От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
Вижте колко е красиво Hug

http://www.vbox7.com/play:230681ef

# 316
Здравейтее  Simple Smile!
Честити нови бебчета, да са здрави и щастливи  newsm32.
На тези, котио очакват пожелавам успех и чакаме скоро добри новини  Wink.
Аз щях да ви пиша за раждането и изобщо как сме, а то какво стана, вдигнах температура, след като се прибрах от болницата ме хвана една суха кашлица и беше ужасно Sad.
Не съм чела цялата тема, само оттук - оттам хващам някои мнения и исках да ви питам нещо, и ме извинете ако се повтарят въпросите ми.
Zlitova, как си  Hug?
Срамежливке, ти си писала нещо за температура, исках да те питам как си свалила температурата и изобщо как се изцеждаш и изцяло ли или само докато не усещаш напрежение в гърдите?
За памперсите не видях какво точно обсъждате, но предполагам от кои сте доволни и от кои не. Аз съм чувала за хъджис, че били много хубави. Ние засега използваме на памперс, имаме от номер едно и от номер две и ги редуваме в общи линии. Това, което аз не знаех и ми стана интересно е, че някои от тях се произвеждали в Турция, а други в Германия, те били малко по - скъпи и ги нямало навсякъде. Когато купувах тези номер едно продавачката каза, че са произведени в Германия и били много по - добри от тези произведени в Турция, на пакета отстрани пишело къде са произведени. Когато се прибрах проверих какво пише на другия ни пакет, този номер две го бяхме купили преди това и там си пише точно Турция и ми стана много интересно, изобщо неми беше направило впечатление. Уф, не знам дали ви го обясних добре Simple Smile. Тезаи турските са ни пропускали, но честно казано не знам дали, заради въпроното производство или заради размерчето, че ни е по - големичко.
Мим'с, нашата кожа също се бели, около китките и долу около глезенчетата, щях и аз да питам дали при някой друг е така.
Ще се върна да прочета назад малко и ако мога пак ще пиша  Hug.

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 16:22 от LiloAndStitch

# 317
Срамежливке, ти си писала нещо за температура, исках да те питам как си свалила температурата и изобщо как се изцеждаш и изцяло ли или само докато не усещаш напрежение в гърдите?

Изпих един разтворим панадол и се изцедих малко
После малката яде че и без това и беше време за хранене
А след като малката яде температурата си спадна и аз си легнах от тогава не съм имала проблеми а Мики яде само един път нощем Grinning
Вече не ми се налага да се изцеждам , защото гърдите
ми се нагодиха към нуждите на Мики.
Ако са много болезнени си прави топли компреси и масажи във банята с топла вода
много оспокоява
Ако има още нещо питай с радост ще помогна Hug

А за беленето и ние се белим но това е заради сухата кожа
Къпем се със сапун на нюбхен и шампоан на джонсан с двойно овлажняване
и се мажем с олио на бочко и сега сме доста добре само по връта и челото се белим иначе милата
преди беше като гущерче

Ние си ползваме Памперс и съм много доволна пропуснаха ми 1 - 2 пъти
но се оказа че не сме го залепили хубаво

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА
ДА СА ВИ ЩАСТЛИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА
 ОТ МЕН

# 318
Някоя мама да каже повече за правенето на погачата и самият обичай. Кога се прави и така нататък! Мерси предварително! Hug Hug Hug
По този повод
Погачата се прави след 40 тия ден на която дата си избере . Присъстват само жени.
Прави се погача и се поднасят сладки кафе и безалкохолни.
По принцип има един по забравен обичай :
На 40 тия ден се ходи в църквата за да се представи детето на бог,
това се прави за да може да се изчака с кръщенето. Там попа му чете молитва, купуват
 се свещи за здраве и се плаща на попа колкото вие прецените по принцип е около 10 - 20лв
Това е което знам надявам се да съм помогнала

# 319
lulu77 , благодаря за отговора Hug, че аз се шашардисах  като видях ,че му се бели така кожата, особено на корема и сгъвките долу на крачетата, значи да се успокоя, че не сме единствените.

Честито на именниците, да са живи и здрави  bouquet
Качих снимки в албумчето,ето и така:/снимките от изписването не сме ги взели още, надявам се утре или вдруги ден да ида до болницата/
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=1985&AlbumId=134989

Иначе за памперсите -за сега ползвам памперс от 2-5 кг, два пъти ми изпускаха по малко, но не го бях стегнала хубаво и за това,иначе съм доволна
За храненето -кърмя го на поискване, на този принцип съм за сега Wink

# 320
Здравейте и от мен, ние от 10 дни сме си вкъщи бързо ни изписаха от болницата и по дорбе. За раждането мина доста бързо с три напъна и малкия се роди  Laughing даже акушерката едната се шегуваше, че с това темпо може и за трето да отида ама засега ще си трая  Whistling. Ето и малко снимчици: http://noemvri2009.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta-0-3m.436851.16190196

# 321
mama AJHug стискам палци до края на седмицата най-късно да родиш, че това чакане хич не е лесно.

# 322
  • София
Здравейте и от нас!

Да се оплача...дребния изобщо не ака нормално! Вчера се изака веднъж с помоща на термометър и снощи към 1 пак и толкова...днес още не е. Спрях всички капки за колики. Караме само на чайче Хип и капките Биогая. В този ред на мисли искам да попитам мамите, които ги използват: КАК ГИ ДАВАТЕ КАКПКИТЕ, ПО КОЛКО КАПКИ И КОЛКО ЧЕСТО? Аз давам само по 5 капки с храненето в 16.00!
Благодаря предварително!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ

# 323
Като си написах поста за погачата,имах предвид  да си прочете в нета,защото както бях писала в различните региони се прави по различен начин.Например не е задължително да е точно на 40 ден,може да е преди това ,но поне да е навършило 1 месец.Някой го правят след,зависи,но знам ,че е хубаво да е в неделя/знам хора които са я правили и по-рано даже/.По принцип се сервират само сладки неща/да му е сладък живота/,но пак е относително.Вече всеки го прави по-различно,важното е да се направи за здравето на детето.Ние сервирахме и мезета и соленки....имаше доста неща...Чупи се погачата над главата ти ,като ти държиш бебето.Парче се оставя на високо,за богородица/не трябва да падат трохи на земята/.Пак по традиция трябва да я разчупят две неомъжени жени,които имат живи родители.Не било хубаво да се изнася нищо от вкъщи до др ден,на кърпата която се оставят пари/тя се слага на погачата/ се връзва,нито да е много стегнато,нито много хлабаво и пак се оставя на високо.Да не е стиснато или обратното.Гостите трябвало да дойдат и да си тръгнат по светло и много други неща.....Нямам повече време да пиша,това за сега  Grinning Wink

# 324
Здравейте и от нас!

Да се оплача...дребния изобщо не ака нормално! Вчера се изака веднъж с помоща на термометър и снощи към 1 пак и толкова...днес още не е. Спрях всички капки за колики. Караме само на чайче Хип и капките Биогая. В този ред на мисли искам да попитам мамите, които ги използват: КАК ГИ ДАВАТЕ КАКПКИТЕ, ПО КОЛКО КАПКИ И КОЛКО ЧЕСТО? Аз давам само по 5 капки с храненето в 16.00!
Благодаря предварително!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ

Ние сме на капки БИОГАЯ  и първите два дни ги
пиехме сутрин в 10.00ч по 5 капки и след обяд в 16.00ч пак 5 капки
сега вече ги пием само в 16.00ч по 5 капки

А запичането може да е от чая на ХИП защото той е за над 2 месеца

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 18:12 от СРАМЕЖЛИВКА

# 325
Elvireste - недй само да надничаш  Mr. Green казвай как я карате с малката.

Ние днес дадохме секрет от нослето за изследване, че още не се е оправил. Егати чудото стана направо - повече от две седмици.

Погачата и аз ще я глася някак - ще си отделя един уикенд за целта - събота с роднини, неделя с приятелки. Готино е като традиция - нещо като феите на Спящата красавица, които  орисват разни хубави неща   Laughing

# 326
  • София
привет и от мен! докато се наканя да пиша и то деня свършил...  ooooh!

да започна с честитките Laughing -
Честито на именяците днес, Васи , нека щерката да ти е жива и здрава и голяма мамина отмяна!
Маймунски - честито на твоите пораснали вече мъже  Laughing!
Алиса - добре дошла вкъщи!
Мопси - Честито бебче! много да те радва и слушка!

сега по темата - противно на това което ни казваха по лекциите че с раждането се сваляло 7-8 кг, е аз не свалих повече от 4. но за сметка на това вече вкъщи имаше дни когато свалях по 2 кг.... имам още малко за сваляне... около 4-5 кг, но повече ме притеснява факта че таза ми се е разширил и се чудя дали ще се събере.... щото иначе ще сменям май целия гардероб що касае панталони....за малко не успявам да ги закопчая Rolling Eyes

за памперсите - ние сме 1чка на Памперс, но ни изпуснаха няколко пъти... сега сме с пуфис и съм по-доволна
Мим.с - радвам се че се оправяш вече
кики -  Heart Eyes
бая - мила, абе от това което четох по темата акане по веднъж на няколко дни се води за нормално, не избързвай с термометъра защото ще му свикнат червата....
за капките БИОГАЙА давам 2 пъти дневно по 5 капки, изрично пише на опаковката че няма да му навредят по-голямо количество. отделно давам и инфакол.... ама честно казано нищо не помага май....

имам питане - моята майка ми вкара един филм в главата... от време на време, тоест по няколко пъти дневно, да слагам бебето да спи и на тил, за да не му се сплеска главата като спи само настрани. някой чувал ли е за такъв риск или това са бабини измишльотини???лошото е че като го сложа така седя да го дебна дали няма да повърне и да аспирира.... и съвсем нищо не успявам да свърша вкъщи...

ами май ще е това защото малката пак се разрева - от 2 дни е много кисела...   #2gunfire

лека вечер от мен!

п.с

миме, нямам избор... тъкмо захвана да пиша и то явно усеща и не ме оставя на мира....
както и баща му като седне да си гледа БАР НАЗДРАВЕ тя задължително реве и той не може да си го гледа   Mr. Green въобще човече с характер!
и да се похваля - днес страх не страх и изрязах ноктите!

вече наистина ще бягам, явно няма да спре от само себе си....

# 327
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте и от мен,днес бяхме на ваксина,порева милото малко,но толкова и се спеше,че бързо се усмири.И сега пак спи,вчера цял ден пак така и после вечерта няма заспиване.Сменяхме се с баща и докато я приспим.
Гледам обсъждате погачата,ние я съчатахме с кръщене и почерпка на всички приятели на заведение.Беше в неделя,общо взето направихме нещо като 3  в 1,да минават заедно нещата.Натали беше много послушна,получи много подаръци,каката също.Само че още не са ни дали снимките.
elvireste   Нати отдавна спи по гръб,само главата и е настрани,аз както и да я обърна,тя винаги се завърта и ляга по гръб,явно така и е удобно.Въпреки,че повръща,се е задавяла по малко,но главата като е настрани,не може да аспирира повърнатото.

Честит празник на нашите малки именнички-Андрея на Васи и Андреа на alaq.Да растат здрави и щастливи дечица

# 328
Здравейте момичета. Аз се по изгубих малко но сме с ужасни колики и няма нито спане нито спокойствие. Толкова ми е жал да го гледам как се мъчи милото. А какво ли не пробвахме вече да пием за тях Thinking.Ще ви пиша пак като мога

# 329
Здравейте и от мен!Днеска дребния цял ден спи,за сметка на снощи,май сме обърнали нощта и деня.Не знам какво да го правя,ве4ер се буди през два 4аса,ядем,после иска внимание поне 4ас...абе трудна работа.Не знам дали ще си влезе в ритъм по-натам,ама дано,4е баба му като си отиде не знам как ще се оправям Confused
Памперси-пробвахме Памперс,Либеро и Пуфис.Определено Пуфис най-много ми харесват,но ако трябва да съм искрена и от трита вида се е слу4вало да ми пропускат.Ама нашия е много шавлив и го отдавам а това.Само да добавя,4е докато ползвахме на Памперс ни се обрина дупето,не знам дали е от тях,но определено втори път няма  да рискувам.Следващия път съм се навила да пробвам на Хъджис.
Да ви питам как сте с носенето на ръце?Нашия май захитрява ве4е и иска пове4ко на ръце,хем не искам да го свиквам,хем ми е жал,особено като го видя 4е корем4ето го боли... Cry
Излезли са ни едни ситни пъп4ици по лицето,пове4е около о4и4ките,някой има ли представа от какво може да са?Ползваме олио на Бюбхен,дали не е от него?Вие мажете ли и лицето на бебетата?

Общи условия

Активация на акаунт