САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 859
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Тя "Колорадеца " си мисля нямаше да е толкова разочароваща ако имаше някакъв финал- логично ,нелогично,мистериозно или някакво друго подобно обяснение за нахождението на мъртвия там.А книгата свършва така,че все едно някой е хванал и е скъсал последната глава PeaceИначе не бих казала,че ми е вървяла трудно
Е ,мое мнение,сега да не ми скочите Crazy

# 526
  • София
Въпреки всички коментари, че "Колорадеца" е слаба книга на Кинг не съм се отказал и ще я прочета-само 150 страници е. Иначе Кали е права, че съм на вълна слаби книги на Кинг. След "Колорадеца" идва ред на "Буик 8" - за нея също не съм чувал някакви разтърсващи коментари, но затова пък като започна "хитовите" книги на Кинг и удоволствието ще е пълно и отсега предвкусвам четенето на "То", "Торба с кости" и т.н. вие по-добре от мен знаете кои са му хубавите книги. Аз като начинаещ ценител на Краля не мога да се меря с Вас, но ще наваксам  Wink

# 527
  • София
Сега не ми се смейте започнах "Хари Потър".

Лично аз изобщо няма да ти се смея, защото съм един от най-страстните фенове на тази поредица! ОБОЖАВАМ я  Heart Eyes !
Чак нямам търпение синчето да порастне, за да му я чета  Crazy !
На мнение съм, че каквато и литература да подхвана (в случая детска!), ако е добре написана и пасва на вкуса ми, значи си е просто хубава литература!
Много ще се радвам на отзивите ти тук, като започнеш да четеш! Дори да не ти допадне, пиши какво мислиш!

VSV, поздравявам те за подхода ти да приключиш първо слабите книги, а за десерт да си оставиш шедьоврите! Мисля, че така е най-правилно. Самата аз сигурно по същия начин щях да постъпя, ако сега тепърва се "запознавам" с даден автор. Не си мисли, че тук всички сме чели всичко - това постижение го е постигнал само deadface  omm ! Затова и ми е толкова интересно в темичката  Heart Eyes !
И искам да те попитам, (може би си писал, но не си спомням, за което моля да ме извиниш  Embarassed) - коя е първата книга на Кинг, която прочете, и коя предвиждаш да е последната?

# 528
И искам да те попитам, (може би си писал, но не си спомням, за което моля да ме извиниш  Embarassed) - коя е първата книга на Кинг, която прочете, и коя предвиждаш да е последната?
Спомням си май,че писа за "Дума Ки" ,че му е първата на Кинг newsm78И аз си помислих тогава,гледай човекът я прочел,а аз не съм още  Grinning

А "Хари Потър" върви с пълна сила- много лесно се чете.
Между другото аз си купих всичките книги от поредицата на старо - излязоха ми на половина от коричната цена,а почти не личи да са четени.
Кали Hug

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 21:45 от Наталия

# 529
  • София
И искам да те попитам, (може би си писал, но не си спомням, за което моля да ме извиниш  Embarassed) - коя е първата книга на Кинг, която прочете, и коя предвиждаш да е последната?

Първата книга на Кинг, която прочетох беше "Дума Ки". Бях изключително пленен, зашеметен и впечатлен от майсторския му начин на разказване и оттогава станах почитател на Кинг завинаги. "Дума Ки" е страхотна книга и няколко дни след като я завърших бях под силното въздействие на прочетеното. Образите от книгата - ярки все едно са реални хора бяха запечатани в съзнанието ми. Беше ме хванала треската "Стивън Кинг", бях заразен с ако мога да се изразя "Стивън Кингоманията" и оттогава (септември 2009г.) започнах да издирвам и купувам всичко на Кинг излязло на български език. Колкото до последната книга на Краля, която ще прочета, мога да кажа със сигурност, че ще си запазя "Тъмната кула" за десерт след като изчета всичко останало на Краля. "Тъмната кула" ще бъде черешката на тортата.  Simple Smile

# 530
  • София
"Тъмната кула" ще бъде черешката на тортата.  Simple Smile
На това мога само да отговоря с:  newsm10 smile3521 smile3501

Нати, щом имаш цялата поредица "ХП", съветът ми е да не я прекъсваш, докато не я прочетеш. В началото започва доста детски, но с всяка следваща книга историята се разгръща към по-сериозна и по-мрачна. Стилът на авторката също "расте" с всяка изминала книга, това е очевидно. Много детайли, споменати в едната книга, са доразвити в следващата и ако прекъснеш, може да изгубиш някоя нишка. Първите 3 книги съм ги препрочитала на два пъти, именно заради това. Аз си ги купувах, когато излезнаха на пазара, като за всяка следваща книга съм чакала по 1-2 години, докато бъде написана и после преведена + издадена у нас.
Някой ден наистина ще взема да си ги прочета от начало до край без прекъсване - приключението ще си заслужава, вече го знам  Grinning !

# 531
"Буик 8" > "Колорадеца" > "Момичето което обичаше Том Гордън"
Но определено са най-слабите книги на Кинг.

Някой питаше за "Гърло" на Строб. Не е от най-хубавите му романи, но е по-добър от "Джулия". И си заслужава да се прочете заради няколко много силни сцени, които няма да издавам. Ако си падаш по книги за серийни убийци и Виетнамската война, със сигурност ще ти хареса.

# 532

Страхотна тема със страхотни участници!Много ми е приятно във вашата компания!Бъдете здрави!

# 533
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, СКЪПИ СЪФОРУМЦИ!
ДА СТЕ ЗДРАВИ - ВИЕ И ВСИЧКИ ОКОЛО ВАС, КОИТО ОБИЧАТЕ!

...Но момичета, разбихте му ентусиазма на VSV за "Колорадца"  Wink

Съмнявам се да му се разбие ентусиазма на VSV. Струва ми се доста нахъсан и само мисълта за интересните книги, ще го форсира при прочита на безинтересните. Аз също постъпвам така - отмятам неприятното и скучното, за да се насладя финално на готините неща, и не само по отношение на четенето. А "Тъмната кула" определено е черешката на тортата, и то каква - най-голямата и вкусна!

Аз утре или вдругиден ще си взема "Кутия с форма на сърце" (най-после се наканих), да видим синковеца какви ги е сътворил. Wink

# 534
  • София

Честита Баба Марта на всички в любимата ми темичка! Бъдете много здрави!!!
 Hug Hug Hug

# 535
Честита БаБа Марта, мили четящи хора!  Simple Smile Здраве и късмет!

"Буик 8" > "Колорадеца" > "Момичето което обичаше Том Гордън"
Но определено са най-слабите книги на Кинг.

Някой питаше за "Гърло" на Строб. Не е от най-хубавите му романи, но е по-добър от "Джулия". И си заслужава да се прочете заради няколко много силни сцени, които няма да издавам. Ако си падаш по книги за серийни убийци и Виетнамската война, със сигурност ще ти хареса.

Благодаря ти! Винаги отговаряш и даваш необходимата информация, deadface!

kontesa, предполам си разбрала хумора в поста ми  Wink

# 536
kontesa, предполам си разбрала хумора в поста ми  Wink

Разбрах го, как иначе! Wink  Peace

# 537
За сега само ви чета,но съм от вашата кръвна група.
В момента препрочитам Играта на Джералд.
Но като гледам колко съм изостанала....
От 3 години не съм купувала книга на Кинг Embarassed

# 538
  • София
Защо да си изостанала ... не си  Wink
Аз например започнах преди около 2 - 2,5 години. Преди това имах само две   ooooh! Но просто тогава ми е дошла музата. Семейство, деца, други емоции ... и така.
Кажи сега ти кои имаш, или може би кои нямаш  Heart Eyes
И добре дошла в отбора   bouquet

# 539
Сейлъмс Лот
Тъмната половина
Гробище за домашни любимци
Дългата разходка
Долорес
Играта на Джералд
То
Куджо
Кери
Татик
Очите на дракона - любима на дъщеря ми и на мен
Роуз Мадър
Томичукалата
Четири след полунощ
и още доста.....купувах много,но после ме завъртяха децата и изостанах...
Но си ги препрочитам с удоволствие,според настроението.за мен Кинг е уникален разказвач!

Общи условия

Активация на акаунт