Пребиха Деси Зидарова

• 18 947
  • 336
  •   1
Отговори
# 300
Не, говоря за последствията от действията ни.

# 301
когато разстрелят на улицата някой криминално проявен, проявявате ли същата съпричастност?
например някой наркотърговец.

Нищо общо няма това.

При задържане на наркопласьори, ако възникнат обстоятелства, поради които полицаи упитребяват оръжие, убиват или нанасят физически вреди, то това в последствие се има предвид и се разглежда. Справка - случаят Чората.
В този смисъл - да, проявявам съпричастност и съм протива всякакви дивашки своеволия.

И все пак конкретния случай е съвсем различен, не ни манипулирайте, Лабрадор.  Grinning

# 302
  • София
Третият, мечката не подлежи на наказателна отговорност, поради липсата на разум и съзнателност на действията.
В случая с мечката, ти, като хомо сапиенс трябва да носиш отговорност за действията или бездействията си.
Децата под определена възраст също не подлежат на наказателна отговорност, така, че спокойно можеш да ги третираш като мечка.
В конкретния случай нямаме само един участник.
Има двама- насилник и жертва.
Насилникът съвсем съзнателно и целенасочено е насилил жертвата, с ясното съзнание за действията си.

# 303
# 304
лабрадор говори за убийствата, не от полицаи.
А какъв е конкретният случай ние не знаем.
Вероятността да те изнасилят през нощта в безлюдно място е по-голяма. Или ако се прибираш с 5ма пияни. Това, че избягвам тези ситуации, значи ли, че одобрявам изнасилването.

# 305
  • София-в сърцата на моите деца
Моя приятелка, жена на средна възраст, с 2 деца ,отрудена и обикновена  ,преди една година я пребиха преди Коледа ,пред дома й в 18часа някакви двама идиота заради чантата й!!През цялото време е крещяла да не я бият и че им дава чантата си доброволно, но........резултат-счупена ръка, мозъчно сътресение, извадено рамо и ..много стрес!
Извод:никой не е застрахован, че няма да му се случи -и манекенка да си , и чистачка да си! Гадно е , ужасно е, и безобразно!
П.П. Да сте чули или видели жени да нападат мъже и-да ги дърпат, да ги насилват , да ги малтретират?????
Насилието над жени е най -гадната работа!! Naughty

# 306
# 307

Ами все същата работа. Като се гърмят след това има ли някакви действия от страна на праворадавателни органи - има. То току така не става - тоя е наркопласьор, гръмват го и пей сърце, всички сме щастливи, че има един наркопласьор на улицата по-малко. Ами ако не е бил такъв в действителност?
Има си правила и закони. Тоя сульо, дето е поръчал да пребият Зидарова е редно ако има претенции да си ги предяви където трябва.

# 308
А какъв е конкретният случай ние не знаем.
Вероятността да те изнасилят през нощта в безлюдно място е по-голяма. Или ако се прибираш с 5ма пияни. Това, че избягвам тези ситуации, значи ли, че одобрявам изнасилването.

thumbsup
Живеем в нечовешки свят и от нас зависи да се предпазим. Аз самата се стремя да избягвам места, хора, ситуации, в които се чувствам застрашена по някакъв начин.
В едно уж цивилизовано общество не трябва да е така, но уви.

# 309
  • София
Говорим за обществена нагласа, спрямо насилието.
А обществената нагласа потвърждава, че ако виждаме причина, спрямо собствените ни критерии, считаме насилието за съвсем резонно.
Или с две думи- одобряваме го.

Давам друг пример- пребиха моя приятека посред бял ден на едно от най-оживените места в София.
Разказвам на мой приятел, който ми отговаря по следния начин " Ами тя, сигурно го е засякла с колата".
Това е начина на мислене.

# 310
Не, Аззи, не го одобрявам. Просто го има, колкото и да не ни се ще. И други несправедливости има. 

# 311
Azzy, мутрите също мога да ги третирам като мечка. Те не се притесняват от наказателна отговорност и подобно на мечката действията им се движат от инстинкти.

# 312
  • Варна
Не, Аззи - говорим за обществено безсилие. От доста време никой не може/не иска да се справи с проблема.

# 313
Аз не одобрявам насилието под никаква форма. Дори и над престъпници.

Идеята е ако имаш начин да се предпазиш - да го направиш, един вид инстинкт за самосъхранение.
В тази държава ако сами не си помогнем няма кой.

# 314
...И да му се скараме на огъня, защото не "човешко" от негова страна да ни пари, на огъня ще му е все тая. Същото и е с хората от тези кръгове...
                             Съгласна съм  Peace. В конкретния случай става дума за общество със собствени правила, и там грешките се наказват по такъв начин. Този факт няма нищо общо с моето одобрение. Разбирам че е така, макар да не одобрявам. Също както разбирам защо има блъснати хора, пресичащи Цариградско. Не одобрявам, че са били блъснати, но и разбирам, че не са спазили правилата. Има неща, които правиш ли ги си застрашен. Лично аз гледам да стоя настрана.
                             От друга страна да, радвам се когато се случват лоши неща, на хората които правят гадости. Разбирам, че и наркопласьора е нечие дете, но определено за другите деца ми е по-жал. То и Хитлер е бил нечие дете.

Общи условия

Активация на акаунт