Отговори
# 45
Момичета, знаете ли къде във Варна се продава свинска мас ?

# 46
  • In a surreal moment!
Не съм от Варна , но ако имате Кауфланд - там има . Намира се на рафта с маргарините и корите за баница. В пакети, като голямо масло е пакетаж , Беше на полска фирма ...Дано да съм ти помогнала.

# 47
Не съм от Варна , но ако имате Кауфланд - там има . Намира се на рафта с маргарините и корите за баница. В пакети, като голямо масло е пакетаж , Беше на полска фирма ...Дано да съм ти помогнала.
Благодаря ти много, помогна ми !!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 48
  • Den Haag
dunia53 Благодаря ти остана да издиря къде се продават още бонбони Лакта и ще го направя Simple Smile

# 49
питката стана чудесна,изядахме я   bouquet

# 50
  • Разград
Шани,да ти кажа и аз за моята фурна.
Баници пека на 220 градуса.Първата баница печена в тази фурна отиде на боклука,пекох на 180 градуса.
Повечето тестени неща пека на 180 градуса.
Козунаците на 160-170,наблюдавам и променям.
Има рецепти(кифлички,питки),където са точно уточнени градусите и ги спазвам.Ако не е уточнено пека на 180 градуса.
Вентилатор ползвам,когато сложа две тави едновременно,например пици,дребни сладки.Но,по някое време сменям местата на тавите.

# 51
  • София
Аз се чудя що темата не ми се появява в проследяваните пък те открили нова.
Някой питаше са мас. В София я има в Билла. Не знам във Варна дали има такъв магазин.

Сега за фурните. Аз личо не смея да се изказвам за тях щото вече съм уверен, че всяка фурна (та дори и от една и съща марка и модел) май си е индивидуална. Или поне моята.

# 52
  • с/у ОколоМръсТното
уф, толкоз много исках друга печка, а сега ми се плаче...
От що-годе добра домакиня, станах все едно за 1-в път съм в кухнята. Не мога да готвя и пека... Шашкам се и не знам на коя степен да готвя, на коя степен да задушавам...  ooooh!
И от керамичните котлони не съм доволна...  Tired Нямат нищо общо с моите бързонагряващи.

Туй то. На мъжът ми нищо не смея да му кажа... От 100г. рИвах за нова печка, а сега.  Confused

Поне на хлебопекарната хванах цаката.  Party

# 53
И от керамичните котлони не съм доволна...  Tired Нямат нищо общо с моите бързонагряващи.
Туй то. На мъжът ми нищо не смея да му кажа... От 100г. рИвах за нова печка, а сега.  Confused

Ако ще те успокои, при мен са същите немоли с печката Flutter Flutter аз вече две седмици съм по-ниска от тревата и по тиха от водата. Щото мъж ми не беше съгласен за такава печка, с керамични котлони.На пук на всякакви теории моя котлон изгоря. Съжали ме човека, отвори я нощем печката /щото се прибираме след 19ч/ извади котлона от плота - не знам си какво прекъснато. На старата и беше свикнал, разглобяваше за норматив, но тази го озори  ooooh! И нали аз я исках, обиколих града, намерих в магазин такъв котлон, купих, та ми го смени пак.

За фурната дядо Хаджи е прав, всяка е индивидуална  Peace

# 54
ха,къде сте били.А аз ва търся. Joy Hug

# 55
dunia53 Благодаря ти остана да издиря къде се продават още бонбони Лакта и ще го направя Simple Smile

аз от много отдавна не съм ги виждала тези "социалистически" бонбони...и едва ли ги и ма вече...жалко,а са толкова вкусни Heart Eyes
ще чакам впечатления за домашната торта Гараш ако Аелис я направи и да помоля - да заснеме процеса Praynig

# 56

аз от много отдавна не съм ги виждала тези "социалистически" бонбони...и едва ли ги и ма вече...жалко,а са толкова вкусни Heart Eyes
ще чакам впечатления за домашната торта Гараш ако Аелис я направи и да помоля - да заснеме процеса Praynig

Лакта съм виждала в Кауфланд, там където са бонбоните в пакетчета - има напр. и желирани бонбони още при стелажа, подробно вижте всяко пакетче, че май не са както едно време опаковани. Но все още има в големите магазини. Попитайте, че не винаги всичко се вижда(ако попаднете на служителка в настроение да ви отговори както трябва).

Аелис, по коя рецепта ще правиш Гараш, пропуснала съм......

# 57

Домашна Торта Гараш

7 яйца
300 гр. захар
250 гр. масло
2 с.л. какао
300 гр. орехи
50 гр. шоколад
по желание бадеми или орехи за поръсване.

Маслото се разбива със захарта и към тях се прибавят един по един жълтъците, като се бърка непрекъснато.
Добавя се какаото и се отделя половината от сместа (за заливка).
Към другата половина се прибавят смлените (или накълцани на по-едро) орехи и разбитите на сняг белтъци.
Сместа се изсипва в намазана с олио и брашно тавичка и се изпича в умерена фурна до готовност.
Блатът се прехвърля в тортена чиния и се намазва отгоре с отделената смес.
Украса - по желание!  Heart Eyes

Искам да попитам-тъй като в рецептата се споменават 50гр.шоколад,той кога се добавя?

# 58
  • София
Страхотна тема!Намърдвам се при вас с голям интерес!
Благодаря ,Мамо Цоцоланка!   bouquet
В най-скоро време смятам да пробвам тази рецепта:
100г захар
100г заквасена сметана или кисело мляко
1 бакпулвер
1 чл сода бикарбонат
340г брашно
1\2 чл сол
1\4 чл канела
60г масло
2 яйца

Яйцата се разбиват със захарта на пяна, добавя се сметаната\млякото. Смесват се брашното със содата, бакпулвера, солта и канелата. След това двете смеси се комбинират в купа, да се получи лепкаво тесто. Тестото се прехвърля върху набрашнена повърхност и се меси да стане меко и гладко. Ако е необходимо може да се добавя по малко брашно.
Разточва се на дебелина  половин или 1см, изрязват се кръгчета с чаша, вътре се прави дупка с помощта на капачка. Оставят се за 15мин върху пекарска хартия. Пържат в голямо количество сгорещено олио, до златисто, след което се оставят да се отцедят върху салфетка. Ръсят се със захар и канела.
Най-лесно е да ги покриете със захар като ги сложите в хартиен плик заедно със захар и канела, затворите добре плика и раздрусате всичко да се омеша добре.
* Температурата за олиото се проверява като пуснете вътре кубче хляб - кубчето трябва да се запържи до златисто за една минута. Ако стане по-бързо, значи олиото ви е твърде горещо. Ако стане за по-бавно, значи котлона ви е твърде слаб.

# 59
  • Пазарджик/Лондон

Непременно ще пробвам домашната торта Гараш на Вивиан, но скъпият вчера заяви, че иска "оригинална " торта Гараш и в момента я правя по тази рецепта:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1462.msg22702.html#msg22702

Довечера ще я опитаме и ще ви кажа как е на вкус Wink

tuly , ако ти харесва рецептата ще ти кажа подробности, а ако искаш да споделя за тази на Вивиан - през седмицата ще я направя и ще ти разкажа подробности, макар че ако нещо конкретно  те интересува и Вивиан може да даде разяснения Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт