Отговори
# 75
Преди няколко страници имаше рецепта за майонеза....Може ли и на мен рецепта? Признавам си - не ми се рови.....
И тука има една...По която правя....От Вела я научих преди време.. Вече не купувам майонеза.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409415.0

# 76
  • София
Майка ми пък я прави по най-лесния начин - разбива яйца в блендер и сипва олиото на тънка струйка. И става майонеза. После може да се добави маааалко лимон.

# 77
  • GYM
Момичета, споделете - каква подправка да сложа на свинско с кисело зеле newsm78 Мисля си за кимион, ама... дали е подходящо?

# 78
  • София
Момичета, споделете - каква подправка да сложа на свинско с кисело зеле newsm78 Мисля си за кимион, ама... дали е подходящо?

Дафинов лист Wink

# 79

Дафинов лист Wink

Аз слагам и кимион и малко скълцан чесън. Въпрос на вкус е - каквото ти харесва.

# 80
  • Географският център на България-Габрово
Преди няколко страници имаше рецепта за майонеза....Може ли и на мен рецепта? Признавам си - не ми се рови.....
И тука има една...По която правя....От Вела я научих преди време.. Вече не купувам майонеза.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409415.0

Да тази която Мастерчето е пуснала е много хубавам айонеза лека и пухкава.Но аз си правя и една друга от 4 цели яйца,1 чаена лъжичка сол,1 чаена лъжичка лимонтозу и в старите компотени буркани наливам олио малко под долният ръб на буркана.точно там където започва вече да се стеснява буркана.С пасатора издърпвам нагоре постепенно,и ето ти домашна  хубава майонеза.Аз въобще от магазин не купувам

# 81
Червен пипер,черен пипер,дафинов лист....Ако правя сърми,слагам и чубрица...

Нана...  Hug Hug Hug Hug

# 82
Мастерче, само хубави отзиви за майонезата ти прочетох.......Ами като нямам прясно мляко, т.е. имах, но се пресече и отиде на питка за довечера.........А мъж забравил за купи майонеза, въобще......Днес участвам във филма - Яж попарата дето друг я е надробил.........

# 83
  • София
Червен пипер,черен пипер,дафинов лист....Ако правя сърми,слагам и чубрица...

Нана...  Hug Hug Hug Hug

Отново сме на една вълна, другарче  Mr. Green Hug

# 84

Отново сме на една вълна, другарче  Mr. Green Hug
Ахъм!  Blush  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

Мамеее....Пращай някой от домашните любимци до магазина и си готова!  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 85
  • Варна
Помагайте! Какво се прави с 1 литър пресечено прясно мляко? Стана преди да изляза за работа и само успях да го тикна на терасата. Нямам време да ровя за идеи, довечера трябва да реша дали да го хвърлям. Чувала съм, че мога да си направя извара, ама как, обяснете като за сефте  Praynig

# 86
Помагайте! Какво се прави с 1 литър пресечено прясно мляко? Стана преди да изляза за работа и само успях да го тикна на терасата. Нямам време да ровя за идеи, довечера трябва да реша дали да го хвърлям. Чувала съм, че мога да си направя извара, ама как, обяснете като за сефте  Praynig
Замеси една питка... Crazy

Или ако искаш извара,просто го прецеди през тензух и остави да се изтече...Ама количеството ще е мъничко де...

# 87
  • Варна
Замеси една питка... Crazy

Или ако искаш извара,просто го прецеди през тензух и остави да се изтече...Ама количеството ще е мъничко де...
А, не че искам извара, ама за друго не се сещах... Питка викаш? С 1 литър? Не съм правила такова нещо, с месенето съм малко на Вие (виж с миксера сме първи дружки). Ще помогнеш ли с рецепта?

# 88
  • GYM
Мерси на всички, смятам да пропусна дафиновия лист, че не ми харесва по принцип Hug

# 89
Ааа....1 л. е много течност....

Мамееее,я идвай да помагаш с рецептите за тестото..Ти си майстора там....

Ей сега ще изрова оная лесната питка на Биляна(Болярската питка) и ще я постна....Докато се включи Мамето

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976.0

Общи условия

Активация на акаунт