Банкетно време - кога, как, с кого?

• 8 213
  • 132
  •   1
Отговори
# 60
Е глупости пишете сега. В нашата банка работят сигурни 4 хляди човека, ако всеки си вземе половинката стават 8 хиляди. Имаме служебен стол - ако всеки си води половинката на обед залата ще се пръсне по шевовете.
Служебните мероприятия си имат някакъв определен дрес код и стил на поведение ако щете, който е регламентиран.  
Ако тръгнем така, че който  ходи на банкет сам иска да се скатае от половинката си , какво да се каже тогава за рбаотата по 8 часа без половинката:) Че аз за 8 часа на ден, 22 дена в месеца мога да направя много повече отколкото за една банкетна вечер.
И тук не зависи от страната, а от фирмата, от нивото, от организацията. И не е решение на двойката, а на условията на работодателя. Ако не те устройват служебните порядки- можеш да не работиш.
Ама пък само да ми се падне мъж, дето ме ограничава, ще види той каква жена си е взел  Flutter

# 61
Е глупости пишете сега. В нашата банка работят сигурни 4 хляди човека, ако всеки си вземе половинката стават 8 хиляди. ...

И ние сме толкова.  Mr. Green
Изобщо, цялото ти мнение е точно като моето. Хайде сега, мъжът ми за една вечер без мен няма да умре, нито аз без него. Пък и да седнеш да кръшкаш точно на фирмен банкет, при толкова много възможности през останалите дни на годината...

# 62
Там е работата , че точно на банкетите и разните семинари се случват най-интересните неща в много случай  Mr. Green

# 63
  • Пловдив
И к`во като ходиш да му/й баеш точно на партито? Все едно не може да се намери друго време и място, стига да има желание...

zlobi, гледам ти лентичките. И аз в това състояние се спръсквах от ревност и гадни мисли, хормонално ще да беше  Mr. Green

# 64
Така е който иска си намира начин къде да е , самият ми съпруг смята , че особен но по семинари се ходи за да се н......ат . Така ли е или не не знам - моя шеф е стиснат  Mr. Green и не дава пари за такива мероприятия ...А и си имам други грижи за да го мисля това - просто ми е смешно като се каже какви бизнес въпроси се разискват на тези мероприятия ...

# 65
Там е работата , че точно на банкетите и разните семинари се случват най-интересните неща в много случай  Mr. Green

Хммм, професията ми е свързана отчасти с организиране на банкети, семинари и подобни. Самата аз пътувам много и често. Срещам се с много пътуващи по работа хора, както и с много празнуващи.
Това са градски легенди (малко като след риболов).  Peace
Ако някой прави интересни неща на партито, той/тя е от тези, които ежедневно си правят "интересното". Всичко друго е в рамките на нормалното колегиално общуване. Нищо интересно не ми се е случвало точно на такива събития и мероприятия, освен приятните няколко часа (когато се е случвало, то не е било свързано точно с партито, да речем, а си е имало предистория  Sunglasses).

# 66
Да разбира се , в крайна сметка това си е въпрос на манталитет , зависи си кой за какво е отишъл ...

# 67
Интересно.....ако мъж отиде със съпругата си, това означава, че няма да се забавлява ли? Или поне така излиза по вашите думи?
Че какъв му е проблема да се забавляват заедно....и защо се приема, че той трябва да се занимава с жена си. Та тя да не е малко дете, че да не може да завърже един разговор със седящите до нея?

Е естествено, че няма нужда да я забавлява, но се предполага, че ще трябва да й обърне малко внимание. В нашия случай колеги на мъжа ми са все мъже. Познавам ги, но не толкова добре, няма кой знае какво да си говоря с тях. И като се има в предвид, че те не си вземат половинките, аз сама жена с толкова мъже, които дори не познавам толкова добре, някак си не ми се връзва  newsm78

# 68
  • Beyond the Frontiers
Като човек, чиято професия е това /туристическа агенция/ съм съгласна с azaf.
Не всеки семинар е бла-бла, купони и танци до зори.
Всякакви странични забежки наистина са с предистория и никой не чака точно семинара или коледния банкет.

Що се отнася до присъствието на половинката- има случаи, когато това е задължително, има други когато не е. Обикновено се упоменава в поканата

# 69
  • Пловдив
При мъжа ми сигурно са по равно мъже и жени...ама пък са лекари. Въртят, сучат и все на мед.теми го избиват. Супер забавно за мен, дето нищо не разбирам. Исках да кажа, че колегиалните разговори обикновено се въртят около работата- забавни, ама свързани с клиенти, случки.... какво разбира половинката ми от това и как точно се включва в разговора  newsm78

# 70
Рокси, банкета според мен е по желание.....както ще е по желание и това с какво ще се облечеш, как ще се държиш и т.н.
Като ще го превръща една фирма в още няколко часа работно време....хайде мерси от такова мероприятие.

Тук едва ли не ми се струва, че започва да се шири неофициално мнението - "който ходи с мъж, гадже на банкет...е едва ли не простак, не зачита фирмените правила и т.н.". )

deskatta, в случая на мъжа ми са отново към 80% мъже. От 200човека примерно, аз познавам 10-15 с които работи постоянно. И още някой бегло. Поне половината от тях са със съпруги и гаджета....редовно става страшен купон и не съм забелязала някой да се чувства изолирано...или всеки мъж да е залепен до жена си, за да не и е скучно.

# 71
... Тук едва ли не ми се струва, че започва да се шири неофициално мнението - "който ходи с мъж, гадже на банкет...е едва ли не простак, не зачита фирмените правила и т.н.". )

...

Не виждам никъде такова нещо.
Просто лично за мен не е удачно да смесвам личния и професионалния живот, което не означава, че и в професионалния не трябва човек да излиза понякога от рамките. Толкова.
 Peace

# 72
Стига бе , всяка жаба да си знае гьола.Това да не е сватба , че да си водя родата.
На едно фирмено събиране ,на един колега жена му си беше довела и детето 2годишно.
Е няма по голяма отврат  ooooh!

# 73
В такива теми винаги се стига до там, че събиранията без половинките са стъпка към изневяра.
Направо не мога да разбера желанието на някои да са 24/7 заедно и мъжете им никъде да не ходят без тях.

# 74
В такива теми винаги се стига до там, че събиранията без половинките са стъпка към изневяра.
Направо не мога да разбера желанието на някои да са 24/7 заедно и мъжете им никъде да не ходят без тях.

Не. Двамата може да решат да ходят сами - всеки на своя си, но е елементарно уважение от страна на работодателя да покани двамата. Или да направи банкета в работно време - тогава може да си позволи да се отнася към служителя си като единица.

Точно така, в извънработно време никой не може да те задължи да отидеш на банкет. Просто ако не ти харесва как трябва да отидеш - с половинка или без - не отиваш.

Именно. На никой не му е толкова зор да ходи, въпросът е в самотоотношение.

Общи условия

Активация на акаунт