от кога плодови сокчета

• 3 302
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
аз давам сокче от морков  и ябълка от няколко дни , след като направи два месеца.Харесва го ако го давам с шише,ако го давам с лъжичка го плюва цялото.За сега нямам оплаквания от това рано даване на сок.

# 31
  • София
Дадох след годинка, но и до сега не ги пие, за сметка на това яде плодове и пие вода, което ме прави щастлива много повече, отколкото ако пиеше сокчета. От време на време, като види че брат й пие, и тя пожелава, но само се лигави на сламката Simple Smile

# 32
Фоксче с какво си го захранила това дете.Нали първо им се дават цедени сокчета,после пюрета и ............ newsm78

# 33
  • София
Не, това което казваш е ранно захранване - аз не го одобрявам. Аз захраних на 5 месеца със зеленчувоко пюре. Има много информация тук по въпроса - прочети, може и да решиш да смениш схемата за захранване. Аз лично ти препоръчвам (само защото питаш) да спреш сокчетата поне до 5-ти месец и тогава да захраниш със зеленчуково пюре или каша. Малко ти е бебето - сега има нужда само от мляко. И бих потърсила педиарът, който препоръчва късно захранване. Успех

# 34
  • София
Фоксче с какво си го захранила това дете.Нали първо им се дават цедени сокчета,после пюрета и ............ newsm78

Освен това, което Фоксче е писала, ти препоръчвам тази статия...за мен лично, тя беше тази, която окончателно наклони везните към не даване  на сок в толкова ранна възръст....освен, че и детето ми беше със силни колики до 6 месец.
http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm

# 35
  • Бургас
Сок дадох на 6м и половина.

# 36
# 37
Изцеден домашен плодов сок от съм давала през 3 месец, а натурален сок от кутия след 1г.

# 38
  • София
Дадох сок след навършване на 1 година - преди това вода и чай, захраних на 5 месеца с оризова каша.

# 39
Давам и сокчета откакто навърши два месеца и няма проблеми, много ги обича Simple Smile

# 40
Давам от 7-8м. някъде

# 41
Когато навършихме 2месеца започнах да давам само от ябълка и марков,но може и от круша  Peace

# 42
Преди седмица (на 16 месеца) за първи път опита глътка сок.

# 43
След 8 месец му дадох прясно изцеден сок.

# 44
  • София
За пръв път малката опита сок на първия си рожден ден. Сега пие от дъжд на вятър.
Иначе след 6-ия месец започнах да пасирам пресни плодове - банан, ябълка и круша.
Дано някога да дойде времето, когато дилемата относно ранното или късно даване на сок да отиде в небитието!

Общи условия

Активация на акаунт