САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 853
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
"Буик 8" > "Колорадеца" > "Момичето което обичаше Том Гордън"
Но определено са най-слабите книги на Кинг.

С какво са слаби? Изключително силна проза са, и трите, и са "най-литературни" (да върнем един стар спор). Вероятно затова не ти харесват  Joy

# 541
Не са тренирали достатъчно. Докато романи като "То", "Сиянието" и "Гробище за домашни любимци" са се потили здраво във фитнес залата, те са се излежавали вкъщи и от сутрин до вечер са "набивали" кремче ванилия.

# 542
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
ПОЖЕЛАВАМ НА СЕБЕ СИ И ВСИЧКИ СЪНАРОДНИЦИ, С ВСЯКА ИЗМИНАЛА ГОДИНА ОТ ТУК НАТАТЪК, ДА СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В ЧАСТ ОТ ВСЕ ПО-ДОСТОЙНА И ЧИСТА НАЦИЯ!

ДОЛУ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Party Time   newsm18    bigdance2

# 543
  • София
За разлика от "Момичето което обичаше Том Гордън" и "Колорадеца", които не ми бяха особено интересни (особено Колорадеца все едно не е писана от Кинг), "Буик 8" ме грабна, историята ми е интересна, леко и бързо се чете и 400-те страници мисля че бързо ще ги изчета. Харесва ми да чета отново любимия, увлекателен стил на Кинг  Simple Smile

# 544
  • София
Аз оня ден свърших втората книга на "Томинокърс" и само вчера "изгълтах" 40 страници от третата книга.
Луда работа, ей  Crazy ! И тая вечер ще се заспива по никое време, усещам. Добре, че утре не съм на работа  Mr. Green !
Дори започнах да се замислям какво да подхвана след това. Чакат ме "Капан за сънища", "Град Отчаяние", новата на Дан Браун (докато й дойде редът тя вече не е и нова), или една на Михаел Енде (детска, но много ми е любим авторът).
Съвети приемам всякакви  Hug !

# 545
  • София
О, ми то тези, които си изброила, аз съм чела само Отчаянието, обаче е пълна лудница!  Crazy  Crazy  
Супер, супер, супер жестока книга!
 Mr. Green
Ако почнеш Капана, после да не забравиш да кажеш как е  Heart Eyes
Коя на М. Енде имаш впредвид?
Д. Браун го остави, за когато няма какво да четеш  Sick който момент не ми се вярва да дойде, но все пак  baby_neutral

Hug

# 546
  • София
За Дан Браун - добре  Peace ! И без това не съм се засилила точно към него, но и той е все пак на "stand by".
За Енде - още, когато беше Панаирът на книгата, си купих "Сатанархеолъжалкохолистичният пунш на желанията". Чела съм "Момо" и "Приказка без край" на същия автор, като последната ми е най-любимата книга на всички времена (в това отношение си останах на 12 години  Blush). И като видях "Пунша", просто нямаше как да не си я купя! Вив, или някой друг, чели ли сте я?
За "Капана" и "Града" - просто съм ей така  smile3508, след всички отзиви прочетени дотук в темата и съм сигурна, че която и да хвана няма да се разочаровам от Нашия човек  Heart Eyes ! Отзиви после, разбира се, че ще има!

# 547
^ Определено няма да сбъркаш - "Капанът..", а и "Градът.." са страхотни!
На мен май по-любима ми е "Капанът за сънища" - дори и филмът по нея ми хареса.
Иначе вмомента препрочитам "Талисманът" с Питър Строб.

# 548
  • София
Кали, и аз я купих "Пунша" (заглавието е страхотно, нещо като непротивоконституционствувателствувай ...  Joy) тогава, по твоя препоръка, както и "Приказка без край", но все още не сме ги прочели с щерката. Може и аз да подхвана Приказката, щом казваш че ти е най-любима за всички времена  Flutter.
  Hug

# 549
  • София
От Плеяда подготвят скоро преиздаване на "Сияние". В сайта им дори има корица на книгата: http://pleiadbooks.com/
Списъкът ми с търсени книги на Кинг ще намалее с още една  Grinning

темата в DT за преиздаването на "Сияние": http://www.forum.king-bg.info/viewtopic.php?f=10&t=1793

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 19:34 от VSV

# 550
Simple Smile Голямам пустош е тук....
Да се отчета и в тази тема - прочетох "Кутия с форма на сърце " на Джо Хил. Който се колебае дали да се захване с нея или просто няма какво да чете за момента (ама май всички си имате), горещо препоръчвам книгата. Макар и семпла, сюжетната линия е с достатъчно действия, емоции, развива се логично и последователно, няма неизяснени моменти и елементи, които не си тежат на мястото. Всичко е много умерено, не липсва и чувство за хумор. Единствената ми забележка е по отношение на превода - доста грешки, вероятно резултат от недоглеждане.

# 551
  • София
Аз искам да споделя в темата искреното си възмущение. В книжен пазар: http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=23471& … D0%B0%D0%BA%D0%B0  пуснаха "Цикъл на върколака" за 180 лв.  Close  #Crazy
Не знам да се смея ли, да се учудвам ли или какво друго. Наглостта, безочливостта и алчността на някои хора надхвърлят всякакви граници. Някои индивиди си мислят, че могат да издевателстват над нас колекционерите на Стивън Кинг с такива невъзможни цени.

# 552
Аз искам да споделя в темата искреното си възмущение. В книжен пазар: http://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=23471& … D0%B0%D0%BA%D0%B0  пуснаха "Цикъл на върколака" за 180 лв.  Close  #Crazy
Не знам да се смея ли, да се учудвам ли или какво друго. Наглостта, безочливостта и алчността на някои хора надхвърлят всякакви граници. Някои индивиди си мислят, че могат да издевателстват над нас колекционерите на Стивън Кинг с такива невъзможни цени.

Не'ам думи! Тия определено губят разсъдъка си и връзка с реалността. Да не би екземпляра да е със собственоръчно положен автограф от Кинг?  Възмутително наистина!   Shocked

# 553

hahaha  hahaha  hahaha
То не е за ядосване, а за Смях  Joy

# 554
  • София
Във форума на Бард заформих своеобразна дискусия и критика към продавачката и цената, която иска за "Цикъл на върколака". Не можах да се стърпя на такава наглост, лудост, спекулативност...
Ама вярно си е за смях някой да иска 180 лв. за книгата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт