Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

  • 93 544
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • Varna
  • Мнения: 2 605
DILU newsm68
Тези вкусотии и красоти къде ги готви?

# 601
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Ха честито и от мен, жива, здрава и засмяна.  newsm51 

# 602
  • гр.София
  • Мнения: 184
Благодаря -  Hug
Снощи правих ориз с маслини и пилешко и накрая във фурничката да се позапече, като месото си беше от фризера и първо го размразявах в нея.

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 11:00 от dilu

# 603
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
И тъй давам отчет, след 3-4 опита с новата машинария. Пекох свински ребра на долна скара за около 30-40 мин. доволно задоволително като краен резултат. Пекох кекс Фъдж доста добре стана и последно кекса на Делта Делта от долу остана фатално течен, а как хубаво изглеждашееее. Опитите продължават с подобрения и търсене на точната формула. Приемат се мнения и съвети. Определено ел. тенджера е по-силна отдолу, но пък като няма ще се борим за усвояването на новата техника. Преди време имах една фурна с горен и долен реотан, но резултата с кекс също беше плачевен та май причината не е във вашият телевизор или да. Ще я видим таз работа.  newsm78  bouquet

# 604
  • Пловдив
  • Мнения: 18 386
правих кюфтета-праснах ги направо на стъклото-станаха много добре
сега пека свински ребра като ги натърках с подправки

# 605
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ЕЛФИТКА Hug
Мила, моя кекс си го пекох във тефлонова форма за кекс. Стана пИрФектнУ. На другите момичета също е станал. Съжалявам, че при тебе не се е получило и си похабила матрЯл Weary
Питай, ако нещо те интересува. Дори на лични ме питай, ще ти отговарям Hug

Аз, момичета нищо ново не съм готвила на тендЖУрката. Той моя диетичния син, само рибешки и пилешки филета иска или във краен случай цяло пиле. Той си ги готви. Заради него забравих да готвя нормални манджи. Аз и без това не готвя манджи със много сос, ама сЮФсем без сосче не става, поне леко да полее матрЯла. Немнам как му е вкусно само това да яде newsm78
Иначе си купих една тефлонова тавичка днеска 24.5 см диаметъра- тефолнова и лека. Надявам се със нея да ми се получават нещата както със кексовата тефлонова форма. Като се вдъхновя , ще ви пиша какво съм изобретила да пробвате и вие и да разберете, дали тази тавичка става за нашите тендЖУрки Hug

# 606
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Вечерен рапорт и най-вече да успокоя любимата ни форумка Делта Делта. Днес закупих една кексова метална форма 25см диаметър. Разбърках съставките от рецептата на Делта и изсипах така получената смес във въпросната форма. Сложих уреда да се позагрее 5 мин. и метнах на долна скара формата барабар сус судуржанието. Покрих отгоре формата с алуминиево фолио за да не изгори и пекох 40 мин. Първите 25 мин с фолиото на 200 гадуса и като минаха останалото време без покривалото за да се запече и от горе. Делта, стана пирфектну да знаиш. Каква гордост самууууууууууууу. Нищо, че вчера изхвърлих матрала на бокука и сино ми се смя с глас. Та туй за сега от мен, ако спретна някой ден още нещу дет да става ще казвам, няма да си трая. Ха останете си със здраве.

# 607
  • Мнения: 42
Здравейте преди време поисках съвет каква фурничка да си взема най-после успях да спестя стотина лева на тая пуста криза и продължавам да се чудя каква марка да си взема аз определено съм си харесала SAPIR -20L. но все още нещо не се решавам да я купя та пак искам съвет някой беше споменал, че има такава .Моля ви се от сърце кажете си мнението  Praynig Praynig Praynig

# 608
  • Varna
  • Мнения: 2 605
АНГЕЛЧЕ Hug
Ти защо си изхвърлила матрЯла бе Душата? нЪл станалУ пИрФеКТнУ. Да ти кажа сега и аз. Като правих моят кекс и аз му пльоснах отгоре от алуминиевото фолио да не изгаря. Ама не искаше да се пече. Махнах го, и тогава се надигна и стана красотата и вкусотията.
МАМА КУЛИНАР Hug
Верно, че имаше една мама със Сапир- дано се обади скоро, че да ти даде съвет newsm10

# 609
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Делтичке мила Пирфектнуту са изяде и после напраих отнову за подарък на сватята и бъдещата снаа и си стана както муй редът ПИРФЕКНУУУ. Хвърлих първият дет не стана на нищу. Аз му слагам алуминиеву фолио първите 20-25 мин и после останалото време без него. С покривалуту не се надига, но се пече отдолу, а после кат го махна се нагига и се пече от горе и си става.
Филету от Панга (Пангасиус) може да се приготви по следният начин- слага се малко олио на дъното на тавичката, после филетата после малко лук, една чаша бяло вино и се посоляват. Течността не бива да е повече от 1см. Така се пекат докато станат. Още не съм го пробвала в тази фурна, но съм го правила в друга голяма. Същтата смес може да се използва и за пилешки кълки. Тоест вместо филето риба да се сложи пиле. С тази разлика, че на пилето отгоре се слага парченце масло и така се пече. Пилето трябва да се обърне все пак за да се изпече и от долу.
В Бг продава ли се многолистно тесто?  Но такова дето не се надига (гасено)? Ако има ще ви кажа една хубава рецепта за нящо като баница с плънка и много лесна и бърза.

# 610
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Ей за туй иде реч.

# 611
  • Varna
  • Мнения: 2 605
АНГЕЛЧЕ Hug
Оф, УспУкУих сЪЪЪ. Заради тебе вчера взех, че напраЙх още един кекс Joyама тука не сЪ яде. Детето, демек диването нЪл съм писала- диетичен, мъжо го нЕма сИга, а той и да беше тука, не яде сладко много. Оставам аз сам самичка да сЪ трудя над тоя кекс rotfImao Няма едно времешното комшийство, да занеса на комшийката каквото съм направила. Носих аз ама ме гледат гаче ли съм паднала от Марс. Ми от Марс съм, нЪл съм ОвнЪ.
Ако това ти е баницата, на снимката, аз май няма да мога да я направя, че имаме ние бутер тесто ама такова което се надига.
Благодаря и за рецептата на пангасиуса. И аз по напреде съм дала една рецепта за него, но със нея стават всякакви риби. А тоя пангасиус не мога да го ям и това е, що така незнам Rolling Eyes Други филета мога. Аз бяло вино винаги лагам и на пилешкУ и на рибешкУ. Само като панирам хек е със биричка. Води сЪ АнглиЙЦка рИцептЪ. Вкуснуууууу smile3508 Не става мазно, обаче синът ми много диетичен го раздава, сякаш не вижда, че аз виждам как през ноща кроасаните които уж само аз ям изчезват яко дим. Не е котарата обаче- той яде само хруски. Мъжо липсва, така, че остава диетичния Wink

# 612
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Кат няма таквоз тесто няма страшну. Ползва се квот има. Ако се ползват готови многолистни се разрязват на четири. От тях стават 2 баници и са таман за малко хора (1-2). Значи едната четвърт от тестото се слага за основа, върху нея се слага плънка по желание и другата четвърт се поставя отгоре като краищата на долната у горната кори се слепват добре. Слага се в надупчената тавичка като на дъното се слага алуминиево фолио намаслено за да не се залепи баницата после това фолио помага да се обърне за да се позапече и от долу. Та надупчената тавичка с баницата се слага на долна скара 15 мин на 200С след което се обръща и още 15 мин на същата температура за да се запече.
Може да се използва тесто за хляб, но да се разточи на кора дебела 0,5см. Което всъщност е и оргиналното тесто.
 Плънката по принцип е от пържени домати, чушки и лук, кайма или консерва риба около 90гр. в натурален сос или олио като се изцеди предварително от течността и се използва само рибата, но може плънката да е само от зеленчуци или кашкавал и шунка (вариации безброй). Всичките съставки се смесват или се слагат на пластове както ти е кеф. И отгоре горната кора тесто. Важно е да се запечата добре за да не изтече плънката по време на печенето.
За плънка могат да се ползват от готови консерви.  Снимката е в горният ми пост на крайният резултат.

# 613
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
И сега питката дет я направих. Съставките са
брашно колкото поеме
1 яйце
10гр. прясна мая
150гр прясно мляко
сол
2 щипки захар
80гр олио
забърква се меко, но еластично тесто от всичките съставки. Маята или се разтваря в хладкото мляко или се натрошава на малки трохички и се слага направо в брашното. Все едно е. Готовото тесто се оставя да втасва около 1 час. Може да се остави в тавичка предварително намаслена вътре във фурната, но без да е включена. След като втаса се включва фурната на 200С  20мин след което се обръща и се пече още 15-20мин за да се изпече и от долу. Вкуса е страхотен. Същото тесто го ползвам за пици, а и може да се използва за горно описаната баница ако ви се занимава с разточване на кората.

Делтичке любима Пангата и на мен не ми харесва като вкус има къде по-вкусни рибоци. Решила съм да напрая някой ден пиле с бира, че от години не съм го яла. Пусто без фурна няма как да се направи.

Някои жени използват като помощен уред за тази нашта фурна мрежичката за пържене на картофи обърната с дупето нагоре.

# 614
  • Varna
  • Мнения: 2 605
АНГЕЛЧЕ Hug
Благодаря ти много за рецептите. Трябва да получа муза и да ги метна. А и да купя от това бутер тесто.
Сега във тая фурничка мисля, че ще стане пилето със биричка. Аз го правя със бяло вино, че със бирата малко ми нагарча. Но съм го правила със малко бира и малко бяло винце. Аз купих тавичка, тъничка тефлонова която става за тази фурничка- 24 и полонина е радиуса и. Смятам, че това ще ти е добре да сложиш пиленце, че и картофки вътре. И малко преди да е готово един път му изплясках, чубрица. И стана страОтноооо. Ей, така импровизирах със чубрица. И по картофите и по пилето. Така, че опитай мила. иначе го назазвам със краве масълце и го посолявам. Както предполагам и ти го правиш. Много е хубаво да се настърже индийско орехче, но тогава трябва да е само със него и малко черен пипер.

Общи условия

Активация на акаунт