ОтНово за Сицилия

• 157 006
  • 801
  •   1
Отговори
# 660
  • SF
Съчетана ли беше с Таормина?

# 661
  • София
50 евро беше нашата екскурзия до Етна и на място по 62 евро на човек за лифтовете и джиповете.
Пак да попитам, ако се качим само с лифта без да ползваме след това джип, има ли какво да се види или интересните места се достигат само с джипове? Ние ще пътуваме самоорганизирано и до началната станция на лифта смятаме да стигнем с рент-а-кар, а не с екскурзия.
Също да ми кажете колко време продължава пътуването с лифта и има ли големи опашки за билети? Евентуално, ако решим да ползваме след това джипове, може ли на крайната станция на лифта да се плати за тях? И колко време продължава обиколката с джиповете?

# 662
50 евро беше нашата екскурзия до Етна и на място по 62 евро на човек за лифтовете и джиповете.
Пак да попитам, ако се качим само с лифта без да ползваме след това джип, има ли какво да се види или интересните места се достигат само с джипове? Ние ще пътуваме самоорганизирано и до началната станция на лифта смятаме да стигнем с рент-а-кар, а не с екскурзия.
Също да ми кажете колко време продължава пътуването с лифта и има ли големи опашки за билети? Евентуално, ако решим да ползваме след това джипове, може ли на крайната станция на лифта да се плати за тях? И колко време продължава обиколката с джиповете?

ми аз отговорих на предишната страница

ето как изглежда вулканът около началната спирка на лифта, където е паркингът на автобусите

вулканът, като излезнеш от лифта

опашки за лифта имаше но минаваха много бързо (средата на септември)

# 663
  • SF
Ако човек не се качи по-нагоре, а остане само при павилиончетата за сувенири, няма да усети тръпката от това да се изправиш пред действащ вулкан.
Пътят от площада до самия кратер е много. Бихте видели само опожарената гора, чернотията, но не и величието на Етна. То се усеща, отдолу не се вижда.

# 664
Ние когато отидохме имаше силен вятър и затвориха лифта

# 665
Здравейте,вчера се върнах от Сицилия,летях именно на 25.07 както е споменато по-горе и имаше голямо закъснение на полета,както на отиване,така и на връщане.Пътувахме с Mistral air или по-точно самолетите на Bulgarian air,но и това вече е споменато.Бяхме отседнали в Eden village Sicania Resort and Spa,като цяло останахме изключително доволни от хотела като обстановка и храна,много красиво вилно селище на брега на морето,има си и басейни,за възрастни и за деца.Храната-с една дума за всеки по нещо се намираше,разнообразно меню-риби,задушени зеленчуци,салати,пържолки,филета и тн.
Искахме да бъде по-скоро като почивка и именно А това не сме обикаляли острова кой знае колко,ходихме до величествената Етна разбира се,но дамата преди мен изключително подробно е описала как стоят нещата там,за това няма да се повтарям.Ходихме и на екскурзия до прехваления им пазар в Ликата-впечатленията ми от там са абсолютно негативни,типичен селски битак на който се продават от килоти до тигани и дрехи,дрехи тип от китайския магазин,но на цени в евро разбира се.Лично аз само магнитчета открих на въпросния пазар и си тръгнахме оттам,защото беше адската блъсканица и страшна жега.Ходихме организирано,с агенция и останах изключително доволна,посрещнаха си ни от летището в Катания,след което имахме трансфер близо 2 часа до хотела с автобус в който ми беше по комфортно отколкото в самолета,накрая си ни и закараха до летището.В хотела имаше и две Българки,които работят на рецепцията.Като цяло хората в хотела с които мижеш да говориш на английски език са рядкост.Полувината знаят по 5 10 думи,но пък с някои само с ръкомахане се разбирахме.Общо взето както аз исках се получиха нещата-плащаш и отиваш да се наслаждаваш на почивката си без да се занимаваш и да мислиш за нищо.Ако имате въпроси ще се радвам да отговоря.
[/quote

Бих искала да знам името на агенцията с която сте ходили.А също така освен Етна ходихте ли организирано на други екскурзии.Чудя се дали да записвам от тук екскурзиите или на място сами да се организираме.Хотела в който сте били съм си го харесала и благодаря за отзивите, двата час път до там от летището не ме притесняват

# 666
Агенцията с която ходихме беше posoka.com,разгледайте сайта им и вижте къде имат офис във вашия град.Другата екскурзия беше до въпросния пазар в Ликата,тя е полудневна,за това и отидохме понеже повечето са целодневни,а на нас не ни се искаше да прекараме почивката си пътувайки.Екскурзийте се заявяват и плащат на място,пристигате късния следобед и на следващия ден сутринта имате среща с представителя на агенцията,за да заявите и платите екскурзийте си.

# 667
Благодаря!

# 668
Аз се прибрах и ще коментирам мистралците, както обещах Crazy Всъщност и двата полета се изпълниха от Bulgarian Air Charter. Излетяха навреме, но за връщането ни смениха часът на излитане цели два пъти  Crazy (за щастие с мъничко, без да променя плановете ни).
Летяхме /заедно с огромна група туристи през агенция, както предположихме/ на McDonnell Douglas MD-82 -- вози меко, при двигателите е по-шумен, май че е почти на моите годинки, но като цяло всичко беше ОК.
Подчертавам, нямаше никакви проблеми и бих повторила с удоволствие, особено дестинацията Blush

# 669
  • Варна
Предстои ми 4 дневна забежка до Сицилия в началото на
декември. Нощувките са ни в Катания. От прочетеното тук
и в Магеланици, реших да ползваме автобусен транспорт
до близките градове. Избрахме Сирагуза, Теормина и Месина.
За повече, времето няма да стигне. Чудя се само за Етна...
през декември как  е положението с вятър,студ и мъгла?!
Струва ли си качването в този период на годината. Четох,
че ски пистите са отворени, т.е. си е снежно. Ако ми отпадне
Етна поради горните причини да избера Скала дей Турки ?!
Моля, ако, има запознати да споделят. Praynig

# 670
Аз ще чакам разказ като се върните.Ние смятаме за Великден пътуване до там и сами да разглеждаме, а не чрез агенцията и ще ми е полезна всяка информация

# 671
Скала дей Турки е доста далече и доколкото знам няма обществен транспорт (трябва да се вземе такси, например от Агриженто), ще загубите много време да отидете и да се върнете
Месина не знам колко е интересна
Етна не знам как е зимата, мене ме е валял сняг през септември, докато в града си беше топло

ако отпадне Етна, се опитайте да вместите Рагуза

и/или Ното

# 672
В началото на декември-5-8 в Модика ще имат фестивал на местния шоколад Chocomodica (белгийския може да се засрами пред него)
уникален е ,абсолютно си заслужава посещението.

В Месина от 20 дена нямат вода понеже валя дъжд един ден,не знам колко е приятно и за туриститe

това за придвижването с общствен транспорт в Сицилия е предполагам някаква шега,пословична е тоталната липса на  организация,а точността е по-скоро някакъв мираж. Laughing

# 673
  • Варна
Bradley Cooper  благодаря, за предложенията,
явно ще решаваме на място. Каквото такова  Simple Smile
азиа_asia  точно на 4.12 ще сме там, значи не
трябва да изпускам Модика и фестивала на
шоколада. За този шоколад Chocomodica само
съм чела и чувала , а да се потопиш в шоколадова
атмосфера, ще е повече от удоволствие. Усещам
как пак ще реорганизирам набелязаните градове.  Laughing
Сега ми възникват и притеснения относно транспорта.
Уф, ще гледам влаковете пак... А варианти мотор
под наем има ли?!

# 674
аз 2 пъти съм обикалял Сицилия с влак/автобуси, но през септември, т.е. още си беше сезон,
най-досадно беше от Агриженто до Модика, сменях 2 или 3 влака и си чаках на разни гарички  Mr. Green
но принципно не е невъзможно да се обикаля и без кола  Peace

Общи условия

Активация на акаунт