Торта Добуш

  • 132 182
  • 604
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 539
Ами аз не се съмнявам че ще стане вкусна и стабилна,обаче си мислех че ако искам повече крем ще трябва в тавичка да я сглобявам че да не ми изтече крема от чинията.Абе незнам дали добре обясних,но ще стане както и да реша да я направя.Ще измисля и някаква украса ако ми дойде музата Crazy
Дес, спокойно можеш да прехвърлиш тортата в поднос,като за целта изрязваш от дебел картон кръг ,колкото е диаметъра на блатовете ти.Облеваш го добре с по дебело алуминиево фолио.Слагаш кръга в тавичката ,отгоре първия блат и започваш слепването с крем на блатовете.На другия ден ,когато тортата е добре поела крема, с помощник /ако се наложи/ прехвърляте тортата с подложката в подноса.Така при разрязването на тортата няма да се надере и подноса. Peace  bouquet

# 121
  • Мнения: 2 803
Направих я.  HugСега стяга в хладилника.   chef



http://doro.snimka.bg/cooking/moite-kulinarni-opiti.287314.16644791
Всичко спазих по рецептата, излязоха 6 блата и ги изпекох във тавичка 28 см. Крема наистина е прелест, само се надявам и корите да омекнат до утре.

Аелис,  Hug хиляди благодарности за рецептата и за съветите.  bouquet

Весело посрещане на Новата година!И винаги здрави, щастливи и обичани бъдете!  bouquet

# 122
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
♥ Doro ♥ , ще омекнат блатовете, не се тревожи Hug.Много добре изглежда тортата ти, поздравления  bouquet  bouquet  bouquet!

ива , чудесна идея, и аз ще се възползвам Hug.

Опекох блатовете , сега с крема ще се залавям Wink.

# 123
  • Мнения: 54
Това,което ме учуди е, че я преместих три пъти,без абсолютно  никакъв проблем тази торта от една чиния в друга без подложки отдолу, и блатовете се отлепваха от тавичката пак без усилие от моя страна. А крема отстрани беше наистина много,чак не личеше тортата и се чудех как ще я приведа в естетичен вид,но наистина си го пое без остатък,от време на време с нож заглаждах отстрани

# 124
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ех, как не мога да точа значи.....  Sad
Тази торта мама я правеше и винаги ставаше страхотна!  Peace

# 125
  • Мнения: 22
ето я и моята торта за нова година, надявам се да е станала вкусна

# 126
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
Ах, rosirai , думи нямам, чудесна ти е тортата Hug.Днес, след като видях толкова красиво направени торти е време да си взема бележка и следващият път и аз да я направя красива, доста идеи ми давате Hug Hug Hug.Отстрани бишкоти виждам, в центъра - сърчица от бял шоколад, а това до тях някакви пурички ли са?

nakita , права си, тези блатове доста крем поемат, аз затова днес с доза и половина крем я направих, не й беше много, но утре , като дегустираме, ще кажа със сигурност Wink.Стабилна е тортичката, радвам се, че не й се е развалила украсата на тортата ти, много ти е красива Hug.

t_ilieva , то не се искат кой знае какви умения, аз също не мога да ги разточа на кръг, все ги поорязвам после блатовете и пак не ги докарвам еднакви, но това по никакъв начин не се отразява на вкуса на тортата.Лесно се работи с тестото, лесно се точи и то не супер тънко, така че ще се справиш, само желание ти трябва  bouquet.

Готова е моята торта, но още не е снимана, утре на дневна светлина ще я щракна, макар че ме е малко срам да я покажа след вашите произведения на изкуството  bouquet.

# 127
  • Мнения: 2 126
Ох то и мен малко мЪЙ срам след тия произведения показани днес,но......ще покажа.


И да кажа,че всичко мина като по мед и масло.Перфектен крем,за моят вкус мнооооооого сладък макар да сложих на доза и половина крем чашите захар за една доза.Бърках както си пише в рецептата - идеално гладък,таака ще правя яйчен крем вече.
В кафявия крем сложих вместо какао,един шоколад.И една груба грешка разбира се допуснах капнах няколко капки есенция горчив бадем Sick Сега кремът ми има дъх на нея,то няма как иначе,но определено щеше да е по добре само ванилията.Ама да знам друг път без импровизации Mr. Green
От доза и половина крем ми остана една не пълна чаена чашка.Обиииилно намазах блатовете.Разположих в тортена чиния,не ми изтече нищо както се опасявах Crazy Накрая сложих ного орехи и поръсих с настърган шоколад.Мисля че цялата галимация ще се превърне в една перфектна тортичка,която ще правя редовно по поводи Grinning

# 128
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
Дес , тортичката ти много прилича на моята, ще видиш, като се прибера / че още съм на работа, нощна смяна съм/ ще я щракна, като сестрички ще са Hug.На мен от доза и половина крем нищо не остана, всичкият го сложих, тази вечер ще видим резултата Flutter.Сладък е крема, но като попие в блатовете тортата си става точно толкова сладка, колкото трябва Wink.Много се радвам , че ти се е получила, това с бадема едва ли ще е голям проблем, получила ти се е бадемова торта "Добуш"  bouquet!

# 129
  • Мнения: 2 803
Не се стърпях и вече си отчупих от тортичката, от крайчето. Ей значи като малките деца съм, много обичам сладичко. Наистина е умекнала и кремчето е попило. Доза и половина направих. Сега остава и гостите ми да я харесат. Hug

# 130
  • Мнения: 22
И аз вместо какао сложих 1 шоколад в крема. От тестото ми излязоха 8 блата и направих 2 торти, втората вече е преполовена, много е вкусна, надявам се голямата торта до довечера да е омекнала хубаво. А белите сърчица ги направих от марципан, беше ми останал от коледните звездички. В средата поръсих трохички от пуричките. Благодаря на Аелис за вкусната торта.  chef

# 131
  • Мнения: 2 126
Дес , тортичката ти много прилича на моята, ще видиш, като се прибера / че още съм на работа, нощна смяна съм/ ще я щракна, като сестрички ще са....
Хи хи хи,две тортички сестрички Heart Eyes Joy
То и аз щях да сложа целия крем,като се замислих сега,но малкото искаше "кемче" и затова оставих (друг е въпросът че само с искането си остана)

rosirai,с какъв марципан ги правиш тези сърчица?Ти как направи две торти с по тънки,блатове и или по малък диаметър?

# 132
  • Мнения: 22
Дес, марципана е от Метро, изглежда като бял шоколад, с вкус на бадеми е, може да се моделира и мисля, че се използва за покритие на торти.
И аз не знам как ми излязоха 2 торти, формата ми за торти е от най-малките, може и да са ми по тънки блатовете, но и направих 2 дози крем / останаха ми две малки купички/. Първата торта я направих с 5 блата, стана нормално висока. Крема много се стичеше и се отказах да я правя по-висока. Втората е с 3 блата, стана по малка, но мисля, че няма да остане до довечера.

# 133
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 577
♥ Doro ♥ , много се радвам, че тортата ти е харесала , сега ще палцестискам да хареса и на гостите ти Hug.Вчера, като видях , че си писала и направих десерта с цедено мляко и течен шоколад - знам, че е летен десерт, но видя ли ника ти - за него се сещам Hug.

rosirai , и на теб ти е харесала, това е супер Hug.Чувала съм за този марципан, тук нямаме Метро, ще проверя в Била и Кауфланд, ако има - и моята следваща торта ще е почти толкова красива, като твоята  bouquet.

Дес , ето сестричката на твоята торта Hug:

                                       

Момичета, заредихте ме с положителни емоции днес Hug Hug Hug.Пожелавам ви весело посрещане на Новата година   bouquet  bouquet  bouquet!

# 134
  • Мнения: 2 803
Наздраве за Новата Година! За всички да е успешна и благодатна!

Аелис, хиляди благодарности за великолепната рецепта! Вече тази торта ми е в графа от любимите "най-любми". Поздрави и бабчето за чудесната рецепта, с която и нас зарадва, не само деца и внуци. Много се радвам, че ти е харесало кремчето с цедено мляко. Hug
Наистина тортата е приказна. Направих доза и половина крем, обаче и аз си сложих в чашка кремче и си хапнах докато правех торта, признавам си. Блатовете наистина трябва да престоят 24 часа. Бяха така омекнали, ами направо топи се в устата.
Показвам и парченце...

Общи условия

Активация на акаунт