САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 887
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Май от отдавна не съм се разписвала...и то не само  аз

Още преди две седмици прочетох "Пътят". Днес гледах и филма, доста добра екранизация по книга, за разлика от "Ловецът на хвърчила". Филма е пълна скръб. Ако някой не е чел книгата може и да му хареса, в противен случай нет.

Много ми е трудно да обобщя впечатленията си и усещанията от Пътят - книгата. Ако някой е в депресия, лошо настроение и от този род емоцианални състояния Не се препоръчва. Наистина това е най-реалното описание на апокалипсиса и на постапокалипсиса, която евър съм чела или гледала съответно. Напоследък не се сещам някоя книга или филм да ми беше вдъхвал толкова неподправен ужас, някои моменти от книгата успяха. Но не такъв страх, който изпитваме когато гледаме някой страшен филм, а един такъв реален. Който я е чел ще ме разбере, не че се изразих много ясно. Незнам дали идеята на Маккарти е била да се замислим какво правим със себе си, със света и природата около нас, но на мен не ми подейства по подобен начин. По скоро за първи път чета нещо толкова безнадежно. Макар, че според мен в образа на момчето е въплътена идеята за надеждата и добротата, на мен този образ не ми допадна, за разлика от този на мъжа. 

Нямам пукната книжка на Кинг и съм  Sad

# 451
  • София
От различни чуждестранни торент тракери успях да сваля всички излезли досега комикси на Marvel по книги на Стивън Кинг.

Цялата колекция комикси я пускам за download тук:

http://search.data.bg/ready/817fc63ecced09bf7e49c32658a299c7/Ste … ingComicBooks.rar

Освен по "Тъмната кула" има комикси и по "Талисманът" , "Сблъсък" и "Creepshow".

В архива съм включил следните неща:
CDisplay - програмката за разглеждане на комиксите
Creepshow
The Stand - Soul Survivors (първите 3 броя, предстои издаването на още 2)
The Talisman - The Road of Trials
The Gunslinger Born (цялата поредица 7 броя)
Gunslingers Guidebook
The Dark Tower Sketchbook
The Dark Tower (Marvel Spotlight)
The Fall of Gilead (цялата поредица 6 броя) + Guide to Gilead
Battle of Jericho Hill (първи брой, чакаме още 4 броя)
The Long Road Home (цялата поредица 5 броя)
Treachery (цялата поредица 6 броя)
The Dark Tower - End-World Almanac

много ми допадна тази картинка (един от вариантите за корица на брой от поредицата "The Gunsliger Born" по Тъмната кула)

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 18:52 от VSV

# 452
  • София
Аз планирам прочитане на "Торба с кости".

В момента чета "Резерватът на таласъмите" на К. Саймък, и толкова ми се иска да прочета и "Градът"... и това ще стане.

Алия, прочетох Ловецът - и тя е страхотна като Хвърчилата. Не знаех че има филм, но не мисля и да го гледам, ще ми развали спомена от книгата.

# 453
Минавам само да ви кажа, че утре в САЩ излиза нов роман от сина на Стивън Кинг, Джо Хил. Повече информация - във форума на Тъмната кула.  Wink

# 454
  • София
Беше ми много интересно да разбера, че Джо Хил е син на Стивън Кинг и е писател като него. Прочетох рецензиите и отзивите за единствената книга на Джо Хил преведена у нас "Кутия с форма на сърце" и смятам да си купя книгата. Ако е наследил от таланта на баща си значи книгата му ще бъде интересна и завладяваща.

# 455
  • София
Дано го е наследил, нищо не съм чела от роднините му  Laughing но се надявам да пишат като него, защото ми прилошава, като си помисля, че Кинг може да спре да пише.

# 456
: защото ми прилошава, като си помисля, че Кинг може да спре да пише.
newsm10

Joy  Joy и на мен и на мен

# 457
Ето ме и тук,един от любимите автори ми е С.К.  Hug  Hug  Hug
Някой ако има "ДУма КИ",бих искала да я закупя от него,на разумна цена,без значение от състоянието,не държа да е нова  Praynig

# 458

Май от отдавна не съм се разписвала...и то не само  аз

Още преди две седмици прочетох "Пътят". Днес гледах и филма, доста добра екранизация по книга, за разлика от "Ловецът на хвърчила". Филма е пълна скръб. Ако някой не е чел книгата може и да му хареса, в противен случай нет.

Много ми е трудно да обобщя впечатленията си и усещанията от Пътят - книгата. Ако някой е в депресия, лошо настроение и от този род емоцианални състояния Не се препоръчва. Наистина това е най-реалното описание на апокалипсиса и на постапокалипсиса, която евър съм чела или гледала съответно. Напоследък не се сещам някоя книга или филм да ми беше вдъхвал толкова неподправен ужас, някои моменти от книгата успяха. Но не такъв страх, който изпитваме когато гледаме някой страшен филм, а един такъв реален. Който я е чел ще ме разбере, не че се изразих много ясно. Незнам дали идеята на Маккарти е била да се замислим какво правим със себе си, със света и природата около нас, но на мен не ми подейства по подобен начин. По скоро за първи път чета нещо толкова безнадежно. Макар, че според мен в образа на момчето е въплътена идеята за надеждата и добротата, на мен този образ не ми допадна, за разлика от този на мъжа. 

Нямам пукната книжка на Кинг и съм  Sad

"Пътят" така ме депресира,че само повече ме е депресирал "Те убиват умерените коне,нали" (тази е съвсем друг стил,ама ти идва да се гръмнеш).
Нека да има и такива книги,важно е да ти остане емоция  bowuu

# 459
  • София
"Дума Ки" я има на пазара и в онлайн книжарниците, едва ли някой ще иска да се раздели на ниска цена с нея. Ако четеш електронни книги - започнали са да я сканират и скоро /надявам се/, ще е в Читанка-та.

ПП. Предполагам имаш предвид "Уморените коне ги убиват, нали?"

# 460
Беше ми много интересно да разбера, че Джо Хил е син на Стивън Кинг и е писател като него. Прочетох рецензиите и отзивите за единствената книга на Джо Хил преведена у нас "Кутия с форма на сърце" и смятам да си купя книгата. Ако е наследил от таланта на баща си значи книгата му ще бъде интересна и завладяваща.

Да, в тази книга прилича на баща си. И на външен вид ужасно прилича на млад Стивън Кинг  Laughing

Книгата използва стандартни класически моменти от книги и най-вече филми на ужасите. Много е визуален като автор, също като баща си, и е лек за четене (като Дан Браун е), дори доста по-лек от Кинг старши, с по-малко психология и повече действие.

Следващият му роман - "Рога" - обаче не е толкова добър. Малко залита към смешната страна на нещата и очакваният (хорър) ефект се губи. Става дума за герой, на който му порастват рога, и не е обяснено защо, а това е единствената свръхестествена проява в книгата. Останалото е драма-комедия за това колко е трудно да си различен от околните, в контекста на криминална интрига (главният герой е заподозрян в убийство). Ако това му е бъдещата насока за писане, мисля че ще изпадне от хоризонта на читателското внимание.

Джо Хил има и един сборник разкази "Призраците на 20 век", който е много по-добър. Има и един комикс, на който е съавтор, който е доста интересен. Би се харесал на почитателите на Нийл Геймън, едни такива странно-необичайни неща стават вътре  Mr. Green

Не мисля че Стивън Кинг ще спре да пише скоро, по-скоро се насочва към по-различни форми отколкото книгите. Вече ги има комиксите за Тъмната кула , ще излиза и един вампирски комикс.
В момента се появи една новела, "Ур", която май е реклама за електронното устройство за четене на книги "Киндъл" - в новелата става дума за герой, който получава едно такова устройство, което обаче има, разбира се, свръхестествени качества  Wink Засега новелата я има само във електронен формат (за "Киндъл) и като аудиокнига.

# 461
Малко допълнение към написаното по-горе. Освен двата романа, сборника с разкази и комикса, Джо Хил има няколко разкази и новели, които не са включени в сборника. Две от тези новели - "Thumbprint" (2007) и "Gunpowder" (2008) са издадени като самостоятелни книжки. Другата новела - "Throttle" - е написана в съавторство с баща му и е включена в антологията "He is Legend", посветена на Ричард Матисън, освен това е издадена като аудиокнига заедно с новелата "Дуел" на Матисън. Повече подробности - във форума на Тъмната кула.

Кинг не се е насочил към нови форми, просто обича да експериментира и да бъде първи (затова навремето пръв издаде електронна книга). Както споменах по-рано, вече е подготвил за издаване 2 нови книги след "Under the Dome". Едната от тях ще се казва "Full Dark, No Stars" и ще излезе в САЩ около 9-ти ноември. Книгата ще бъде сборник и ще включва четири неиздавани преди новели.

Колкото до новелата "UR" - amazon.com пусна безплатна софтуерна програма, която позволява файлове на Kindle да бъдат четени от персонален компютър, а самата новела, която е доста дълга, я има отдавна във форума на Тъмната кула като уърдски файл (.rtf). Може би ще ви е интересно да разберете, че в края й се появяват Тъмната кула и отрепките с жълтите палта  Wink

Освен това ще има комикс по разказа "Н." Комиксът ще има 4 броя, като първият брой ще излезе през март със знака на "Марвел".

В мартенския брой на амерканското списание "Плейбой" ще има ново стихотворение на Кинг, наречено "Tommy", а на 2-ри ноември миналата година сп. "The New Yorker" публикува нов разказ на Кинг на име "Premium Harmony", действието в който се развива в Касъл Рок. Линк за разказа ще намерите във форума на Тъмната кула. Което ме подсеща, че в ноемврийския брой на американското списание "Плейбой" имаше ново стихотворение от Кинг на име "The Bone Church", линк за което ще намерите на същото място.

Какво друго? А, да. В августовския брой на американското сп. "Tin House" има дълго 2 страници стихотворение от Кинг, озаглавено "Mostly Old Men", а един от най-редките разкази на Кинг - "The Old Dude's Ticker" - беше преиздаден като част от хорър антология, озаглавена "The BIG Book of NECON".

Освен това тази година се очаква да излезе втората част на комикса "Secretary of Dreams", която ще включва разказите The Monkey (Маймуната), Strawberry Spring (Ягодова пролет), In the Deathroom (Стаята на смъртта), Gray Matter (Сиво вещество), One for the Road (По едно за из път) и Nona (Нона), придружени от великолепни илюстрации. Междувременно чакаме да излезе и текста на "Ghost Brothers of Darkland County" - мюзикъл, който Стивън Кинг започна да пише през 2000 година.

Да не забравяме комиксите по "Тъмната кула", "Сблъсък" и "Талисманът", които продължават да излизат в Щатите с пълна сила, въпреки че не представляват особен интерес за нас, защото сценарият им се пише от други хора, а не от Кинг.

Плюс това през 2010 в САЩ ще бъде публикувано ново, луксозно издание на "Riding the Bullet", което включва оригиналната новела на Кинг и филмовия сценария на Мик Гарис, ново издание на "On Writing" и ново издание на "Danse Macabre", в което ще бъде включено едно ново есе - "What's Scary" (което вече бе публикувано в два поредни броя на сп. "Fangoria" и което можете да си свалите от форума на Тъмната кула), освен това книгата ще бъде издадена и в аудио вариант.

*

Кремче Ванилия, а ти кога успя да прочетеш новия роман на Джо Хил, който излезе вчера в САЩ? Защото от коментара ти останах с впечатление, че вече си го прочела.

# 462

Кремче Ванилия, а ти кога успя да прочетеш новия роман на Джо Хил, който излезе вчера в САЩ? Защото от коментара ти останах с впечатление, че вече си го прочела.

"ARC" (имаш речници, та няма да обяснявам Mr. Green  ) Peace

# 463
Advanced Reading Copy ли имаш предвид? М, добре, щом казваш. Склонен съм да ти вярвам, стига да работиш за "Сиела". Нали разбираш, те му държат правата.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 16:48 от deadface

# 464

Кремче Ванилия, а ти кога успя да прочетеш новия роман на Джо Хил, който излезе вчера в САЩ?

Ох,извинявайте ама не се сдържах Joy Joy Joy

И да напиша нещо ,което си мисля от известно време..
Получавам"страхотни" оферти на имейла и по ЛС за книгите на Кинг,които нямам.Хора,това,че нямам само 4,5 книги  не означава че съм готова да дам луди пари за тях само и само за да ги имам NaughtyОсъзнайте се- 50 или 60 лв за една книга е просто аПсурдно!!!А за Цикълът да не говорим.
Ама ха!

Общи условия

Активация на акаунт