Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

  • 93 518
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ХаДи Дружки идааа, малко уж ми премина, ама малко, май и на тренировки не мога да одЯ, кВо бешИ това главоболие от лявата страна на куФалницата ми нИзная Rolling Eyes
За тестото-
200 гр, краве масло
175 гр.захар,
1 яйце, , чаена лъжичка сода, бакпулувер
2 субени лъжици какао, 300 гр. брашно.
За крема-
200 грама обезмаслена извара
175 гр. захар- аз сложих даше малко по малко- но гледайте да ви е на вкус.
2 яйца, 2 ванилии, 2 супени лъжици натуравно нишасте
300 гр. сметана.
За тестото-
Мекото масро се разбива със захарта до градък крем,Прибавят се яйцето, содата, какаото и брашното. Омесва се гладко тесто. аз го оставих във купата където го мисих, завих го със домакинско фолио. Иначе по рецепта се овива във домакинското фолио. След това го слагаме във хладилника за 30 мин. да се охлажда.
През това време правим крема-
Изварата се разбива със захарта на ниски  обороти, привавят се яйзцта, ванилията, нишастето. Да отбележа аз ванилийка слагах и във тестото.
След това се прибавя сметаната и се разбърква до хомогенност внимателно с ръка. От охладеното тесто се отделя малка част. Останалото се оформя с ръка по въното на бордюра на астлана със пекарска хартия тортена форма. Идлива се крема. От отделеното тесто се оформят парченска, като кръгчета и се разределят на повърхноста на крема като на петна на жираф
По оргиналната рецепта момичета, тоя чийзкейк се пече на 50 мин на 180 градуса
аз я пекох за 40 мин на 175 градуса, но трябва да е на 170 градуса. Или последните п или 10 мин. трябва да сте отоло Оптимума и да видите кога започва да става кафяво и да не го позволявате това. и тогава да намаляте на 170
Когато започне да се пече, да не вземе да се уплашите, защото тендЖУрката почва да и духа духалото и крема започва да сЪ валнува кЪт Тих бял Дунав. Ама това е докато кремчето стегне. Така, че успокойте топката. Много е вкусно. Хич не е диетично и сЪ чудя моя диетичния син как е омахал почти половината Жираффф.  Joy А иначе количеството не е малко да знаете, получава се един хубавФФФ жираффф достатъчно да не го олапаме на една хапка Wink

Съжалявам, че не съм записала и линка от където съм взела рецептата, сега търся снимка чрез Гооглето но не мога а и нямам време. Просто отгоре наистина става много красиво на петна като на жирафче или както го виждате от отрязаната и вътрешна страна.
Питайте за каквото има да питате, и нИ сЪ срЪметИ Hug. На мене тиквата май взе да ми минава и да бягам на тренировки, че тая зима закъсах със кракът си и бях обездвижена. Сега как се сваля корем, не ме питайте- ама ко да питате, виЙ знаЙти- глааад майкаа, глад само .

Още веднъж искам да подчертая, че тази рецепта не е моя а на едно от момичетата които пишат във Готварския. Открия ли някъде тази рецепта със името и веднага го пиша и тука да се знае!!!

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 15:32 от DELTA_DELTA

# 631
  • Мнения: 762
Тъжна, нещастна и зелена съм Sadмоето тенджуре изгоря Sad Както си печеше картофките, тъй спря да да духа и пече. Много ми липсва. Добре, че е в гаранция. Сервиза е в София ЗонаБ5 зад бл.7. Някой да го знае?

# 632
  • Пловдив
  • Мнения: 18 386
Elysana ,кофтииии.Дано да го оправят бързо

# 633
  • Varna
  • Мнения: 2 605
Елисанаааааааааааа Sad Hug Hug Hug
Трябва да видя и аз къде ни е сервиза, като стана кюляф и със моята тендЖУра.
Пожелавам ти бързо да я оправят, стана ми кофти за тебе наистина.  Hug

# 634
  • Мнения: 210
Делта Делта, извинявай за тъпия въпрос, но сметаната заквасена или течна/сладка?

# 635
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 073
Elysana провери ли дане би да е от контакта? В един друг форум на тази тема на едно от момичетата не му проработи тенжурката нова новеничка и то беше едно притеснениеееее аха да я върне неизползвана ама се оказа, че нейният контакт е излязъл от строя, а тенжурката си е в изправност. Та провери са всякой случай. Пък ако ни ще, въни я или я дай на сервиза да я видят. То си е за яд де. Хай дано са управи.

# 636
  • Varna
  • Мнения: 2 605
Доли Холи Hug
Сметаната е от тая във кофички, заквасена. От другата да ти кажа хич не съм виждала тука около нас да продават, или не съм обръщала внимание newsm78даже незнам във какво я слагат Embarassed  И ако е трябвало да правя със течна пак съм ползвала заквасена. А и във рецептата пишеше само сметана

# 637
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 073
Има една фатка, която може да се приложи - ако имате от тези ел. пицарии дето са за печене на пици  с диаметър 32 см може да се сложи металният пръстен и после капака на Турбо конвекторната фурна и така да се използва да се пече отдолу и отгоре едновременно. Изискванията са диаметъра на пицарията и фурната да са съвместими. Интересно е като идея и не е мое откритие. Но да си купя специално за тази цел пицерията не ми се вижда рентабилно. Ако вече я имаш е друго. Тогава наистина може да се използва.

# 638
  • Varna
  • Мнения: 2 605
АНГЕЛЧЕ Hug
Ти ли си на аватара. Ако си ти, радвам се, че те виждам Hug smile3521
А ел, пицария нямам и аз. Абе карай върви Wink
Гледам на подписа си имаш един котарак, а у нас имаме един такъв рижко- водят го Червен персиец.- Да не би да е твоя.  Laughing

# 639
  • Мнения: 42
Здравейте Флейвърчета аз имам такава пицария но е с Ф-36 и я използвам като скара става чудесно,но още си нямам фурничка сега отивам до Метро със мамата, че и тя иска не може така за да имама тя да няма но да видим беше казала, че ще е подарък от нея ама нищо не се знае.Айде чао Hug Hug

# 640
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 073
Делтичке туй на картинката съм аз, за да са опознаем де. А котака е прочутият Гарфилд от едноименният филм (голяма веселба е тоз филм). Аз много обичам котаци ама дето живея не е добре да завъдя някой.

# 641
  • Varna
  • Мнения: 2 605
Е, вече познавам Ангелчето, Елфитка и малката Джиджа. Много ми е приятно мУмичИтаааа Hug Hug Hug Мене също ме виждате Wink
Ангалче, знам го Гарфийлд, даже някой път така викам на мъжът ми, че може да го имитира. Навремето синът ми му купи такъв талисман със котарака Гарфийлд и  той си го носи навсякъде по света със него. А у дома го чака един истински Гарфийлд Joy
Божеййй тя темата за флейвърчИтЪ аз пиша за Гарфийлди Laughing
Днеска не съм готвила нищо на Флейвъра. Ще видя утре Wink

# 642
  • Пловдив
  • Мнения: 18 386
и на мен Делтичке  Hug

# 643
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 073
 Hug  bouquet На всичките момиченца кокиченца от тази темичка. То Гарфилд беше леко отклонение само. Аз най - вече тургам кексове в тенжерето. След няколко дни ще пробвам мусака, но аз я приготвям почти изцяло на котлона, а после само запичам заливката отгоре. Иначе някои я приготвят изцяло само във фурната.
Продава ли се риба Салмон в България? Много прилича на пъстървата, но е доста по-едра. Ако има такава, ще ви дам една рецепта да си приготвите риба в тенжурката. Много бързо ставало и изглежда доста апетитно на снимката.

# 644
  • Varna
  • Мнения: 2 605
АлЮЮЮЮ ФлейвърчИтЪЪЪЪЪ newsm68 newsm68 newsm68
Значи кака ви Делта днеска приготвя, пиле със ориз.
Пилешкото е сваренУ. Докато изстива, аз обработвам ориза. Та измивам ориза и го оставам за 15 мин във топличка вода. По този начин се приготвя пилаф. Аз така действам ориза. А и много уФажавам Източната куФня. След това, във една малка тенджерка, запържвам-задушавам във краве масло и малко зехтин, ориза. Правим го стъклен, нали Peace Като го остъклим, заливам със водичката от преди това свареното пилешко. Това ми отнема не повече от 4,5 минутки. Оставям го на слаб котлон за още 4 минутки. През това време накъсвам пилешкото и го слагам във тавичката. Отгоре плясвам, ориза, поръсвам със черен пипер и оставям максимум на 7 мин. Макс 8 мин. Като спре да готви тендЖурката не отварям капака  за да с задуши оризчето.
Към ориза този път добавих и доматки консерва- домашна. Става и купешка, но някой ми донесе домашна, та да знаете става и със двете. Wink И сигурно знаЙтИ де Wink Но ако не сте сигурни за ориза, отваряйте си капака, дакота видите до къде се е сготвило. Аз рискувах и не отварях докато се готвеше. Отворих няколко минути след като стана готово и отново затворих.
Ориза стана the best не се слепна. Ама аз съм му взела цаката отдавна. То много зависи и от ориза де. Моя беше обикновен. Бланширан за тия които се страхуват от слепване. Но и от обикновен ориз до обикновен има разлика- тоя беше Бисерен. Но и там има разлика. От бисерен до бесерен искам да кажа.

АНГЕЛЧЕ Hug
Ще питам Диването за тази риба, че последния път той купува риба.

Общи условия

Активация на акаунт