САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 862
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Е, Кали, давай, давай чети ... няма да издавам, но към края става вече  #Crazy #Crazy #Crazy

*R*A*D*I* , завиждам за "Сблъсък"  Wink
Аз съм тъпо и упорито, категорично 60 лв. няма да дам и ще чакам преиздаване, ако ще и турско да е  Crossing Arms Mr. Green

# 511
  • София
Кали ако е стигнала до "сестричката", мисля, ще я "изяде", като топъл хляб  Laughing

Виви, на Р. Бредбъри, от посочените 3 романа съм чела само "451° по Фаренхайт" - класика!!! Има и не лош филм /Equilibrium/, по мотиви от книгата, но като цяло нямат много общо.

ПП. "Соларис" я дочетох вчера и се разочаровах, като цяло. Много физика, абстракция, анти/утопична любов и негативизъм.
Гледала съм 2 филма по книгата и някак очаквах повече от нея. Филмът на на А. Тарковски, много ме беше впечатлил на времето / http://www.imdb.com/title/tt0069293/, за разлика от римейка на С.  Содърбърг, с Джордж Клуни / http://www.imdb.com/title/tt0307479/.

# 512
Е, Кали, давай, давай чети ... няма да издавам, но към края става вече  #Crazy #Crazy #Crazy

*R*A*D*I* , завиждам за "Сблъсък"  Wink
Аз съм тъпо и упорито, категорично 60 лв. няма да дам и ще чакам преиздаване, ако ще и турско да е  Crossing Arms Mr. Green

Ами дано си заслужава,аз още я чакам,понеже сменям тонера сума време...Аз съм побългарила четенето- с принтера Wink

# 513
Ради,завиждам ти за "Сблъсък"!Приятно четене!
Вив,ще ти я дам да я прочетеш когато искаш- какви 60 лв? Heart EyesЩе си я купиш като я преиздадат.

# 514
  • София
Юхууу, кой е като мен  Flutter
Благодаря ти мила   love001
Ако не я преиздадат докато прочета всичкото ми налично, ще се възползвам от предложението ти  Hug

# 515
Хорааа, колко идеи ми дадохте за книжки ...супер сте  Hug

RADI аз също съм принтирала "Сблъсък"  Grinning, бях я изнамерила от една библиотека, ама една окъсана опърпана  ooooh!, липсват цели глави и така... Книгата е уникална, може да намериш една тънка нишка на сходство с "Пътят" но тънка  Simple Smile

# 516
  • София
Завърших "Торба с кости"  Heart Eyes
Книгата е страхотна! На моменти съм чела буквално без да дишам, не стига, че е много интересна, но е и подобаващо страшничка.  Twisted Evil Все още съм под влиянието й, знаете как е като завършиш току що книга, та не ми идват много думи ... Но определено е една от най-добрите му. Има атмосферата, която трябва  Heart Eyes
Бррр Money

# 517
  • София

smile3508 Супер!!!

Кали ако е стигнала до "сестричката", мисля, ще я "изяде", като топъл хляб  Laughing

Не съм  Rolling Eyes ! Малко след средата съм на втората част. Както казах и одеве - много малко време имам за четене и бавно напредвам, но поне е нещо.
А за "Соларис" споделям мнението ти, както за книгата, (въпреки, че съм я чела преди доста години), така и за филмите. Все пак, както обичам да казвам в такива случаи - американците правят филми, а руснаците кино! Разликата е огромна и смятам, че ще се съгласиш с това  Wink !

# 518
  • София

Кали ако е стигнала до "сестричката", мисля, ще я "изяде", като топъл хляб  Laughing

Не съм  Rolling Eyes ! Малко след средата съм на втората част. Както казах и одеве - много малко време имам за четене и бавно напредвам, но поне е нещо.
А за "Соларис" споделям мнението ти, както за книгата, (въпреки, че съм я чела преди доста години), така и за филмите. Все пак, както обичам да казвам в такива случаи - американците правят филми, а руснаците кино! Разликата е огромна и смятам, че ще се съгласиш с това  Wink !

Близо си, тя се появава в част 3 глава 1 - не мога да се въздържа, да не пусна един спойлер Blush

Цитат
— Надявам се, че полетът ви хареса — каза стюардесата, застанала до изхода, на четирийсетина годишната жена, която напускаше самолета на „Делта“ след полет 230, заедно с потока останали пътници, пропътували целия път до Бангор, 230-тата крайна точка.

Сестрата на Боби Андерсън, Ан, която бе само на четирийсет, но се „смяташе“ за петдесет годишна, а и „изглеждаше“ на толкова (Боби би казала — в някой от редките моменти, когато си пийваше, — че сестричката Ан разсъждаваше като петдесетгодишна още на тринайсет), спря и фиксира стюардесата с поглед, способен да спре часовник.

— Добре, ще ти отговоря, мила — заяви тя. — Заврях. Подмишниците ми вонят, защото самолетът закъсня с излитането си от Ла Гарбидж и се забави още повече при напускането на Логан. Имаше въздушни възглавници, а аз мразя да летя. Левачката, която изпратихте отзад в класата за добитъка, ме заля цялата с нечия поръчка и по ръката ми засъхна тънка коричка от портокалов сок. Гащите ми са се заврели в цепнатината на задника ми и това градче прилича на пъпка върху кура на Нова Англия. Още някакви въпроси?

— Не — успя да произнесе стюардесата. Очите й бяха станали стъклени и тя се чувстваше, като че ли току-що бе изкарала три бързи рунда с Бум-Бум Манчини в ден, когато Манчини е сърдит на целия свят. Ан Андерсън често оказваше такова въздействие на хората.

— Толкова по-добре за теб, скъпа — Ан измарширува покрай момичето и слезе по стълбичката, размахала в едната си ръка голяма, крещящо пурпурна ръчна чанта. Стюардесата така и не успя да й пожелае приятно прекарване в Бангор. Тя реши, че и без това щеше да е безполезно. Дамата имаше вид на човек, който никъде не си прекарва времето приятно. Вървеше изправена, но приличаше на жена, която го прави въпреки някаква скрита болка — като малката русалка, която продължавала да върви, макар с всяка стъпка да й се струвало, че в краката й се забиват ножове.

„Само“, помисли си стюардесата, „ако на това маце някога му се случи да се сблъска с Истинската любов, искрено се надявам, той да е запознат с методите за чифтосване на домашните паяци.“

# 519
http://www.helikon.bg/books/author/120/?author=120&sql_which=24

... за тези, които дирят Тъмната кула 2 и 4.

# 520
  • София
Прочетох "Момичето което обичаше Том Гордън" и мисля, че това е най-слабата книга на Кинг от прочетените от мен досега. Споделям мнението на deadface за тази книга. Не успя да ме грабне по начин по който да  не съм в състояние да оставя книгата докато не стигна до последната страница. Сюжета не е особено оригинален, иначе добре познатия стил на Кинг си го има и доставя удоволствие, но не е от книгите които да те грабнат и изпълнят със разтърсващи емоции. Вече си приготвих утре да започна да чета "Колорадеца".

# 521
  • София
VSV, ти си май на вълна слаби киниги на Кинг  hahaha . "Колорадеца" лично аз не съм чела, но общите отзиви за нея са като за слаба книга и не особено интересна. Какво друго си си приготвил за четене? Няма ли нещо разтърсващо  Wink ?

# 522
Мда, "Колорадеца" определено е слаба книга, дори не е в стила на Кинг. Ако не беше изписано името му на корицата, по нищо нямаше да разбера, че е негово дело. За мен това произведение бе толкова скучно, колкото архивирано досие на неразкрит престъпник.

# 523
Прочетох "Момичето което обичаше Том Гордън" и мисля, че това е най-слабата книга на Кинг от прочетените от мен досега. Споделям мнението на deadface за тази книга. Не успя да ме грабне по начин по който да  не съм в състояние да оставя книгата докато не стигна до последната страница. Сюжета не е особено оригинален, иначе добре познатия стил на Кинг си го има и доставя удоволствие, но не е от книгите които да те грабнат и изпълнят със разтърсващи емоции. Вече си приготвих утре да започна да чета "Колорадеца".
Интересно Thinkingне си спомням кой,май беше Конти,писа,че била много хубава...
Аз пък като прочета за Том Гордън и ме е яд ,защото момчето ми я предлагаше за 10 лв,аз се направих на ударена и след време я нямаше.Сега вече не мога да я намеря Crossing Arms

Аз след  "Сблъсък" прочетох "Лолита".Всъшност доста време я влачих, трудно ми вървеше,едва към края взе да ми харесва.Като я прочетох пък,започнах да прелиствам и да препрочитам отделни абзаци...абе луда му работа.

Сега не ми се смейте започнах "Хари Потър".Ще видя как ще ми тръгне- дали ще ги прочета всичките части или ще я попрекъсвам

# 524
Мда, "Колорадеца" определено е слаба книга, дори не е в стила на Кинг. Ако не беше изписано името му на корицата, по нищо нямаше да разбера, че е негово дело. За мен това произведение бе толкова скучно, колкото архивирано досие на неразкрит престъпник.

Абсолютно  Peace

Но момичета, разбихте му ентусиазма на VSV за "Колорадца"  Wink

Вчера обикалях из сергийките за книги на Плиска и нищо, нищичко не открих...ааа, имаше "Гърло" на Кунц?
Отзиви, ако някой я е чел.

Общи условия

Активация на акаунт