Кукър рецепти и програми.

• 625 763
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 020
Пуснах на програма Jam - компот и тя е на 90-100°  за 40 мин и да щеше да кипне ,така че спрях програмата .Превключих на стю ,обаче ми се стори ,че не ври и след 15 мин ,пак върнах на предишната програма ,след10 мин ,превключих на 100°  за 10мин  Joy Добре си поиграх  Joy ММ заспа от чакане,ощурих машинката!!!Но млякото стана супер ,сега си го сервират като в купата доливат пр мляко ,защото ориза го изпи.Иначе 200 гр бланширан ориз на крина и 1 литър прясно домашно мляко  chef

# 1 021
  • София /Абсурдистан
Здравейте, искам да направя зелеви сарми в делиманото.На stew ли да готвя? Мисля предварително да си задуша ориза с лук, морков и подправки и да поомекне малко.Вие как процедирате?
И да се редактирам: готвих на stew, нагласих на 2 часа, но добре че погледнах по рано и изключих на час и 10 мин..Идеални станаха
Аз реших да съкратя процедурата и ги направих по тази рецепта - http://batimiti.blogspot.bg/2015/12/blog-post_69.html
и сърмите, и чушките, станаха супер. Обаче да се следи времето за готвене, в различните машинки се оказва различно. Изпробвала съм и други рецепти от тук, този мъж готви просто страхотно Crazy

Аз сега да попитам нещо - имам чисто ново Делимано, от новия модел и още му свиквам. От горния ред програми ми пуска само печене и по никакъв начин не мога да го преместя на следващите програми от реда. Само когато го пусках за пръв път, местех по целия ред, а сега не иска. Може ли някой да посъветва нещо, много моля.

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 14:06 от Unknown_lady

# 1 022
Пуснах на програма Jam - компот и тя е на 90-100°  за 40 мин и да щеше да кипне ,така че спрях програмата .Превключих на стю ,обаче ми се стори ,че не ври и след 15 мин ,пак върнах на предишната програма ,след10 мин ,превключих на 100°  за 10мин  Joy Добре си поиграх  Joy ММ заспа от чакане,ощурих машинката!!!Но млякото стана супер ,сега си го сервират като в купата доливат пр мляко ,защото ориза го изпи.Иначе 200 гр бланширан ориз на крина и 1 литър прясно домашно мляко  chef

ctefani,
би ли споделила дали само с прясно мляко прави десерта /писала си 1 литър прясно мляко/ или с мляко и вода? Дали само в мляко ще се свари ориза  newsm78

# 1 023
Ориз сложих бланширан на Крина и не го мих сложих 1л. прясно мляко и малко вода досипах 2мерителни чашки  ,защото млякото беше жълто и гъсто домашно.Захар на око  Hug .Ориза се свари много бавно ,ама аз ощурих кукъра.Като го изключих имаше останала течност т.е. мляко и беше много вкусно.На др ден имаше само ориз  Joy ,децата си досипваха мляко като хапваха,но вкуса беше  chef.Другия път смятам да го включа с вода и мн малко мляко на програма ориз и като се свари ще му сипя мляко и на 100° на 10 мин да поври с млякото на края bouquet Много дълго стана Hug

# 1 024
Ориз сложих бланширан на Крина и не го мих сложих 1л. прясно мляко и малко вода досипах 2мерителни чашки  ,защото млякото беше жълто и гъсто домашно.Захар на око  Hug .Ориза се свари много бавно ,ама аз ощурих кукъра.Като го изключих имаше останала течност т.е. мляко и беше много вкусно.На др ден имаше само ориз  Joy ,децата си досипваха мляко като хапваха,но вкуса беше  chef.Другия път смятам да го включа с вода и мн малко мляко на програма ориз и като се свари ще му сипя мляко и на 100° на 10 мин да поври с млякото на края bouquet Много дълго стана Hug

Благодаря  bouquet

# 1 025
  • София

Аз сега да попитам нещо - имам чисто ново Делимано, от новия модел и още му свиквам. От горния ред програми ми пуска само печене и по никакъв начин не мога да го преместя на следващите програми от реда. Само когато го пусках за пръв път, местех по целия ред, а сега не иска. Може ли някой да посъветва нещо, много моля.

Като натиснеш COOKING MODE сменяш дали да е на зеленчуци, пиле, месо и след това натискаш MENU и се сменят програмите на втория ред - STEAM, FRY...

# 1 026
Здравейте момичета
Записвам се в темата за да черпя идеи и рецепти. Изчетох я цялата, защото от 3 седмици имам в къщи милтикукър Gorenje MCB6ВA. Все още не съм пробвала всичките му функции. Основната причина за покупката беше оризът. Обожаваме ориз и аз и мъжът ми, НО последните ми няколко гафа с приготвянето му бяха на път да ме откажат въобще да опитвам. Днес се осмелих да пробвам как ще стане в кукъра и съм ОЧАРОВАНА!!! Затова и ще напиша моята рецепта за ориз в кукър:
1 ч.ч. ориз /използвах Жасмин на "Фиоре"/
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
1 с.л. олио
Измих ориза със студена вода, поставих в кукъра, добавих водата, солта и олиото и включих на програма "RICE". Програмата е с продължителност 10 минути, които започват да текат след достигане на налягането в уреда. Общо взето с времето за достигане на налягането готвенето продължи 16-17 минути.
Резултатът - перфектно сготвен, НЕ слепнал, НЕ разварен и вкусен ориз!
Скрит текст:

Както казах, оризът беше достатъчно вкусен да се хапва без допълнително да се прибавя каквото и да било. Но тъй като не бях сигурна какво ще се получи, предварително си бях приготвила на програма "STEW" царевица и морков. Една супена лъжица зехтин, царевицата замразена направо от пакета и ситно нарязан морков. Програмата се оказа твърде дълга за моркова - 20 минути. Аз го предпочитам по хрупкав. Може би трябваше да прекъсна програмата по средата.
Краен вид на ориза със зеленчуци:
Скрит текст:

# 1 027
Оризът е станал перфектен. Heart Eyes
Аз съм със същия кукър и аз пробвах няколко пъти да правя ориз, но не съм очарована.
Ще опитам с твоята рецепта.
Надявам се да споделиш и други рецепти.
Благодаря.Simple Smile

# 1 028
Ваня, дотук съм правила 2 неща само, но нямам снимков материал. Следващия път ще снимам. Картофки соте и прясно зеле със свинско. И двете станаха много добре. Ето и рецептите за тях:

Картофки соте за Gorenje MCB6ВA
7-8 средни картофа измивам, беля и нарязвам на дребни кубчета /1см*1см/. Слагам сол, съвсем малко черен пипер, червен пипер, сух копър и сух розмарин /от пакетче/.
В купата слагам 2с.л. зехтин /или олио/, включвам на програма "SAUTE/BROWN", изчаквам малко да се позагрее мазнината и изсипвам подправените картофки. Не затварям капака. Разбърквам от време на време. Леко се захващат за дъното, но това не трябва да те притеснява. Разбърквам с дървена шпатула. Програмата е 30 минути, но на 20-тата минута я прекъсвам. Затварям капака и включвам програма "BRAISE". Тази програма също е 30 минути, но тях започва да ги отброява след като достигне необходимото налягане. Спирам програмата 10 минути, след като е започнало отброяването. Много вкусни стават картофките, и леко хрупкави.

Прясно зеле със свинско за Gorenje MCB6ВA
Нарязвам зелето, осолявам и намачквам в отделна купа. Добавям 5-6 с.л. доматено пюре, 1ч.л. червен пипер и малко черен пипер, разбърквам добре. В купата на кукъра слагам 2-3 с.л. олио, изсипвам половината зеле. След това подправените със сол и черен пипер пържоли. Сложих цели пържоли, грешка голяма, но ММ е обсебен от месото. По-добре щеше да се получи с по-малки парчета месо. Отгоре останалото зеле. Добавих вода, приблизително до половината на заетото пространство от купата. Включих на програма "BRAISE". След приключване на програмата отворих. Зелето беше прекрасно, течността малко повече от необходимото. Месото искаше съвсем малко още. Ако беше на парчета, и то щеше да е перфектно. Затворих и отново пуснах същата програма. След като приключи програмата за втори път всичко беше като мозък! Добра консистенция, прекрасен вкус.

Това е засега от мен. Каня се да пробвам и едни спагети, но не знам кога ще е.

# 1 029
Благодаря за рецептите.
Ще трябва да погледна коя програма при мен е "BRAISE", при мен менюто е на руски език.

# 1 030
Аз също кукър Горение.Това е моят любимец...Правих ориз,пил.супа ,зеле,спагети болонезе. Май това...досега.И моя е с руско меню Wink

# 1 031
Моето Горение купих през един ноемврийски "черен петък". От тогава котлон съм включвала 2 пъти да пържа мекици. Фурната пък само да пека закуски на децата и от време на време да пека месо.
Аз съм много доволна от уреда- може би най-успешно вложените ми пари от години насам.
Яхнии, сърми, супи, картофи за салата - всичко там приготвям. Heart Eyes
Единственият недостатък за мен е покритието. Залепват ми картофите и омлетите.
Ако заделя средства ще си поръчам керамичната купа на " Ола" - разбрах,че пасва идеално на Горение-то.

# 1 032
Моето Горение купих през един ноемврийски "черен петък". От тогава котлон съм включвала 2 пъти да пържа мекици. Фурната пък само да пека закуски на децата и от време на време да пека месо.
Аз съм много доволна от уреда- може би най-успешно вложените ми пари от години насам.
Яхнии, сърми, супи, картофи за салата - всичко там приготвям. Heart Eyes
Единственият недостатък за мен е покритието. Залепват ми картофите и омлетите.
Ако заделя средства ще си поръчам керамичната купа на " Ола" - разбрах,че пасва идеално на Горение-то.
Аз моята купа я чакам тази седмица да дойде.
Ще споделя като я тествам Simple Smile

# 1 033
О, супер! Ако не е тайна на каква цена ще ти излезе+ доставката?

# 1 034
И аз ще очаквам отзиви за купата на Ола в Горение (и цена).
Благодаря за споделените рецепти, ще ги пробвам. Моят кукър е на два дена Simple Smile Дотук е сготвил мляко с ориз, леща яхния и пилешки бутчета с грах, общо взето успешно като за начинаещ  Laughing
Мляко с ориз в Горение под налягане: 1 литър прясно мляко + 200 мл. вода, 200 грама ориз на програма Rice за 10 минути. След приключване на програмата оставих кукъра сам да свали налягането, изчаках към 20 минути. След отварянето му прибавих 150 грама захар и малко ванилия, разсипах в купички и поръсих с канела.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 13:00 от Покипси

Общи условия

Активация на акаунт