САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 884
  • 733
  •   1
Отговори
# 480

За Конъли
Ти коя ще почваш?

Мисля по хронологичен ред да ги почна, ако не ги намеря, която намеря.

"Мъглата" на мен много ми хареса, чела съм я два пъти, както и повечето книги на Кинг. Филмът по нея също е добър. Краят му е... #Crazy

Наслаждавай се на хубавите книжки  Hug

# 481
  • София
Вивиан аз също много се радвам, че подарих "Мъглата" на теб, защото като видях как се радваш на книга на любимия ни Кинг получих удовлетворение, което нямаше да изпитам ако бях продал книгата - сигурен съм в това.

На мен ми остават:
1. Град Отчаяние
2. Отмъстителите
3. Цикъл на върколака
4. Капан за сънища
5. Сърца в Атлантида
6. Сияние

Последните две книги Плеяда са обещали да ги преиздадат тази година и съм се въоръжил с търпение за тях. За останалите ще трябва още по-голямо търпение, но както казах днес и на Вивиан имам още доста книги да прочета на Кинг и докато изчета всичко вярвам че ще бъдат преиздадени и останалите.
Да се похваля, че днес минавайки през Славейков се сдобих с нова книга - "Светкавица" на Дийн Кунц. С твърди корици, 440 стр., отлично състояние, за 10 лв. Четох само хубави рецензии за нея и вече я имам и за четене. Направо не повярвах, че при тия антиквари може да има книги и на нормални цени. Затова пък за "Тик-так" на Дийн Кунц антикваря не отстъпваше - за книга от около 200 страници искаше 15 лв. и се отказах. Следващата книга която съм набелязал за купуване е на Джо Хил - "Кутия с форма на сърце". Трупам книги, а колко ме чакат за четене. Като гледам как съм ги наредил на рафтовете около 60 книги на Стивън Кинг (от които съм прочел около 15) и предвкусвам предстоящото удоволствие от четенето им  Party

А между другото някой може ли да сподели мнение, критика, впечатление за "Човекът вълк":
http://www.booktrading.bg/index.php?c=1&s=&product=100003447

Отскоро е на пазара, книгата е писана по филма доколкото ми е известно.

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 22:18 от VSV

# 482
Ако филмът, който според мен е много добър, ти е харесал поне малко, значи и книгата ще ти хареса. Прочетох малко, защото в момента чета други неща, но е написана учудващо добре и има чудесни описания, които пресъздават отлично мрачната атмосфера. Не че това ме учудва - авторът е неколкократен носител на Брам Стокър и си разбира от работата.

# 483
VSV  smile3501
Виви е ценителка и така се радва на книги... Hug(и аз съм така)
Писах и на нея ама да напиша и тук:
Ние ,феновете на Кинг трябва да си помагаме,а не да се изнудваме!

Да ви кажа ,че още нямам Кулата 4.Жената се отказа да ми я продаде Confused
Моля ви,ако някой я види някъде да ми  пише Praynig

Вив,списъкът ти драстично е намалял Heart Eyes
Айде и аз пак да пиша:
1.Безсъние- 1 част
2.Черният дом
3.Момичето,което обичаше Том Гордън
4.Кулата - 4 част
5.Цикъл на върколака

Кали,мила,напиши и ти два реда HugЛипсваш...Ти май вече нямаш списък,а?

# 484
  • София

Ние ,феновете на Кинг трябва да си помагаме,а не да се изнудваме!

Не бъркай феновете с търгашите  Wink

Ако искате да се сдобиете с дефицитните книжки, пускайте обяви, че ги търсите /до определена сума!/ на възможно най-много места. Във форума на deadface , също се случва да подаряват, има и тема кой, къде, какво видял да се продава на изгодни цени.

ПП. Аз лично се "родих", откакто минах на електронните варианти. За жалост обещах на племенника, да му подаря прословутия "Цикъл..." за РД, само, че тогава не знаех, по колко върви. Чела съм я на английски - смятам, че не е от книгите, с които автора може да се гордее  Confused Понеже съм човек, който си спазва обещанията, накрая реших, че ще я сканирам, принтирам, оформя и подвържа /като оригиналната книга/ и пак няма да ми излезе повече от 20 лв. Очаквам да я взема от библиотека, до десетина дни и ще я кача сканирана някъде, с илюстрациите. До средата на май  имам време, ако се справя добре, ще снимам как се е получила.

ПП.1 Даже корица съм и спретнала вече  Mr. Green

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 11:28 от daniabc

# 485
daniabc ,не бъркам NaughtyТа аз на "Славейков" съм намирала по- евтино книги ,от колкото ми предлагат фенове колекционери, които разпродават Crossing Arms

# 486
  • София
Кали,мила,напиши и ти два реда HugЛипсваш...Ти май вече нямаш списък,а?

Имам списък  Sad . Въпреки, че драстично е понамалял.
Липсват ми:

Сърца в Атлантида - ще изчакам да я преиздадат, за да си я купя новичка. Затова и спрях да я търся.
Цикълът - той е ясен, всички го търсим, но VSV ми пусна много разумна мухичка в главата, да си я поръчам в оригинал.... още размишлявам, но май така ще направя накрая  Rolling Eyes !
"Безсъние" си я купих в оригинал от green point и не съжалявам - изданието е много добро, книгата е великолепно запазена. Но въпреки това ми се иска да си намеря и 1-вата част от българското издание, защото имам втората, която си стои ей така без "другарчето" на рафта.
Като заговорих за "Безсъние" - deadface, искам да те попитам, има ли разлика между оригинала и българското издание? Веднага обяснявам какво точно имам пред вид - оригиналната, която имам (на английски), е огромна. Около 800 стр. е, ако не се лъжа и като формат е по-голяма от една стандартна книга. А втората част на БГ-изданието, която имам, е тази:

Дори да имах и първата част, ми се струва, че БГ издание не отговаря по количество на оригиналното такова, или аз бъркам?
Сподели, моля те! Сигурна съм, че си чел и двата варианта!

# 487
Не, чел съм "Безсъние" само на български. Не съм чел всички книги на Кинг на английски, само някои от тях, както и неиздаваните у нас неща. За сметка на това ги имам всичките както на български, така и на английски, така че направих справка и установих, че английското издание на "Безсъние" има около 239 800 думи, а българското - около 202 600. Това е доста голяма разлика, въпреки че при превода дължината на текста винаги се променя (защото не се превежда буквално и това променя броят на думите в изречението). Само че обикновено българският текст излиза малко по-дълъг от английския  newsm78 Предполагам, че е възможно в българското издание нещо да е пропуснато. Има много преводачи, които, като не успеят да разтълкуват дадено изречение или параграф, просто го пропускат.

# 488
  • София
Иха!!! Каква дискусия тече в нашата темичка! Страхотно!  Hug

Нат, ти мила вече почти нямаш списък  Heart Eyes Аз не знам защо, но изобщо не горя от желание да притежавам Цикълът  Rolling Eyes Точно за тази книга не чувам кой знае какви положителни отзиви, по-скоро има колекционерска стойност. Разбира се, ако я преиздадат, ще си я купя. Иначе не мисля да давам луди пари за нея.

daniabc , браво за труда ти! Сигурна съм, че всички фенове ще ти бъдем благодарни!
Като качиш книгата съм сигурна, че ще пуснеш тук едно линкче  Hug
Корицата е много добра! Браво!

Кали, пиши по-често, че  Twisted Evil  Hug

deadface иска ми се да те попитам, вички книжки от едновремешната поредица Галактика ли си чел? Вчера ми донесоха около десетина, от които само "Денят на Трифидите" ми е позната като заглавие, та ми се искаше да ми споделиш някои и друг отзив за тях по заглавие. Ще ти ги изредя, по нататък, ако си ги чел де.

Алия, Мъглата съм я чела, само новелата - в Читанка. Страхотна е! Спомням си, че след като я довърших, беше пообяд, и тръгнахме с детето навън - толкова силно бях повлияна от действието и края, че ходе по улиците и се оглеждах, представях си всичките чудовища как ходят над мен ... ух, ужасно беше.

А сега ще си прочета и разказа "Компютърът на боговете", който е в сборника "Мъглата", и за който все казвате, че бил ужасен. Сега ще го видя и аз  Laughing

Сега да ви кажа, че напредвам с "Торба с кости". Вече започват да се случват нещата, и като гледам ... е ама точно типът сюжет, който обожавам. Много ми е гот  Crazy Само дето нямам много време за четене и ме е яд, та яд.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 09:50 от Вивиан

# 489
Вив, "Компютърът на боговете' е страхотен,май няма нищо ужасно като се замисля Thinking

А колкото до списъка ми - стои си така от доста време вече ,не намалява...

Да,Кали,пиши по- често,иначе няма да влизам да те торя повече Twisted Evil Joy

# 490
  • София
То бива, бива фермерстване, ама това вече на нищо не прилича  Twisted Evil
Дайте поне някои зарзават, че съм на диета  Joy

Hug Hug Hug

# 491
deadface иска ми се да те попитам, вички книжки от едновремешната поредица Галактика ли си чел? Вчера ми донесоха около десетина, от които само "Денят на Трифидите" ми е позната като заглавие, та ми се искаше да ми споделиш някои и друг отзив за тях по заглавие. Ще ти ги изредя, по нататък, ако си ги чел де.
Прочети всичко на Джон Уиндъм, което намериш - няма да сгрешиш. А какво те кара да мислиш, че съм изчел всички книги от Галактика?  Simple Smile Чел съм има-няма 1/5 от тях - тези, за които съм преценил, че представляват интерес за мен. Както и да е, питай за конкретни заглавия, а аз ще ти кажа какво мисля, стига да съм ги чел.

# 492
  • София
Нали си нашата енциклопедия, затова си мисля, че всичко си чел  Heart Eyes

Ето заглавията, ако някое ти говори нещо, радвам се на отзив:

Звездни дневници, Станислав Лем
Ветровете на времето, Чад Оливър
Кукла на верига, Алистър Маклейн
Знаците на зодиака, Олга Ларионова
Складът на световете - разкази
Хокерно погребение, Иван Серафимов
Интервю - НЛО, Петя Димитрова
...
и черешката разбира се - Денят на Трифидите, вече знам, че  ще я почета Laughing

# 493
Последно четох на Кинг "Клетка". Зарибяваща,психолочична,но очаквах повече като развитие.
Можете ли да ми препоръчате нещо подобно, напомня ми и за "Пътят" като сюжетика до изв.степен....
http://chitanka.info/lib/author/%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%B2%D1%8A%D … D0%B8%D0%BD%D0%B3
 Mr. Green  Heart Eyes
Нещо подобно е "Сблъсък", само че много по-хубава!

Има накъде да наваксвам.Благодаря   bouquet  Hug   bouquet
750 страници на принтирана хартия,супер,трябва да си взема цял топ за нея,но изглежда обнабеждаваща.
 Hug

# 494
  • София
еха ... *R*A*D*I* , на това му се вика желание за четене!  Crazy  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт