Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 3 тема

• 137 146
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
labrex, благодаря. Ще пробвам и тях.
Аз в коледната тема се похвалих, но сега и тук, че му е мястото с моите мъфинчета:

С течен шоколад са и стафиди!

# 496
  • Пазарджик/Лондон
rossonera , никакъв проблем нямах с отлепването, излишни са били притесненията ми Wink.

Genoveff , много са ти хубави мъфинчетата Hug.

# 497
Аелис, благодаря!

# 498
Ейййййййй, страхотни мъфини, направо ще ти проговорят Laughing smile3501
Само да вметна, че солените ги правя с 2 яйца, 1ч.ч к.мляко, 100мл.олио, сиренце, кашкавалче, саламче, маслинки, подправка някаква и естествено 2ч.ч брашно или малко по-малко, в зависимост от големината на яйцата с 2ч.л бакпулвер. Трепач са-нежни, пухкави и бързосвършващи. Blush
Благодаря за линка към пудинговите кексчета, скоро ще се правят, но ме смущава многото масло в тях, че мъж ми е с висок холестерол.

# 499
  • Варна
Задравейте!
Правих солените мъфинки на Mari_eta -половината със сирене и зелен лук и половината с шунка. Станаха много хубави и снощи повторих тези с лука и сиренето. Поздравления Mari_eta за страхотната рецепта  Hug
Искам да питам обаче нещо, нали съм още начинаеща.. Трудно ми се отделят мъфините от хартийката. Ако сложа повече олио в сместа се отделя, но пък стават доста мазнички. Как сте си решили този проблем  newsm78

# 500
Анелиз, аз съм от начинаещите и ползвам алуминиеви формички. Имам 2 комплекта от по 12 чашки и вече 2-3 пъти правя пудинговите мъфини на labrex, както и едни катофени мъфини с пълнеж. Отлепват се без проблем, а не мажа формичките с нищо. Много съм доволна, защото си мислех, че ще се обезформят след еднократна употреба, но за момента нищо им няма и ще си ги ползвам поне още няколко пъти.  Simple Smile

# 501
Да се отчета и аз за днес с пудинговите мъфини на labrex.

# 502
rossonera bouquet личи си, че са много пухкавки!

# 503
  • Пазарджик/Лондон
rossonera, чудесни са  bouquet!

# 504
  • ГОре на черешата...
Тук пак е пълно с пухкави мъфини, браво  bouquet!

Анелиз, радвам се, че са ти харесали Hug!
Никога не съм пекла в хартиени формички по простата прчина , че не успях тук да си намеря.
Имам тефлонови - намазнявам съвсем леко , а с последната придобивка - силиконовите форми - направо е песен - сипвам директно, после се отлепят с едно побутване отдолу, сипвам втората партида...та с две ръце препоръчвам силиконовите форми Peace!

# 505
Аз направих Портокалови мъфини на Umbra   newsm68 много им се радвам, за първи път правя мъфини!!!

# 506
Аз също пека в силиконова форма. Ще си закупя втора дори! С ръце и крака препоръчвам силиконовите - никакъв проблем с отлепването, както каза mari_eta!

# 507
  • Варна
A от къде ги купувате силиконовите форми? Тук във Варна за тефлоновите ме гледаха изумени по магазините, а за силиконови съвсем няма да са чували..

# 508
# 509
Да се отчета и аз за днес с пудинговите мъфини на labrex.

rossonera, като ги гледам и се сещам, че ми е останал един карамелов пудинг........ама още има от вчерашния сладкиш........Чудеснички са!  bouquet

Анелиз , силиконови формички има в магазините за домашни потреби, в магазините с поръчки по интеренет, в магазините тип левче, а сигурно и на още места. Потърси, ще намериш. Бях много скептична към тези в "левчето", по 2-3 лева са, но си купих, защото бяха на хубави формички. Поне засега по нищо не ми се различават от по-скъпите, а от по-скъпите, купени от "домашни потреби" изхвърлих една за кекс, защото много грозно почерня. Лошото е, че у нас цената отдавна не определя качеството.

Общи условия

Активация на акаунт