Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 3 тема

• 138 748
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Искам да попитам нещо. Тъй като не съм правила мъфини досега, днес си купих хартиени кошнички. Трябва ли предварително да ги намаслявам, и мога ли направо върху тава например да ги сложа, защото нямам форма за мъфини.

# 76
  • София
Аглея, хартиените кошнички не се намасляват, но без формичка мисля, че ще се разлеят и определено ще изгубят формата си. Можеш да ползваш купички за крем карамел, ако имаш.

Аз днес си купих тефлонова формичка  bowuu, едвам открих  ooooh!! От утре почвам сладките мъфини. Запасих се и с шоколадов пудинг, да пробвам рецептата на Лабрекс.

# 77
  • София
Мерси Вени ***! Ще видим какво ще сътворя Thinking

# 78
Искам да попитам нещо. Тъй като не съм правила мъфини досега, днес си купих хартиени кошнички. Трябва ли предварително да ги намаслявам, и мога ли направо върху тава например да ги сложа, защото нямам форма за мъфини.
Ако имаш кафени чашки от дуралекс можеш да ги ползваш вместо форма за мъфини.

# 79
  • София

Я, това е много добра идея Grinning
И още нещо, докъде се пълнят формичките?

# 80

Я, това е много добра идея Grinning
И още нещо, докъде се пълнят формичките?
2/3 пълниш,не до ръбчето. Hug

# 81
Ябълкови мъфини

# 82
  • в матрицата
Suzza с какво мажеш формите отдолу?
stasi извинявай, че сега отговарям, но чак сега влиза във форума. Не мажа с нищо, слагам хартиени формички в гнездата и стават без проблем.
Galcho,  виждам, че са ти отговорили - мъфините са страхотни, аз, която съм почитателка на шоколадовите, и не обичам ябълки, тези на Танита ми станаха фаворити от 1ат път, мекички, пухкави, Tanita,  много благодаря за страхотната рецепта   bouquet

# 83
  • София
Първия ми опит днес с мъфините  Laughing
http://prikachi.com/files/1191317f.jpg

# 84
Отлично изглеждат !

# 85
Петя,чудесни мъфинки! Hug

Шоколадови мъфини с кокос

Мъфини с мед и лимон

# 86
първият ти опит изглежда много успешен браво
nordinа страхотно исглеждат твойте мъфинки-особенно с кокосчето Hug

# 87
  • София
Момичета как приготвяте глазурата на Йоткер, за да стои плътна и лъскава в/у мъфините?
С миксер ли я разбърквате?

Скоро я ползвах за първи път, но не стоеше като на вашите снимки, а изтече надолу и само леко намаза повърхността.

# 88
  • София
Аз направих една глупост одеве... Забърках смес за негърче, но реших да я разпределя в новата си тефлонова формичка за мъфини. Първо - прекалих с пълненето, хем знаех от тук, че не трябва  ooooh!; второ - изтървах ги и се препекоха; трето - имах течна маслено-какаова смес за заливка на негърчето, с която "ваксинирах" всеки препечен мъфин, че даже и малко отгоре полях.
Ето ги, ръснах им малко кокос и се надявам да са вкусни, че още не съм ги опитала.

# 89
  • София
Вени, "глупостта" ти е доста сполучлива според мен!   bouquet
Имаш едни прекрасни сиропирани мъфини  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт