Торта Добуш

  • 132 544
  • 604
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 105
В сряда направих и аз най-после тази торта и в събота моите гости си облизаха пръстите Grinning...беше невероятна, съжалявам че нямам снимки. Аз я направих с 5 блата - точени, и доза и половина крем. Мисля, че точно съм уцелила пропорциите, защото не ми стана никак суха.
Благодаря на авторката ...тази торта определено влиза в графа "любими" в нашия дом Heart Eyes

# 91
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
matze , интересно звучи тази рецепта, аз съм правила разни неща с мас / соленки, рогчетата на Пина , фокача/, но никога не съм я ползвала при приготвяне на блатове за торта.То не мисля и че ще се усеща , че има мас , ако някой е правил такива блатове да каже, ако са хубави да пробвам Heart Eyes.Радвам се, че си решила да направиш тортата по Нова година, и аз тогава възнамерявам да завъртя още една Wink.

мирка ив. , радвам се , че гостите ти са харесали тортата Hug.Хубаво си направила  и че си увеличила количеството крем, че някои от момичетата писаха, че става малко суха.

# 92
  • Мнения: 63
Невероятна  Hug

# 93
  • В една Дупка.
  • Мнения: 633
На мен ми стана доста суха. Не бих повторила, толкоз месене и печене , и накрая  нищо особенно. Явно и трябва двойна доза крем наистина, но се съмнявам, че ще ми стане, защото той крема си стеше. Не беше попил в блатовете. Явно допуснах някаква грешка newsm78

# 94
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
PolitYy , много се радвам , че ви е харесала тортата Hug.А колко блата направи и колко крем?

bubica , съжалявам да го чуя, дори и тези , на които тортата им бе малко суха, все пак не бе съвсем суха, т.е. блатовете на всички са поели крема, само на някои не им е бил достатъчен като количество newsm78.Ти точно ли спази пропорциите в рецептата и изчакахте ли 12 часа?

# 95
  • В една Дупка.
  • Мнения: 633
Да, дори повече, тя просто си стоя в хладилника 2 -3 дена Cry, след рълвото нарязване,и дори всеки ден резвах по -малко, с надеждата че е поела...но уви. Да, пропорциите също съм си ги спазвала. А я правих с такъв мерак Grinning 

# 96
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
Ах, bubica , не знам защо така ти се е получило- да не би да са се препекли блатовете, или пък крема да е бил студен, като си го слагала върху блатовете?Извинявай , че търся причината в теб, а не в рецептата, но съм я правила няколко пъти тортата, крема понякога малко ми се е виждал, но винаги блатовете ми са попивали крема Rolling Eyes.Дано някой се сети каква може да е причината  newsm78.

# 97
  • Мнения: 63
Аелис,излязоха ми 7 блатовете,а кремът...колкото е посочено като количество на продуктите. Simple Smile

# 98
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
PolitYy , радвам се , че от време на време някой прави тортата точно по рецептата Hug.И на мен 7 блата ми излязоха, не знам защо на бабето ни излизат най- много четири - пет, е то тя по- големи ги прави, сигурно за това newsm78.

# 99
  • Мнения: 1
Аелис тортата е страхотна! Аз я направих в събота сутринта и преди малко доядох последното парче. Много ни хареса, въпреки че малко прегорих крема и дъхнеше на изгорелко, но се абстрахирам от това и пак си ми е вкусна. Много благодаря за рецептата , търсех точно такава торта с точени кори  и крем с масло без много яйца  Simple Smile Направих я  с 5 блата и литър и половина крем, защото винаги слагам половинка мляко и от мен , и блатовете още вечерта бяха меки Simple Smile много, много съм доволна-това ще е тортата която ще се прави най-често у нас .

# 100
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
sssweetnesss , толкова се радвам , че ви е харесала тортата Hug Hug Hug.Хубаво си направила, че си приготвила повечко крем, че на някои от момичетата малко сухичка им се стори на вторият ден Wink.

# 101
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Аз торта едва ли ще се хвана да правя, но пък да кажа за крема- същият крем правя за бисквитена торта и ВИНАГИ става невероятно вкусна. Бисквитите- ами каквито имам, понягока даже редувам обикновени с Траяна (полети с шоколад ).

# 102
  • Мнения: 19
Обещавам,че ще я направя и аз сега за празниците Laughing

# 103
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 611
tais , сигурна съм, че тортата ти става много вкусна, крема наистина е невероятен Hug.

mmeell , като я направиш да споделиш впечатления Hug.

# 104
  • Мнения: 2 946
Дали би се получило с готов блат. Нямам време да пека Sad

Общи условия

Активация на акаунт