прехвърляне на майчинство

• 87 261
  • 541
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
здравейте   bouquet и Честита Нова Година   bouquet
много нещо прочетох, но точно като нашата ситуация не намерих и много се надявам да може да помогнете  Hug
с таткото на бебка сме женени, но живеем в две различни държави - аз съм в Англия, а той в България и съответно всеки работи и се осигурява в съответната държава. Бебка живот и здраве ще се ражда в Англия, но моето майчинство  е много малко като време и пари.
 Има ли вариант (при условие, че никога не съм се осигурявала в Бг) да прехвърля моето майчинство на таткото и ако да, от кога най-рано?  newsm78 надявам се, че обясних завързаната ситуация  Embarassed благодаря за всякакви съвети   bouquet

не можеш да го прехвърлиш на никой,защото правоимащият т.е ти нямаш право на майчинство в БГ

# 91

оххх  Confused на абсолютно никакво майчинство ли нямам право? мислех, че английските ми осигуровки могат евентуално да бъдат признати  Cry или евентуално като безработна  newsm78  ама че кофти, надявах се таткото да може да стои при нас повече време  Cry

# 92
  • Пловдив

оххх  Confused на абсолютно никакво майчинство ли нямам право? мислех, че английските ми осигуровки могат евентуално да бъдат признати  Cry или евентуално като безработна  newsm78  ама че кофти, надявах се таткото да може да стои при нас повече време  Cry

да,английските могат да се признаят-процедурата е много тромава и бавна
трябва към момента на 45 дневния да работиш в БГ фирма мисля
вече тогава,ако добиеш право на БГ майчинство може да го прехвърлиш на бащата след 6 я месец на бебето.по-рано не може

ако си безработна и доходът на човек е по-малък от 350 лв бруто,имаш право на социално майчинство 100 лв за една година.но него не може да го прехвърляш на никой

# 93

да,английските могат да се признаят-процедурата е много тромава и бавна
трябва към момента на 45 дневния да работиш в БГ фирма мисля
вече тогава,ако добиеш право на БГ майчинство може да го прехвърлиш на бащата след 6 я месец на бебето.по-рано не може

ако си безработна и доходът на човек е по-малък от 350 лв бруто,имаш право на социално майчинство 100 лв за една година.но него не може да го прехвърляш на никой
благодаря ти! тромава, не тромава процедурата ще трябва да се пробваме  Confused не искам да взимам пари от Бг, искам само мъжа ми да може да се наслади на бащинството като остане с нас повече от 14 дни...

# 94
Elfita, изчетох доста, но все пак имам няколко въпроса:

1. за прехвърлянето на майчинството след 410-те дни на баба/дядо - ПЕНСИОНЕР - как така хем е пенсионер, хем трябва да е на трудов договор - нещо не ми е ясно  Blush

2. ако майчинството се ползва от баба/дядо и детето постъпи в ЧАСТНА ясла, нужно ли е да се сигнализира някъде или по-скоро ще спрат ли да получават тази сума?

3. ако след 410-те дни тръгна на работа и детето ми ходи на ясла /частна или държавна/ ще получавам към заплатата допълнителни 120 лв., ако е така, то защо?

Ами май е това, БЛАГОДАРЯ ТИ предварително!!!   bouquet

# 95
  • Пловдив

1. за прехвърлянето на майчинството след 410-те дни на баба/дядо - ПЕНСИОНЕР - как така хем е пенсионер, хем трябва да е на трудов договор - нещо не ми е ясно  Blush-пенсионерите също могат да са на трудов договор

2. ако майчинството се ползва от баба/дядо и детето постъпи в ЧАСТНА ясла, нужно ли е да се сигнализира някъде или по-скоро ще спрат ли да получават тази сума?-предполага се,че частинте ясли не дават инфо в нои-питай за всеки случай-и не е нужно да сигнализираш

3. ако след 410-те дни тръгна на работа и детето ми ходи на ясла /частна или държавна/ ще получавам към заплатата допълнителни 120 лв., ако е така, то защо? -в първия случай ще получваш 240 лв с уточнението в точка.във втория случай ще получаваш 120 лв,да

Ами май е това, БЛАГОДАРЯ ТИ предварително!!!   bouquet

# 96
Elfita, благодаря за бързите отговори!

Аз обаче се сетих да питам за още нещо  Embarassed,
надявам се, че ще можеш отново да ми помогнеш.

Последният ми болничен беше до 03.12., сега вече съм в майчинство,
имаш ли предства кога да очаквам парите за него?

Преди ми изплащаха болничните до 15-то число, сега пак ли ще е така?

БЛАГОДАРЯ ТИ!!!   bouquet

# 97
  • Пловдив
парите за дните от 1 до 3 януари-средата на февруари или по-рано

за останалите дни от януари-края на февруари

# 98
Здравейте! Имам един въпрос - детето ми е на 1 год и 4 мес. Сега искам да прехвърля майчинството на свекърва ми, която е учителка в държавно училище. Въпроса ми е дали работодателя (директорката) има право да и откаже?

# 99
  • Пловдив
да,има право да не се съгласи свекърва ти ползва отпуска за гледане на дете до 2 г

# 100
а на какво основание има право да откаже?

# 101
  • Пловдив
такъв отпуск не се отказва на майката на детето
при прехвърляне могат да откажат
но не съм 100 процента сигурна
питай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547069.585

# 102
такъв отпуск не се отказва на майката на детето
при прехвърляне могат да откажат
но не съм 100 процента сигурна
питай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547069.585

Благодаря за помощта

# 103
Здравейте, имам следния въпрос:
С мъжа ми (с който нямаме граждански брак) работим при един и същ работодател, в момента аз съм  отпуск по майчинство (бебка е на 7 месеца), а той си работи, и двамата сме осигурени. Имам предложение от друг работодател да започна работа при него в срок до 2 месеца. Какъв е начина едновременно да напусна настоящата си работа, да прехвърля майчинството на таткото и да започна нова работа, и има ли възможност настоящият но общ работодател да откаже на мен да напусна или на таткото да вземе майчинството?
ще съм ви много благодарна, ако ми дадете съвет.

# 104

1. за прехвърлянето на майчинството след 410-те дни на баба/дядо - ПЕНСИОНЕР - как така хем е пенсионер, хем трябва да е на трудов договор - нещо не ми е ясно  Blush-пенсионерите също могат да са на трудов договор

2. ако майчинството се ползва от баба/дядо и детето постъпи в ЧАСТНА ясла, нужно ли е да се сигнализира някъде или по-скоро ще спрат ли да получават тази сума?-предполага се,че частинте ясли не дават инфо в нои-питай за всеки случай-и не е нужно да сигнализираш
Ако работя,а детето е на ясла получавам 240 така ли?

3. ако след 410-те дни тръгна на работа и детето ми ходи на ясла /частна или държавна/ ще получавам към заплатата допълнителни 120 лв., ако е така, то защо? -в първия случай ще получваш 240 лв с уточнението в точка.във втория случай ще получаваш 120 лв,да

Ами май е това, БЛАГОДАРЯ ТИ предварително!!!   bouquet

Ако работя,а детето е на ясла получавам 240 така ли?

Общи условия

Активация на акаунт