Торта Добуш

  • 132 184
  • 604
  •   1
Отговори
# 105
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 578
acer , ще се получи, защото крема е много вкусен, но няма да е същата торта Wink.Ако ползваш готов блат ще трябва да го сиропираш, но не много, съвсем леко.Вкусна ще стане, успех  bouquet!

# 106
  • Мнения: 2 894
Мисля за нова година да я направя и ще пиша, дано ми остане време. Благодаря за съвета  bouquet

# 107
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 578
acer , чудесна идея е да я направиш за Нова година, но ако имаш малко повече време - направи си сама блатовете по рецептата, няма да съжаляваш Hug.

# 108
  • Мнения: 2 803
Мисля за нова година да я направя и ще пиша, дано ми остане време. Благодаря за съвета  bouquet

И аз мисля тогава да я приготвя. А дали ще се съчетае добре със марципаново покритие?

# 109
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 578
♥ Doro ♥ , украсявала съм я само с орехи и настърган шоколад, не знам как ще стане с марципаново покритие newsm78.Орехите и шоколада много добре се съчетават с тортата, мисля , че и с покритие ще стане Wink.

# 110
  • Мнения: 1 173
Doro на който не му харесва марципана лесно може да го отдели от самата торта  Wink
 Аз по принцип захарното покритие не го ям - прекалено много захар а и ми разваля вкуса на самата торта , но си го отделям .
 Ако ще я покриваш с марципан ще трябва първо да замажеш тортата с крем на маслена основа .

Всяка една торта може да се покрие , аз тази още не съм я пробвала , но съм ѝ хвърлила око  Mr. Green

# 111
  • Мнения: 2 803
Благодаря ви за отговорите. Hug

По-добре да не развалям оригиналният вкус и да я направя като Аелис, с настърган шоколад и орехи.

А за Марципана нещо друго да измисля, може би тези елхички......http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/tree-shaped-almond-desserts/

И да не забравя Весели празници на всички!  bouquet

# 112
  • Стара Загора
  • Мнения: 56


Весела коледа момичета!

# 113
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 578
♥ Doro ♥ , тя си става вкусна и красива и без покритие, но като я опиташ може да прецениш как да я украсиш следващият път Hug.

raya_рая , радвам се , че сподели мнението си, ценя го, защото аз самата нямам опит с покритията за торти, веднъж само съм правила покритие с марципан Варна, като за първи път добре се получи, но не ми хареса много вкуса му, може пък и аз нещо да не съм направила както трябва newsm78.

desi26i , поста ти ме зареди с празнично настроение Hug Hug Hug!

                                           Весели празници , момичета!!!

# 114
  • Мнения: 54
Здравейте,направих тортата за Коледа,хареса ми, наистина може би следващия път ще мажа по-смело с крема между блатовете.Аз каквото остана го излях отстрани и беше доста,но интересно,че всичкото го попи. Това е половината торта,разрязах я като стана готова,и двете половини окрасих по различен начин,тази беше за гостито на което бяхме.Не ми достигнаха пуричките,та някъде съм слагала лентички шоколад. Отгоре настърган шоколад и от пуричките наситнено.
  

# 115
  • Мнения: 2 126
nakita,тортата ти изглежда супер,много добра идея ми даваш отстрани как да я украся  bouquet

Аз тази вечер изпекох блатовете-невероятно бързо и безпрепятствено стана всичко.Страхотно лесно за работа тесто е получи.Абе цялата работа ми отне не повече от час,а ми се стори дори по бързо(а имах и непослушни ръчички помощнички Mr. Green)
Изпекох 6 блата върху хартия,без никакво намазняване.Даже ползвах само една тавичка-вадя единия слагам следващият блат,та нямах и много за миене после.Въобще доволна съм много и отново да благодаря на Аелис,че сподели с нас тази рецепа Hug

Да питам нещо:По принцип яйчният крем аз го правя като завирам млякото подсладено и към него прибавям сместта от яйца,брашно смесени с маааалко водичка като каша.И после добавям маслото и т.н. Та питането ми е ако го направя така дали ще променя с нещо вкуса на крема.Посочената в тази рецепта технология за крема ме притеснява че няма да го уцеля-ще ми загори или пък на бучици да не стане Thinking Ако спазвам всичко както е казано ще се справя ли newsm78 Аелис,ти точно този описан начин ли спазваш? И други момичета ако се включат ще съм благодарна Hug

# 116
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 578
Дес , направи го  смело ,както е в рецептата - нито загаря, нито става на бучици - получава се много хубав, гладък крем, махни го от котлона, когато се появят първите "балончета" и докато се вари, непрекъснато го бъркай.Ако го направиш по твоя си начин, при положение , че има същите продукти в крема едва ли вкуса ще пострада newsm78.То аз само по начина, описан в рецептата, го правя и нямам представа как ще се получи, направен по друг начин newsm78.Радвам се, че така лесно е минал процеса по изпичането на блатовете  bouquet.

nakita , тортата ти изглежда невероятно Hug Hug Hug.Много интересни идеи си дала и за окраса, благодаря ти Hug.

И аз ще я започвам днес, че утре вечер ще посрещаме Новата година с приятели и те си пожелаха да им направя тази торта- миналата година празнувахме пак заедно, и пак това беше тортата, предложих им да им направя друга, но те бяха категорични.Ще направя доза и половина крем, че както nakita е забелязала - блатовете го усвояват почти напълно, а е хубаво все пак да остане и крем междутях Heart Eyes.Стискайте палци, че то когато е за гости ми е много притеснено Embarassed.

# 117
  • Мнения: 2 126
Аелис,мерси за мнението Hug

Мен още нещо ме терзае Mr. Green Ако искам блатовете да са ми обилно полято с крем как да ги задържа в тортена чиния,нали ще оплескам всичко ThinkingДосега като съм правила подобни торти все ги правя в тавичка,че да има достатъчно крем,сега ми се иска да е по красива,децата ще се радват на окрасата,но май ще заложа на това да стане мека и сочна торта,пред това да бъде различна и ефектна Party

# 118
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 578
Дес , и моята не става красива като на Блонди и nakita , но пък и за мен е важно да е вкусна Hug.Е, иска ми се и красива да е, може би след време ще се пробвам да науча нещо в тази насока Heart Eyes.Ама тя апетитно си изглежда и без специална окраса, а орехчетата и пръчиците отгоре много допълват вкуса Heart Eyes.Съветът ми е и повечко крем да забъркаш, доза и половина, аз така ще направя Wink.Много искам да ти се получи тортичката, в една друга тема прочетох, че и салатата ми с кус-кус ще правиш - поласкана съм Hug Hug Hug.

За блатовете - няма да ти се разместят, ако това те притеснява, те добре си лягат върху крема и той някак си ги слепва, спокойно си ги нареди в тортена чиния.То оригиналната рецепта е с 4-5 блата , те твоите са 6, няма да има проблем, тази , която е на снимката с рецептата е със седем блата и пак си стояха стабилно блатовете.

# 119
  • Мнения: 2 126
Ами аз не се съмнявам че ще стане вкусна и стабилна,обаче си мислех че ако искам повече крем ще трябва в тавичка да я сглобявам че да не ми изтече крема от чинията.Абе незнам дали добре обясних,но ще стане както и да реша да я направя.Ще измисля и някаква украса ако ми дойде музата Crazy

Общи условия

Активация на акаунт