Кукър рецепти и програми.

  • 625 728
  • 1 344
  •   2
Отговори
# 1 005
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Задушаване  и слоу в една програма ли са ти?
Щом за 2 часа се сварява, подозирам - да. Прочети си упътването, в една програма са двете програми обикновено и до определени часове е задушаване, а след това- слоу.

# 1 006
# 1 007
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Редактирах, а ти си отговорила. Ами добре е да си четеш инструкцията понякога. За 2 часа имаш задушаване , на слоу. На слоу няма как да стане нещо за това време.

# 1 008
  • Мнения: 6 395
Моят е Филипс, най-ниска темп, е на програма задушване, това ми се води програмата за бавно готвене. Но не ме устройва, защото явно държи високи темп, щом вари месо за 2 часа..../а няма как да се настройва / . Ще ми се някой, който има истинска пограма за бавно готвене, т.е ниски градуси  Thinking Thinking Другата ми алтернатива е пак да си купя Филипс/на този вече му видях сметката  Mr. Green Mr. Green/ и отделно истински слоукукър  Thinking

# 1 009
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Нещо не можем да се разберем. Добре де, нали казваш, че са в една програма. След определените часове той автоматично готви на ниска температура. какво ти пише в упътването? ДО 4-5 часа е по-висока температурата, но след като зададеш 6 и нагоре става ниска. Много ясно, че щом задаваш 2 часа, ще се свари. Или искаш да кажеш,ч е задаваш 10, а на втория е готово?

# 1 010
  • Мнения: 6 395
На една и съща темп. готви, не е описано темп. да варира според настройките на час/и от колко нагоре готви на по ниска  newsm78 newsm78/ Пише , че готви между 80-95 градуса  Сега, възможно е и моят да е вече повреден, защото определено е за смяна,одъртя и му спрях тока ,  за това и търся оптимален нов вариант  Thinking Thinking


Но при все, че гледам рецепти за Кроп пот от сорта на 7-8 часа, ако подобно нещо го оставя на тази програма, ще се разпадне на съставните си части, бая височка ми се струва темп.

# 1 011
  • Мнения: 3 006
И аз да ви питам?нали има ръчна програма  newsm78 задаваш ниски градуси , колкото си искаш ,задаваш и час  ,например 6? или 8 часа? и ето ти слоу ?!
Днес направих традиционното пиле с картофи  chef Направо ми се изчерпа въображението на последък  newsm78 .От вратните пържоли ,на стю ги накъсах и стана страхотен грах със свинско   Mr. Green.Само крем карамела не можах в кукъра да приготвя Joy

# 1 012
  • Мнения: 33 510
Джема, Звезден прах, на най старият модел на Филипс няма слоукук, има stew, което не е същото. Иначе аз защо след Филипса ще купя Крок Пот? Simple Smile
Звезден прах моят съвет е като си купуваш нов уред, просто го купи със слоукук, вече всички модели го имат, не ти трябва още един кютук на плота.....аз слоукукъра го ползвам два пъти седмично, даже и това е много.....а мултито всеки ден! Naughty

# 1 013
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
При мен няма програма Слоу и никаква имитация на такава, но кукъра ми е много "базов" модел със само 8 отделни програми и само при някои от тях се регулира времето за готвене, а температурата не се регулира никъде /тя си е автоматична/. За 90 лв. толкова. Аз съм си доволна и скоро няма да го сменям.
Вече писах, че не го ползвам непрекъснато и за всичко, но крем карамел съм правила при мен на програма На пара. Стана добре, но естествено не е запечен. Отгоре после го горих с горелка с допълнително захар, като Крем Брюле.

# 1 014
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Джема, Звезден прах, на най старият модел на Филипс няма слоукук, има stew, което не е същото. Иначе аз защо след Филипса ще купя Крок Пот? Simple Smile


Е, ами тя каза,че са в една програма  и това ме подведе, че е като при мен.  Peace
При мен автоматично си се сменя температурата, в зависимост от избраното време.

# 1 015
  • Мнения: 695
Здравейте, искам да направя зелеви сарми в делиманото.На stew ли да готвя? Мисля предварително да си задуша ориза с лук, морков и подправки и да поомекне малко.Вие как процедирате?
И да се редактирам: готвих на stew, нагласих на 2 часа, но добре че погледнах по рано и изключих на час и 10 мин..Идеални станаха

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 22:01 от Обичам те!Благодаря!

# 1 016
  • София
  • Мнения: 5
Здравейте, може ли да ми дадете идея как се прави мляко с ориз - ориза с млякото си ли се включва на някаква програма или първо само ориза готвите и после го добавяте?

И за да не е спам ви пиша рецептата ми от снощи, нищо особено, но в началото на мен и най-простите рецепти са ми полезни:

Ориз със зеленчуц
и

за 15 мин. на програма FRY задуших в масло моркови и гъби (щях да сложа и лук и маслини, но ММ не ги яде), след това сложих ориз 1 и 3/4 от мерителната чаша, добавих и вода 2 чаши и пуснах на програмата за ориз ( при мен на Делиманото не се регулирана - автоматични са градусите и времето е 40 мин).
Стана много вкусен.

П.С. Направих мляко с ориз:

Около двеста грама ориз с един литър мляко, малко масло, сол и захар. Сложих всичко заедно и включих на програма Млечна каша (MILK PORRIDGE), тя се включи за 40 мин, понеже ми е за първи път отварях един- два пъти  Laughing и разбърквах, като свърши програмата ориза се беше сварил и беше много вкусно. (програмата поддържаше температура между 90-100 градуса). Идеята я взех от рецепти за Редмонд и там бяха посочили да се направила на програма Oвесена каша (OATMEAL)

Последна редакция: пн, 01 фев 2016, 20:17 от maryjane89

# 1 017
  • Мнения: 3 006
Имам 1 л. прясно мляко и тъкмо се чудех какво да го правя , но на филипса не знам на коя програма да го включа  newsm78 Другия вариант ми беше на йоргут да го подквася ,но нямам подходящи съдове ,а и идеята беше със захаросани плодове ,каквито също нямам  Joy така ,че млякото с ориз е супер идея .Смо програма да измисля  newsm78

# 1 018
  • София
  • Мнения: 5
Имам 1 л. прясно мляко и тъкмо се чудех какво да го правя , но на филипса не знам на коя програма да го включа  newsm78 Другия вариант ми беше на йоргут да го подквася ,но нямам подходящи съдове ,а и идеята беше със захаросани плодове ,каквито също нямам  Joy така ,че млякото с ориз е супер идея .Смо програма да измисля  newsm78

Слоукук и да зададеш 100 градуса (ако има такава опция), не съм сигурна дали ако го сложих на функция Ориз ще стане  newsm78, на мен идеята ми беше да сложа всичко наведнъж  Laughing

# 1 019
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Аз правя Мляко с ориз на функция Ориз /и в книжката имаше подобна рецепта - кукъра е за Италия и книжката е на италиански/. Не слагам 100% мляко, а мляко и вода /водата е необходима за да се свари ориза/. На функция Ориз при мен става млякото с ориз, но е склонно да кипи и прави мазало.

Общи условия

Активация на акаунт