От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мами!

Честито на новите мамчета! Да са Ви живи и здрави бебчетата!  bouquet Hug

Честито и на месечинките днес!

Ние вчера навършихме един месец! Ходихме да ни бият ваксината на 2-ри и на преглед. Бебка расте и папа засега добре.
Аз не съм писала скоро, но свекървата е много болна и то от най-лошата болест. Няма да пиша каква тук, че все пак не искам да Ви разстройвам. Мъжо му е много мъчно и постоянно плаче. Аз се опитвам да го подкрепям, но каквото и да кажа е малко. Cry

# 541
Добро утро!
Честито на месечинките днес!

Надежда_08, дано минат неустено оставащие дни до завръщането на татито ви.  Hug Hug Hug Кураж на свекърва ти и теб!
Клодиа, тук 2 часа след раждането и като се изчишкаш  Laughing  може да си тръгнеш. Аз този път прекарах точно 3 часа в болницата, един от които прекарах в пиене на кафенце и хапване на сладкиш с татито ни, докато опраят документите на Ноеми. Даже май почвам да мисля за  3-то.  Heart Eyes  Обаче с теб вкъщи идва медицинско лице, обучено да се грижи за бебе и родилка + чисти, готви, пере, глади.  Laughing
За ваксините и аз малко се спичам. Ще ваксинирам, защото смятам, че е по-малкото зло, но винаги го правя със свито сърце.  Tired Първата при нас ще е Превенар + Инфанрикс. БЦЖ-то го няма от години в имунизационния календар. Обаче преди месец имаше 3 неприятни инцидента точно с Превенар и направо сън не ме хваща.  Tired

# 542
Радост, каква е тази възглавница - от магазин Слънце луна ли е?
При нас снощи беше супер критично- рев, рев и това е.И сешоара много не помагаше.

# 543
Как го правите този масаж? Митко има колики и се вие като го сложа да спи и ни е по ръцете само. Тази нощ стана и към 3 часа да се вие и да пищи.

# 544
Здравейте,

Снощи имаме сефте от почти 6 часа доволно спинкане.Чудя се дали е от неспането предната вечер и целия ден или от това,че свалих температурата на 19 градуса. За сметка на това днеска пак е крив, само реве и търси да яде през има няма 1 час... Притеснявам се да не е все гладен. Имама бучка от няколко дена и цедя по 20 мл  след хранене, ако ми остане време де. И все си мился ,че имам кърма ,ама това постоянно търсене ме притеснява .

# 545
Привет и от нас!

desiniko,честито бебче!Да ти е живо и здраво!   bouquet

Викси,честито ти момиченце!Да е живо и здраво!   bouquet

Честити месечинки на бебчето на Васи,Мария,Малкогадче!

Радост,вчера те питах за Стеримар,но явно не си прочела.

radost24,по колко пъти на ден впръскаш Стеримар?И по едно впръскване в дупчица ли впръскваш?Ние също имаме проблеми с гурелчета сутрин и впръсквам по веднъж сутрин и веднъж вечер.После с клечка за уши изчиствам секретите.

Аз пак да ви се оплача от моите болезнени зърна Cry Cry CryЯвно ще се търпи и това си е.Нито Гармастан,нито Лансинох помогнаха при мен Sad Ранички нямам ,но болката е ужасна по време на сукане ,особено на дясната гърда.Тя ми е млко по-голяма и произвежда повече мляко.Зърното й е малко.Бебка трудно го захапва.Явно от там идва болката.Но часове след кърмене си ме боли това зърно и това си е CryЕ,оплаках ви се!Много ми е трудно,а имам много кърма,дори и изхвърлям.Важното е бебка да е сита и да се чувства добре!

А за наддадените килограми на бебчетата да се изкажа и аз.Моята кокона се роди 2950,в родилното свали и стигна до 2600.Вчера на консултацията я изтеглиха 3350.И ми казаха,че е малко и да има нощно хранене(то си го има де-даже 2 понякога).Но според мен за 20 дни от 2600 до 3350 си е добре само на кърма!Така,че не се шашкайте!Колкото толкова,важното е бебчетата да са добре! Wink

# 546
Честита бебка на Викси.Да и е жива и здрава малката Моника!

Вчера правих масажа 2 пъти с бебешко олио,единият път излезнаха 2 трънчета на гърба,другият-нищо не излезе.Ефект нямаше върху коликите,след първия масаж не можах да я приспя почти цял ден,заспиваше и се събуждаше.След банята спа 4 часа  newsm78
От вчера сме на Инфакол,не съм видяла драстично подобрение,може би действа с натрупване,пак и къркорят червата.
Вчера си получихме възглавничката със спелта,може би тя имаше по-добър ефект,сложих и я след банята и тогава доста поспа.
Относно ваксините-Пентаксима май ще го въвеждат от април или юни,така че ние ще го купуваме.За другите,дето сега се рекламират,не знам дали има полза.
Аз съм боледувала от отит на 6 години,имам много ясни спомени,замалко един некадърник доктор да ме умори,но добре,че после попаднахме на добра лекарка,иначе за няколко часа да си бях заминала.Много беше страшно,адски болки са,ако мога да го избегна за децата си,не бих се поколебала.

Радост-за каква възглавница става въпрос???

# 547
Имам бучка от няколко дена и цедя по 20 мл  след хранене, ако ми остане време де. И все си мисля ,че имам кърма ,ама това постоянно търсене ме притеснява .
Знаеш ли аз какво правя с бучките  Mr. Green Mr. Green
 Когато се храни детето аз с едната ръка му държа зърното а с другата размачкам внимателно бучката на гърдата и тя като че ли се "разтваря" - Явно се "отпушва" каналчето и Той  изпива кърмата от нея.
Така се "спасих" от температурата ... че преди да си дойда от болницата бяха станали на камък милите ми гърдички и така ме боляха, че нощем не можех да спя. Като се прибрах първата ми работа беше да ги изцедя напълно след храненето на Тони  Peace с помпата и от там насетне като усетя някоя бучка процедирам по този начин които ти споделих  Peace

Мопси - супер а колко време стои това лице в къщата ти да ти помага?  Wink

lenka - и моите са така... но само докато захапе зърното... някъде към минута не ми е комфортно... т.е. ме боли много после привиквам  Mr. Green Mr. Green и ми става приятно, но като изяде млякото от гърдата отново започва да ме болят каналчетата или нещо подобно и я сменям .
Не му я давай препълнена гърдата на сладурчето, първо изцеди малко и така ще ти е по добре... Поне аз така правя аз ако не иска да захапе правилно зърното  Peace

# 548
Мопси,
според мен инфанрикс е по-добре от пентаксима, който масово се слага в Бг. Аз бих ибзрала инфанрикс, защото е 3-валентна, не 5, а на всичко отгоре в календара четох, че пентаксим и превенар се слагат в един и същи месец  ooooh! Поне в съседни месеци да бяха, защо трябва така да се товари организма на бебето просто не ми е ясно. Майката на една приятелка е педиатър и на внучето си слага пентаксима през месец, а не в 3 поредни месеца.
Освен това Хиб-ваксината може да се мине само с една доза след 2-годишна възраст. На голямото дете така сме я слагали. Където може една доза, вместо 4, винаги бих предпочела едната.
Спинки, драго ми е да те видя, че рядко се явяваш в темата, няма и как иначе - с три момчета Simple Smile
БЦЖ и ние не сме сложили, само с Енжерикс е ваксиниран малкият в родилното, ама следващите дози ще ги поотложим малко, че горкото беше на АБ и никак не ми се иска да му товаря още черния дроб.
пп: lulu77 , точно колийф съм имала предвид, благодаря.

# 549

Вики, да е жива и здрава малката Моника и много да те слушка   bouquet

# 550
Биби - късно те видях... Нищо де, др. седмица

Ние се прибрахме, ядохме и сега сме на ръце и мрънкаме ли мрънкаме!

Целувки! До по - късно

# 551
  • Варна
Извинявайте, че нахлувам в темичката ви, то е само за да честитя на Вики за малката Моника.

Вики, да ти е жива и здрава, по-малко да плаче и много да те слушка, по-малко колики и други бебешки неразположения Joy

# 552
Klodia, 8 дни. После свършва рая и слизаш изведнъж на земята.  Mr. Green
Янечек, тука бият Превенара заедно с Инфанрикс в един ден.  Rolling Eyes  Последващите ваксинации обаче са през месец. Първото изобщо не ми се нрави и че чудя как да наглася нещата. От друга страна пък дъщеря ми нямаше никакви проблеми с тези ваксини. Имаше реакция към друга (Priorix-Tetra), но всяко дете е различно. Уфф, много сложно.  Tired

# 553
Здравейте!
Ние сме си вкъщи от 30. 11., но нещо не ми се пишеше, че отлагах. Ето ме и мен сега!
Първо да разкажа за раждането:
Започна от раз и мина бързо. Така както нямах контракции и разкритие, така започна и раждането. В 2:10 през нощта ми изтекоха водите. Бубето си помисли, че съм се напишкала ...  Laughing Аз се пооправих, той взе душ, помотахме се, че не ми се ходеше в болницата. Засичах контракции - бяха през 3-4 мин. и траеха около 30 сек. В 4:30 бяхме в болницата - аз ухилена, че акушерката не ми повярва за контракциите. Приеха ме с 3 см разкритие - леко се разочаровах, защото мислех, че ще е повече, но след клизмата и след около 3 часа разкритието беше пълно. Родих без система в 8:30. Мъжът ми присъстваше и това беше най-хубавото нещо, защото е друго, когато видиш лице на близък в такъв момемнт.
Бях щастлива след раждането. Най-накрая свърши! А като ми казаха, че е момиче ... Съвсем се зарадвах!  Heart Eyes
Благодарна съм на Др Папазов и акушерката, която ме изроди (за съжаление не разбрах името и). Обслужването беше прекрасно!
Престоят в болницата беше тежък. Поради кръвно-групова несъвместимост между мен и мъжа ми, Михаела изкара тежка жълтеница. Беше три дни в кувьоз и на системи. Беше ужасно! Дори, въпреки факта, че гледката за мен е позната, беше тежко. Отношението на педиатрите също не ми хареса. Бяха груби.
За щастие ни изписаха седмица след раждането. Търпение нямах!
И ето вече сме си удома. Имаме режим. Храним се добре. Кърмя я. Имам рагади и това ме притеснява да не я отбие. Притесних се един ден, че усетих гърдите си по-меки от преди, но след като пълни памперсите, след като заспива след храна, значи всичко е ок! започнах да се изцеждам и така да й давам, защото днес след ядене не заспа и реших, че не й е било достатъчно, но изцедих точното количество. Явно започват коликите. Но няма начин. Ще ги преживеем.
Това е от мен, момичета.
Честито на всички нови майки! Да са здрави и щастливи, а децата им да са спокойни и здрави!
Не съм чела, но и това ще направя.
Хубава вечер!

# 554
СПЕШЕН ВЪПРОС - сега като сменях памперса на Дария и освен обичайното жълто имаше едни кафяво-червеникави власинки или нещо подобно.  Shocked Някой знае ли от какво може да е, че се притесних много 

Общи условия

Активация на акаунт