Деца с малка разлика във възрастта! Дайте съвет!

• 13 871
  • 120
  •   1
Отговори
# 120
И при нас го имаше това пренебрегване на второто дете,но само първата година може би.Разликата между дъщерите ми е 2г.и 7м.и свекървата от край време си има слабост към голямата.Като разбра,че отново съм бременна някак си подви уста и нищо не каза.После изкоментира,че ще ми е трудно,че голямото дете ще е ощетено,но видиш ли,тя винаги е насреща Wink И така стана-още като родих влезе в роля на майка орлица и взе каката под своя опека и защита.Всяка събота и неделя я вземаха у тях с преспиване,купуваше й се всичко,лигавеха я,на море я водиха.И това с мисълта,че я компенсират заради сестра й...Към бебето вниманието,отношението и купуването беше символично,колкото да не е без хич.Личеше си,че е на заден план.Имаше един много ярък пример-купиха на голямата дрехи за есента,много дрехи,не само една.И идват в къщи,изкарват пакетите,показват какво са взели и дъщерята се изцепи-а на К.нищо не взехме щото баба каза,че е бебе и не разбира ShockedСвеки умря от срам,стана й много неудобно и извади 20лв.с думите-ето,купи й памперси....Но се сконфузи много.Както и да е,постепенно нещата се промениха,малката порастна,започнаха да я вземат и нея с преспиване и полека лека спряха да делят децата.Но в началото очеизвадно си имаха предпочитания към голямата.Сега вече вниманието и отношението към двете е абсолютно еднакво,много им се радват,винаги им купуват хубави неща и не мога да си изкривя душата и да кажа,че ги делят.Може би в началото им е било нужно време,за да свикнат с новия член на семейството,или пък са смятали ,че избързваме с второто дете...Знам ли какво им е било,но си личеше толерирането на каката.

Общи условия

Активация на акаунт