Моля за подкрепа всички жени в сайта

• 6 663
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Моля те bgatom , нека в лични да ми опишеш какво се случва в Отдела за закрила на детето , защото дъщеря ми е епелептик и нещата са малко по комплицирани-очаквам писмото ти:) поздрави.

# 46
Има си понятие като презумпция за невиновен
Всеки, който те обвинява, трябва да го докаже с факти, че си такава.  В моя случай опити да ме изкарват, че проституирам в София и че съм оставям детето ми само по нощи останаха недоказуеми. съдът допуска не повече от двама свидетеля, и един адвокат от твоята страна много лесно доказва, че свидетели са лже-свидетели. Това не трябва да те безпокои изобщо. това, че имаш връзка с друг мъж, може да бъде и от ползата ти, това ще го решите с адвокат. Съдът няма да се интересува с кого спиш, съдът ще се интересува с кого се чувства добре детето ви. И ще се определи режимът на свиждане между детето и бащата, най често това е два пъти в месеца - втора и четвърта събота и неделя.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 18:00 от bgatom

# 47
Аз мога да споделя моят опит след като се реших, че повече не може така да продължава.
Имах подкрепата на семейството си и се махнах. Докато той беше на работа си събрах нещата, взех си децата,минах през полицията и отидох на място където знам, че не може да ме намери, дори и да иска. Родителите ми също не се прибираха вкъщи(след като застанаха зад мен те станаха най-лошите и виновни за всичко).
Дадох му време да се успокои след известно време си включих телефонният  номер който той знае и започнах да отговарям на обажданията му.Започнаха  заплахи за мен и най-вече за семейството ми. Още заплашва родителите ми, но вече и аз се чувствам силна и съм взела живота си в ръце.
След много разговори по телефона с него и с адвокатката му стигнахме да споразумение. А на адвокатката не й пукаше за нищо, гледаше да си свърши това за което й се плаща без да се интересува от друго.
Аз също си намерих адвокат, който да ме съветва какво да правя. Много пъти бившият казваше, завеждаме дело по взаимно съгласие, разпиши го от мое име, после пък, че не го е казвал и така всеки ден различни неща. Един ден подадох документите в съда и чак след това той осъзна, че съм сериозна и няма връщане на зад, няма да бъде като предишните пъти. В началото не искаше да се явява, после пък щял да ми вземе едното или двете деца. От агенция за закрила на детето ни извикаха след като до тях е  стигнала информацията от съда за бракоразводно дело и те написаха становище след като говориха с мен и децата, въпреки че са малки. Съда взе под внимание това заключение и децата сега са си при мен и баща им дето много ги обича и щеше да ми ги отнеме за 8 месеца ги е виждал 2 пъти, като не съм ги криела след първите 10 дни, първият път сам прояви желание и ни потърси, а вторият след като мина делото. Дава им минималната издръжка , а за повече не исках да се карам с него, важното за момента ми беше да получа развод и да са при мен.
Може да ми е трудно с двете ми слънчица, но се справям някак си. Ходя на работа и допълнително си взимам  работа вкъщи, вечер се занимавам с децата и си работя, някога не мога с тях да работя и оставам след като те заспят, но не ми тежи. Важното е,че сме спокойствие.
Никой за нищо на света не трябва да търпи насилие над него, децата или някой друг близък човек. Истина е, че ние сме си избирали да се съберем с тези хора, но и избора е наш дали да останем с тях
А какво ни е докарало до това бягство само ние си знаем, детенцето ме е молило да го махна от баща му, съжалявам, че съм търпяла толкова време всичко това и така съм допринесла до това и детенцето да преживява тези ужасни неща. Малкото не беше подложено директно на тормоз, то само ставаше свидетел, но върху него не беше прилагано друго насилие. А сега бащата казва, че  съм го притиснала  ,цитирам го, сега по спешност да си търси жена. А и  аз трябва да му правя сметка с такава издръжка коя ще го вземе, а и как ще си гледа жената и  и неговите си деца. Моите явно не са негови.

# 48
  • някъде другаде
Симоне , няма да е лесно , но опитай. Заради теб и детето ти. Не е необходимо да търпите този постоянен физически и психически тормоз. Щом детето е съгласно да свидетелства в съда и да заяви открито желанието си да е при теб мисля , че ще успееш.

# 49
неможе да ти вземе детето - затова действай и заживей спокойно...
ако се наложи изкарай му ограничителна заповед от полицията - това върши работа !

# 50
  • София
Извинявам се, но за мен темата е абслютна пързалка. Не е възможно някой да иска да се разведе години наред и да не иде да се консултира с юрист, който моментално би му казал, че заплахи от рода на отправените, са въздух под налягане. Това просто не го вярвам Simple Smile

# 51
не знам дали е най-добрия съвет, но ето го:
- намери някой, който да каже, че ти си с приятеля ти след като ефективно вече сте спрели да съжителствате със съпруга ти.
- кажи на детето, че ще му дадеш срок, но той ще тече докато се води делото и ако мъжът ти не се идъни, ще прекратиш иска (имаш право да прекратиш иска, мъжът ти  най-вероятно ще се издъни, и най-важното - веднъж щом развод не е по взаимно съгласие, съдът ще ви даде 6 мес помирителен срок, които ти ще използваш за пред детето)
- задължително заведи жалби за домашен тормоз и поискай съда да го осъди по закона за защита на семейството - това ще е коз за теб.
- едно от силните доказателства за развод и доказателство, което му пречи да ти вземе род права е детето да застане като свидетел, че баща му не го е грижа за вас.

и му кажи на това твое неразумно дете, че който храни къщата, той диктува правилата, ако не да си ходи при баща си - ти си длъжна да си гледаш щастието, най-малкото за да си пълноценна да се грижиш и за нея.

# 52
Извинявам се, но за мен темата е абслютна пързалка. Не е възможно някой да иска да се разведе години наред и да не иде да се консултира с юрист, който моментално би му казал, че заплахи от рода на отправените, са въздух под налягане. Това просто не го вярвам Simple Smile
Много е лесно от страни така да се мисли. Но когато човек е в подобно ситуация е много трудно да се вземе адекватно решение. По принцип типа хора които упражняват насилие над други са такива психолози, че те карат да си мислиш, че си виновен. Бившият ми мъж беше  така. Внушаваше, че ние сме виновни и когато непрекъснато, ни се говори едно и също и ние, по-точно аз започнах да вярвам, че е така до един определен момент. Започвах да се старая да му угаждам само зад а не се ядосва, но се оказа, че колкото повече се старая, толкова повече се изисква от мен.И накрая се осъзнах, че не аз съм виновна, а той си е такъв и за мен имаше само 2 варианта, да си взема децата и да избягам, или да остана там и да полудея. Защото повярвайте ми, не може да се живее в непрекъснат стрес,   да не може да се виждаш с приятелки или с родителите  и сестрите ми, защото те ме настройват против него. А всъщност проблема, се оказа е в това, че като срещам с други хора мога да разбера какво е нормалното всъщност.
 И на най-големият си враг не пожелавам това да преживее, но е и факт,  че човек който не е преживял подобно нещо, не може да го разбере.

# 53
Благодаря на виолетка-да, това е истината, мога да живея така още 10г.....
А консултация с адвокат е направена не веднъж, но попадам на такива от типа-" нямаш нищо срещу него освен думата на детето и твоята , а той има всичко-засега си кротувай"
И....?

# 54
Благодаря на виолетка-да, това е истината, мога да живея така още 10г.....
А консултация с адвокат е направена не веднъж, но попадам на такива от типа-" нямаш нищо срещу него освен думата на детето и твоята , а той има всичко-засега си кротувай"
И....?

Е, това вече не го вярвам.

# 55
  • София
Симоне, какви са тия глупави адвокати?

Делото за развод и делото за детето са две отделни дела!
Би трябвало да са ти го казали!

Делото за развод въобще не е толкова страшно.
Даже май по вина минава по-бързо.

Делото за детето е съвсем отделно от това!
Детето се оставя при майката по принцип.
Трябват железни доказателства, че е наркоманка и алкохоличка примерно, за да го вземат.
Това, че имаш приятел, даже е плюс.

# 56
Не разбирам какво става-това което адвоката последно ми каза, е 4е нали4ието на моя приятел не е никак в моя полза,което не дава гаранции за това какво ще стане при делото за пшопе4ителство, ако загубя делото по вина.....??

# 57
Като загубиш делото по вина, ще се чувстваш морално пропаднала. И ще те сочат с пръст. Но никой съд няма да ти вземе детето за това, че имаш любовник.  И дело за развод не можеш да загубиш.  Не знам случай на някого да не е даден развод.

# 58
Не разбирам какво става-това което адвоката последно ми каза, е 4е нали4ието на моя приятел не е никак в моя полза,което не дава гаранции за това какво ще стане при делото за пшопе4ителство, ако загубя делото по вина.....??
ooooh!

Абе, жена..Стегни се! Twisted Evil
Кви глупости повтаряш до припадък.. Shocked
 Shocked
Който не иска той не се е развел..
И да не мислиш, че "ей така" се взимат деца..

Не мога да повярвам, че така рзсъждаваш - въпреки 4-те ти висши.. Shocked

# 59
  • София

В българското законодателство при развод винаги има вина.
Просто така е по закон.

Ако адвоката вече не може да се оправи с другото дело - значи не става за адвокат!

А ето ти жокер - на медицинските документи на детето ти ли си записана?
Ти ли ги подписваш?
Вероятно си ти! Ето ти доказателството, че ти се грижиш за това дете и то не може без теб!

Общи условия

Активация на акаунт