега, не давам от нея.
Хомеопатия не бих дала на своя глава, дори и за дребно нещо като колики. Е, предписани от хомеопат - да, но ей така, защото някъде съм прочела - не. Много майки дават хамомила при никнене на зъбки, което също така никак не одобрявам.
Моето от коликите само се гърчи, ръмжи и скърца, но аз си знам, че и с капки и без - все едно ще е, затова нищо не му давам. Просто се надявам да са за кратко.

# 356
Добро утро честит ден за борба със спина
Честит син на Боянка,и честита месечинка на Мики
За коликите сменихме капките Еспумизан със Саб Симплекс и чайчето на хипп с копър и анасон и да ви кажа засега нещата са по-добре
За памперсите мойта мишка е с Пуфис 3-ка,че Памперс много пропускаха и откакто смених на Пуфис оплаквания нямам,доста пълни памперси съм сменяла ама и грам пропуснато няма

Хубав ден на всички

# 357
охххх тези колики ooooh! ooooh! ooooh! през деня е ад много се мъчи милия Инфанкола не помага или поне не го облекчава толкова и аз незнам вече  Tired вчера минахме на Колийф + чая на Хип с копър двоумях се между тях и Биогая, но сега за начало правим проба с колиифа  Rolling Eyes давам от шише 4 капки в 15-20 мл. кърма дано не е проблем с лъжичка немога. За сега само сушоара действа и вечер поне е спокоен.

Днес смятаме да му спретнем на нашия юнак къпане в коритото досега беше само под чешматата, тази вечер ще направим сефтетео на коритото, слагате ли нещо отдолу подложка, хавлия сякаш трърдо ще му е а мъника newsm78

Boyanna голям сладур твоя, пу пу  Crazy

# 358
lusia_ - към коритото има една допълнителна поставка уж като анатомична........отгоре слагам и една кърпа хавлиена, но пак се плъзга - много е мъничка още бебка.....процедурата е аз я придържам, а татито я къпе  Laughing

Янечек - съчувствам ви за банята - сигурно не е лесно да къпеш нещо, което се върти страшно , а и реве през това време. Дария слава богу обича банята - не знам дали имаше значение, че аз бая я киснах в морето това лято  Mr. Green

МИЯ  Hug и вие сте се вкарали в порочния кръг. Залъгалката и при нас не върши никаква работа - все едно отрова и давам  Laughing Да кажа какво НОУ ХАУ ми даде Калина - фотографката онзи ден. Пробвай го докато го приспиваш да пускаш сешоара да работи и после му го оставяй известно време докато заспи дълбоко. Като го оставяш в леглото не го прави рязко ами продължавай още малко време да го галиш с ръка - иначе се стряскат от рязката промяна. Другото е да не му говориш, защото като ти чува гласа се разсънва - еднообразно мрънкане или мучене - по избор  Mr. Green близо до ушенцето е най-успокояващо. И не на последно място се оказа, че бебетата много обичат да ги галят с пръст по средната линия на челото - вертикално и по главичката.

При нас цялата комбинация от действия ПОЧТИ ДЕЙСТВА - все е нещо де

# 359
Здравейте и от нас!
Вчера бяхме на консултация. Мериха ни и ни теглиха. Магдалена е порастнала с 4 см и е качила 450гр. Това си е чудесно, при условие, че е само на кърма. За коликите давам  Саб Симплекс и чай на ХИП. Незная дали има ефект, но си я боли коремчето и това е. Не искам да си представям какво, ще е без тях.

Общи условия

Активация на акаунт