Хванах мишка в капан. Какво да я правя?

• 28 352
  • 174
  •   1
Отговори
# 150
Има разлика между полска и домашна мишка. Тия домашните просто изгладняват през зимата и стават по-нагли.

# 151
И аз не вярвам мишка да може да се катери по стъкло.
За таван, зависи от тавана. На шпаклован и боядисан таван не вярвам да може да се разхожда.

# 152
При мен котка свърши работа. Тогава живеех в стара къща и си имаше доволно мишки. Та тази котка, голям ловец се извъди, всички ги излови.

# 153
  • Бургас
И ние имахме много мишки. Ловецът им беше мъжът ми, но ме всеки път ме втрисаше при появата на нова. Решихме проблема като прибрахме едно коте. Вярно, че не лови мишки, ама и те не идват вече у нас. Казаха, че мишките усещали присъствието на котката и не припарват. Все едно каква е причината! От 6 години имам котето и нямам вече нито 1 мишка.  Laughing

# 154
Най-вероятно котето си ги хапва вечер. Мишките не се страхуват от котки. Има една бактерия, живееща в мишешкия мозък. Та тая бактерия ги прави храбри.
Задкулисната игра е, че за да се размножи тая бактерия, трябва да мине през стомашния тракт на котка.

# 155

Добрата котка и снегът не я спира. Между другото, совите също се бухат в снега с краката напред и излитат после с мишка в ноктите. Гледах филм за една бяла японска сова, която лови риба. Като замръзнат реките, минава на мишки в снега.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 14:58 от Вълкът с дълъг ник

# 156
за да се размножи тая бактерия, трябва да мине през стомашния тракт на котка.
Това не мога да го разбера.

Интересното при совите е, че не вижда мишката, а я чува под снега или шумата.

# 157
Ами те са доста дребните, които паразитиран в едно животно, но се размножанат в друго. Нещо за свинската тения и чернодробния метил ми се върти в гравата.
Та тия живеят м мишешкия мозък и отделят някакъм ензим, който кара мишката да не се страхува от котка и миризмата на котката. Не, че котката мирише на нещо, но котешката тоалетна например, мирише. Това прави мишките по-лесна плячка на котките, които ги изяждат с главата. В котешкия стомах вече ония имат условия да се размножават. Как попадат новите в мишешки мозъци, не ми е известно.
Връзката между отделните видове животни и растения е много по-сложна от фантазията ни. Например пренасянето на котки в Австралия. Никой не е предполагал, че ще стане гаф. Те са се пристрастили да живеят на свобода, и ловуват дребни, в това число, торбести изчезващи видове. Та сега австралийците ги гърмят. А аборигенките ги търсят по следите и ги трепят в едни храсти със сопи. И после ги сервират печени за обяд или вечеря, според както дойде.

Търсих един филм, но от този комп е мисия невъзможна. Някой е преписал субтитрите му - http://kotka.dir.bg/_wm/basic/?df=223711&GDirId=6cccdfcfef80 … 35b9075e9392976e1

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 00:43 от Вълкът с дълъг ник

# 158
  • Кьолн
Наистина е най-добре с котка. Но в момента нямаме. Правя си самоделен капан и се хващат бързо.

# 159
  • София
Наистина е най-добре с котка. Но в момента нямаме. Правя си самоделен капан и се хващат бързо.
Какво ги правиш, след като ги хванеш.

# 160
...Как попадат новите в мишешки мозъци, не ми е известно....
Точно това се чудя и аз.

Какво ги правиш, след като ги хванеш.
Прибира ги във фризера докато се събере достатъчно количество за супичка.
Печени в масълце също са добро мезе за биричка.
Ако нямаш място във фризера, могат да се изсушат. Остават си тааака ароматни.  chef

# 161
  • София
Прибира ги във фризера докато се събере достатъчно количество за супичка.
Печени в масълце също са добро мезе за биричка.
Ако нямаш място във фризера, могат да се изсушат. Остават си тааака ароматни.  chef
Мммм, потекоха ми лигите. Давай рецептата за супичката. Laughing

# 162

Това с фризера е добра идея, бялата смърт се смята за една от най-хуманните

# 163
Ами те са доста дребните, които паразитиран в едно животно, но се размножанат в друго. Нещо за свинската тения и чернодробния метил ми се върти в гравата.
Та тия живеят м мишешкия мозък и отделят някакъм ензим, който кара мишката да не се страхува от котка и миризмата на котката. Не, че котката мирише на нещо, но котешката тоалетна например, мирише. Това прави мишките по-лесна плячка на котките, които ги изяждат с главата. В котешкия стомах вече ония имат условия да се размножават. Как попадат новите в мишешки мозъци, не ми е известно.
Връзката между отделните видове животни и растения е много по-сложна от фантазията ни. Например пренасянето на котки в Австралия. Никой не е предполагал, че ще стане гаф. Те са се пристрастили да живеят на свобода, и ловуват дребни, в това число, торбести изчезващи видове. Та сега австралийците ги гърмят. А аборигенките ги търсят по следите и ги трепят в едни храсти със сопи. И после ги сервират печени за обяд или вечеря, според както дойде.

Това е паразитът токсоплазма, който причинява болестта токсоплазмоза (пренасяна от котките). Само мишките и плъховете, заразени с токсоплазма, спират да се страхуват от котки. И не само не ги е страх - миризмата на котешка урина и феромони започва да ги привлича и възбужда! Както каза вълка, това е с цел котката да може по-лесно да ги хване и изяде, защото паразита може да се размножи само в стомаха на котка. А от там новите паразитчета попадат в мишките по същия начин по който попадат и в хората - чрез котешките изпражнения и всичко, докоснало се до тях. И така нататък. Най-интересното е че и на хората им действа странно... Е, не започват да се кефят на котешка урина, но заразените с токсоплазма хора стават нервни и невнимателни и по-често катастрофират с колите си  Shocked

А котките пък колко животински видове са изтребили и в Австралия, и навсякъде... На някои места вече забраняват пускането на котки навън, или препоръчват да се връзват звънци или шарени неща по котката, за да плаши птичките и катеричките.

# 164
Дидитка, благодаря за обстойния текст. Не бях чувал до сега, наистина е интересен факт.
Паразита в мозъка на мишките ли прониква? Ако да, как стига до него?
Мишоците се възбуждат сексуално от котки или нервно?
Дали има случай на опъната котка докато спи или е болна или умряла?
Предполагам това явление е случайно, а не е вид еволюция на котките и способ да ловуват.

П.П. Сещам се за един лаф: "Няма пи*ка за мишка, а пък котка тръгнал да е*е."

Общи условия

Активация на акаунт