От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, да се включа и аз докато малката си седи кротко в леглото.
За памперсите - ползвах на памперс тези белите от 2-5 кг, защото сме мънички . Бях много доволна, но понеже са по-скъпички минахме на Либеро пак единичка. И те са супер. А купих от обикновените памперс единичка, те обаче не попиват акото. Тзи белите и либерото имат допълнителна мрежичка и тя попиа акото надолу.
elvireste   И моята мака ми каза същото, ама трудно си държим главата така по гръб, все си я обръща настрани. Мисля си, че ако спи на възглавничка по-би се задържала.
Хайде ще пиша после , че мрънкаме.

# 331
Мим'с, нашата кожа също се бели, около китките и долу около глезенчетата, щях и аз да питам дали при някой друг е така.
И моето така се бели - сгъвките на крачката при ходилцата и малко на шкембето.
Днес му беше първата разходка с количка - ходихме да вземем баткото от у-ще и откарахме един час навън.
С педиатърката още не сме се срещали, аз и не съм я виждала въобще тази жена, но до края на месеца трябва да се запишем при нея, че болничния ще ми трябва.
За погачата гледам се гласите вече. От първото дете имам неприятни спомени - бях поканила разни роднини, които ми досадиха безобразно с глупотевините си. Те си сега почват, ама само по телефона - водичка с анасон да съм давала на детето. Как не, да ми смърди на мастика като дърт пияница.
Сега никаква погача няма да правя, освен виртуална, както почерпките в нашата тема  Mr. Green Но пък мога да си дам истинската банкова сметка, ако някоя стринка, леля и ученайка има желание да остави пари на бебето да си купи сън  Mr. Green

# 332
dilandii - в болницата бяхме с Пуфис и на мен ми харесаха  Peace, сега Памперс ползвам и горе долу съм доволна и от него ... макар че Мишочето като си свърши работата с акита все на гърба му се качват  Mr. Green Mr. Green

# 333
Срамежливка благодаря ти за отговора! Hug Hug Hug
Ще направим и ние погаче, а за църквата ще видим дали ще е топличко що годе та да не истина малката.

# 334
За погачата  - прави се преди 40-тия ден, ако е момиче поверието било за да не остане стара мома. За момчетата незнам. Но и за тях важи правилото преди 40-тия ден.
Само жени се събират трябва да са 10 (или повече) по традиция ( орисници). Както Цвети е казала погачата се чупи от 2 девойки над майката с детето и върху тях се слага кърпа върху която се чупи и не трябва да падат трохи на земята. Слага се първото парче на високо за Богородица и другите се раздават на жените. Парите се събират в кърпата върху която е чупена погачата и се връзва стегнато за да  е стиснато или обратното.
На масата се слага сладки неща за сладък живот, но и ние бяхме купили мезета и тях ги сложихме, че няма как. И бащата единствено може да присъства ако иска. Ние в неделя правихме погачата и тогава навършихме месец.
Тази седмица ще ходя за да й бият ваксината и да видим колко ще пищи.
Мисля че за сега е това ако се сетя още нещо ще пиша пак.
Спокойна нощ.

# 335
Здравейте и от нас  wavey Благодаря на всички за пожеланията и честито на всички нови мами  bouquet
Вече съм мама newsm44 Наложи се бебчо да се роди секцио.
Както вече знете се появи на бял свят на 24.11 в 12:15 ч. От вчера сме си вкъщи .
Ето и малко снимчици на нашия син  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 336
  • София
Здравейте момичета, най-накрая и аз да се включа.

Честито на новите мами, които не съм поздравила. Да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват.

Относно памперсите - ние сме с Памперс и засега съм доволна, не ми се е случвало да пропусне.
За беленето - мойта бебка се обели цялата - включително около очите. Като се роди кожата й беше суха като вестник - от детското ми казаха, че е признак на преносване, но пък аз я родих 6 дена по-рано...така, че не ми стана ясно кое е преносено.
Опитах се да кача снимки на беби в албумчето, но не успях, така че Ви пращам линк към facebook, ако ви се гледа. Всичките ни бебоци в албумчето са много сладки.

http://www.facebook.com/album.php?aid=2039024&id=1020544721&l=41d40f6dc4

Целувки

# 337
  • Пловдив Белащица
Днес в 17:55 vili_1902 е родила своят дългоочакван син 3260 гр и 51 см.

Това за главата изобщо не е вярно. Няма да им се сплеска нищо на децата, не са в менгеме.

# 338
Честито на мама vili_1902 да и е жив и здрав малкия юнак!
За памперсите и ние сме с памперс от обикновенните в жълити пакети- до сега бяхме с 1 но в нашия град много трудно се намират, изкупихме всичко къде що какво намерихме Crazy.Та така се сдобих и с либеро и хъгис. Доволна съм от всички но хъгиса много ми допадна.Сега се мъчим с едни памперс 2 но са ни малко големи и затова пропускат.Пробвахме и с пуфис 2 но те са още по големи Sad За напред ще видим само да пораснем толкова Simple Smile Rolling Eyes
За беленето и Габи се белеше много в началото, сега само понякога по корема се появяват но мисля че е нормално, нали все пак расте тази кожа.
Пъпчици и на нея и се появиха покрай очичките но не ги пипам само с тампонче с вода мием лицето.
А  и за капак един комар я е ухапал по главичката, вчера беше на бузата. Не смея да пусма машинката против комари че това дето се изпарява не знам ка действа на бебетата.
Ами мами това е за сега от мен отивам да спя че скоро ще дойде следващото хранене
Лека и спокойна нощ от мен!

# 339
  • София
Привет от мен. Ние се прибрахме в къщи вече, но още свикваме една с друга  Grinning.
Благодаря на всички за пожеланията и честитките  Hug!
Раждането беше бързо - наложи се секцио и нямам много за разказване. Вече се чувствам доста добре след операцията и сега се борим с Ева да се кърмим но успеха е променлив Simple Smile.
Още не мога да вляза в час и доста съм изпуснала от темата, затова ще пиша понататък като наваксаме малко с домашните задължения.

Честито на всички мами родили междувременно   bouquet!

# 340
ДОБРЮТРО МИЛИ МАМИ - ДНЕС СЕРВИРАМ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ ЧАЙ С БИСКВИТКИ - НАЛИ СЪМ СПРЯЛА КАФЕТО ЗАРАДИ БЕБА

Ние пак таласъмстваме от 3,30ч. - очевидно няма нощ с нощ еднакви. Тамън реших сега да си полегна и пак мрън мрън  #Cussing out

Но пък изгрева е много красив днес  Hug

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 07:23 от maria.krumova

# 341
Добро утро и от нас FlutterКари  се гевези от 6ч. и сега съм и пуснала детски песнички,не че има някакъв ефект Rolling Eyes,тъкмо да си припомня текстовете Wink

Мами,които дохранвате с АМ,дайте съвет-с колко дохранвате,като и дам 75мл. не и стига,като и дам 90мл. връща Shocked,направо се чудя какво да правя Sad как да се ориентирам по колко да давам?

# 342
Добро утро и от мен, 2в1!
Миме, мерси за закуската!
КикиHug!
Днес имам среща с консултанта, стиснете по едно палче да реши да ме индуцира, че каквито са бързи в тая страна даже и да каже 'да', няма да ме извикат близката седмица.
Да си гушнете бебоците от мен  Heart Eyes

# 343
  • София
Доброоооо утроооо!

Аз да се похваля...май моя метод за коликите ни помогна! newsm44 newsm44.Вчера дребния беше спокоен. Ноща мина екстра и си поспахме добре! Сега пак спи. Продължавам така. Стискайте палци и днес да мине като вчера. Вече нямаме запек и всичко ни е наред...пу пу пу дано се задържим така!

Злитова стискам ти палци newsm10

Миме мерси за чайчето и бисквитките!

Много хубави снимчици и сладки бебочета Wink

Честито и на новите мами и да са им живи и здрави децата!

# 344
  • София
Антика аз давам всеки път различно. Ако едно хранене изяжда 90 на другото давам 70, той дребния неще и повече! По принцип на кутията трябва да пише по колко се дава според килограмите. Ама си зависи кое мляко даваш. На някой пише според възрастта, ама то е относително, защото едно бебе на 1 месец може да тежи 4500, а друго 3500! Неможе да се сравняа коремчето на едно 4500 бебе с това на 3500. Поне аз така мисля!

Общи условия

Активация на акаунт