Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

  • 93 547
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 4

Vevali, кажи как ги направи тия хубави минихлебчета
duli много се радвам ,че ти е харесал кекса. А минихлебчетата са нищо особенно,но в къщи много ги харесват и често си правим.
Някъде напред бях писала какво слагам ,но да не се ровиш ще го напиша отново.
Продукти: 270 мл прясно мляко, 10 гр жива мая или едно пакетче суха /за 500 гр брашно/, 1 ч.л захар, 1 и половина ч.л сол, 500 гр брашно.
Тестото го забърквам в хлебопекарната на програма тесто с втасване и ако имам време го оставям малко да втаса там. Случвало се е и да не чакам. Разделям го на 8 топчета и ги разплесквам, защото много се надуват. Печа ги на два пъти върху хартия за печене,на долна скара- 200 гр. около 20 мин

# 586
  • Мнения: 125
vevali топчета после оставяш ли да втасват пак?

# 587
  • Мнения: 4
vevali топчета после оставяш ли да втасват пак?
Първите 4 не ги оставям, а другите така или иначе престояват. Забелязала съм и незнам защо , че първите винаги ми се получават по- добре.

# 588
  • гр.София
  • Мнения: 184
Днес за закуска на дечко пекох мъфинки със сирене, кашкавалче и зелени маслинки в силиконовите формички на долна скара за 15-20мин и после ги обръщам за още 5-10 мин. на 180гр. Цял ден ме врънка за пица, някой правил ли е - иначе това калцоне с крокодилски зъби би трябвало да стане.
П.П. Ето го с половинката тесто в тефлоновата форма да за торта за 40 мин. на долна скара на 180гр. - отгоре не е намазан с яйце, а само с масълце.
Останалата половина от тестото използвах за основа на пица - страхотна пица се получава от него

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 10:58 от dilu

# 589
  • Varna
  • Мнения: 2 605
Флейвърчетааа Hug
Снощи се прибрах от Истанбул и синът ми ми каза, че е размразявал във Оптимумчето. Много, много доволен. Много по доволен от размразяването на микровълновата или на другата ми вихрова фурна. Та ми каза да ви пиша, че е размразил пилешкото за няма и 10 минути!

# 590
  • Мнения: 125
изобщо не се сетих вчера да пробвам там да размразя каймата  ooooh!  нищо друг път ще пробвам  Simple Smile

А аз да кажа , че съм пекла яйца. Слагам на 10 мин на 205 градуса средна скорост. Един път ми се случи че едно яйце се спука.

# 591
  • от Луната
  • Мнения: 1 769
Онази вечер правих омлет с кренвирш. Стана невероятен. А снощи и 2 пици изпекох и един сладкиш. Милото само ме хвали, че вече готвя перфектно  Mr. Green  chef

# 592
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Здравейте  момичета, ето ме и мен тук сред вашата супер компания. Изчетох ви и се забавлявах няколко дни с писанията в добрият смисъл на думата. Та моят проблем е следният- нямам фурна и ми липсват някои яденета дето се запичат най-малкото или се пекат.  Преди години съм ползвала ел. тенджера и бях доволна. А сега такива няма. Ако някоя от вас е ползвала ел. тенджера и сега тази конвекторна фурна моля да ми каже каква е разликата.
Останете си със здраве и пак ще се чуем.

# 593
  • Мнения: 1 167
Принципа им на работа е различен. Ел.тенджерата е само с реотан, а тази е и с вентилатор. Но наистина, ако някой има и двете ще ми е интересно каква е разликата.

# 594
  • Мнения: 2 188
Я да питам на вашите Оптимуми трака ли им вентилатора?  Thinking Моята като започва работа издава звук като трактор, но след 15-та минута се оправя. Първите няколко ползвания го нямах този проблем, от вчера е така, ама и аз я спуквам- от 10 дни я имам и на ден поне по час и половина работи.  Whistling
Принципа им на работа е различен. Ел.тенджерата е само с реотан, а тази е и с вентилатор. Но наистина, ако някой има и двете ще ми е интересно каква е разликата.
Разликата е, че тенджерата пече само отгоре, а фурната върти въздуха и се изпича и отдолу /уж/.

# 595
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 080
Ел. тенджера е изцяло метална и се нагрява и долната част (тенджерата/купа) и това спомага за изпичането и от долу.  Под дъното има подобна поставка както и при тази турбо. При турбото вентилатора раздвижва топлият въздух, а при ел. тенджерата е загретият метал.
Нямам представа дали стъклената купа се нагрява при печенето. Все още я нямам турбото и затова няма как да сравнявам. И да ви кажа, че действително дебелината оказва влияние. На ел. тенджерата дето я имах имах и една стара долна част от предишна такава. Старата беше с може би микрони по-тънка и печеше идеално, а оргиналното дъно не ставаше добре за кексове. От долу изпичаше слабо. Та колкото по-тънко е по-добре.  bouquet

# 596
  • Мнения: 762
Здравейте, да споделя опит. Готвих свинско с ориз. Ориза е от бланширания- сварих с подправките, добавих запърженото месо и сложих м тенджурето за 20 мин на 200 градуса. След 10 мин го разърках, стана чудесно и общо взето ми отне около 40мин цялото приготовление.
Сега смятам да опитам да направя яйця на очи в тавичка от фолио. А забравих ориза го сложих в тефлонова тавичка.
Правих и кюфтета- направо в тавичката от фолио намазана с малко олио 20мин на 10тата ги обърнах станаха марко сухички, но според мен е от каймата- домашна .

# 597
  • Мнения: 762
Яйцата станаха като печени на вестник 200 градуса за 10 мин.

# 598
  • гр.София
  • Мнения: 184
Хайде, флейвърчета и Вас да си Ви почерпя

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 11:02 от dilu

# 599
  • Мнения: 1 167
ЧРД и всичко положително да ти е по-по-най   bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт