Моля за подкрепа всички жени в сайта

• 6 657
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
 Твоят проблем не е юридически , а по- скоро психологически. Страх те е от неизвестното и не можеш да се решиш да направиш крачката. Обмисли добре нещата и реши какво точно искаш. Законът изцяло е на твоя страна като майка , която полага грижи за детето си / ако ситуацията е друга, тогава можеш да се притесняваш/. Мъжът ти те плаши, за да те държи в шах.  Изневярата не е углавно престъпление в края на краищата и няма да ти коства кой знае какво, ако ти поемеш вината в съда / в затвора за това не вкарват, нито пък ще ти вземат детето/. Консултирай се с адвокат и действай.
  Горе главата и успех!

# 31
Съпруга ми го няма 15 дена в месеца, и се прибира " за да внесе ред" и "да ни покаже как правелно да живеем".Пълно безхаберие от негова страна от хляба до необходимостите от баща и "бонбонки " на детето,за своите не говоря-такива не желае да дава...

Като го няма по 15 дни в месеца, как ще се грижи за дъщеря ви?  newsm78 По-смело, бе жена! Какво се притесняваш от адвокат-роднина? Това са само заплахи. Мъжът ти като бяга от отговорност едва ли би искал да се грижи за някой друг освен за себе си

# 32
Аз си мислех, че не обичате пързалки, сори Stop
Първо, виж какво искаш ooooh!
Успех със бебеправенето Peace

Тя може да иска второ дете от приятеля си  Mr. Green

# 33
Привет на всички, с истинско човешко "Благодаря" за съветите. Проблема ми е точно страха от неизвестното, от това той какво има като фактология, от това доколко съдията ще се окаже "негов" и ще натежат в съда всички факти или измислици, с една дума как това ще се представи в съда. Защото той няма да се промени(моите опити от този вид са от пове4е от 5-6г.) , и сега все още опитвам да разговарям с него , да предлагам брачни консултанти, успокоителни за да не избухва и компромисни вяарианти, за да опитаме отново и отново...Той не желае такива разговори, напротив отнася се към тях с ирония и подигравка(" нали си виновна , много ще ми се моли6 и търси6 уважението ми).При разговор едва успявам да изкоп4а отговори-" да" , Не , аз ще ре6а кога ще се развеждам.
 Не ме разбирайте погрешно и глупаво, аз съм борбена ли4ност и ре6а ли воювам като хун , но все още се опитвам да претегля всичко, за да няма % вероятност да изгубя дъщеря си, или да и навредят(все пак заболяването е нервно),(която доколкото разбирам всичко се ре6ава в съда, без предварителни гаранции от никои адвокат за нищо).Искам развод-Да, така не можем да живеем, НО НЕ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО!
Затова се у4удвам на неговата убеденост, 4е ще ми вземе детето въпреки гре6ките които тои допуска-питам се какво има срещу мен за да е толкова твърд????Ето това е моето колебание, аз не желая да живея с него и да имам каквото и да е било , но ако в замяна на това ще тръгна като слепец-е , тъпо е...Искам само да ви опиша моментите когато сме само двете ве4ер с детето-с една дума-ние се забавляваме, истински и с усмивка, като я търсим в най-простичките неща...Спокоен ден на всички във форума.

# 34
  Имам чувството ,че всички мъже четат един и същи сценарии, щом стане дума за развод. Започват да плашат с вземане на деца, доказване на вина в съда, размахват пари и приближени адвокати. Правят го от наранено достойнство, понякога и накърнени чувства. Просто нормална реакция. В последствие всичко се оказва един голям балон.
  Никой не може да те накара да живееш с някой, с когото не искаш. Това ,че имате брак не означава наистина , че "смъртта ще ви раздели". Живота е един и трябва да се живее пълноценно. Щом не се чувстваш щастлива с него дигай си партакешите и дим да те няма.
  Не съм адвокат, но от опит знам, че доказването на вина ще ти коства поемането на всички разноски по бракоразводното дело. Много важно!
  Действай!

# 35
Нямам къде да отида освен на квартира , тъй като имаме общо жилище купено с ипотека...

# 36
  • Варна
Искам развод-Да, така не можем да живеем, НО НЕ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО!

Не се подвеждай - това е реакцията на 2/3 от мъжете (че и на жените!), и, не, не е любов и желание за семейно щастие, а прост стремеж за надмощие. Няма шанс да ти вземе детето, не и ако си намериш приличен адвокат. Това е. Другото е само твой страх. Е, докога? До след още 10 години?
Няма развод, и при най-добронамерени партньори, който да не ти коства поне спокойствието. И "красив" развод няма! Я вземи помисли какво причиняваш на детето си, запазвайки това положение? Тази цена дали си склонна да платиш? Мисля - не.

# 37
  • Варна
Нямам къде да отида освен на квартира , тъй като имаме общо жилище купено с ипотека...
Ти, ти и детето ще останете в жилището. Намери си адвокат - бързо!

# 38
Моля Ви , препоръчайте ми най-върлата адвокатка"вампир" в София, уповавам се на опита ви и резултатите и(и ако може споделете цифри, не е маловажно).Имам истински проблеми с родата на мъжа ми-истински професионалисти в средата си.

# 39
То и друг път е задаван този въпрос - ако беше мъж с 4год. връзка, дали щяхме така дружно да го подкрепим.

# 40
...лично аз-да, ако става въпрос за тормоз над детето и неговото бъдещо възпитание ,като слугиня-вие решавате!

# 41
  • Варна
...лично аз-да, ако става въпрос за тормоз над детето и неговото бъдещо възпитание ,като слугиня-вие решавате!
Не се оправдавай, бе жена! Отивай в "Родители, отглеждащи децата си сами" там ще ти препоръчат "лют" адвокат.

# 42
Че то детето възпитано вече - на 14 г. Тати  е идиот, а мама има любовник.

# 43
аз ако съм на твое  място ,досега хиляда пъти да бях се махнала!а ако приятеля ти беше мъж на място,ако разбира се знае за тези твои проблеми да те беше дръпнал от там ,заедно с детето!не могът да ти вземе детето!

# 44
От личния си опит:
1. Намерих много добър адвокат (в Благоевград)
2. Становище от Отдел на закрила на детето. Там е тромава процедура, имат така наречени "децата в риск" - това е термин с което отделът предприема вече мерки. За да сдобиеш с токова определение за твоето дете ще ти пиша лично, ако пожелаеш.
3. Определи се - какво искаш? Ако искаш развод с насилник-мъж - действай смело! Ако искаш да му въздействаш и да го превъзпитаваш  - ..., ще ти отговорят всички - няма да успееш!!!
4. Приготви се към истинска битка, делото в съда ще бъде гледано - половин година, не е страшно. За това - ти трябва да бъдеш здрава и щастлива, обичай приятеля си, което ти помага и обичай дъщеря си. И помни, че това не е края на живота! После ще се гордееш със себе си и ще станеш силна, и много ще си чудиш и на своя страх също.

Сега имам чувство, че ако и 10 насилници ще застанат срещу мен - не ми е страх.

извинявай за грешки, не съм българка.

Общи условия

Активация на акаунт