Кукър рецепти и програми.

• 627 728
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 200
  • софия
Момичета сложих 25печени белени чушки със 2 големи розови домата,5тънки морковчета,50мл зехтин,соли захар на вкус.От тук започнах да се чудя за лук ,чесън и потладжан и сложих 1гл.лук и половин обелен патладжан.После на bake за 1ч ,пасирах ги и кипнах вече в бурканите.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 14:47 от TROSHKATA

# 1 201
Мерси и аз май ще пробвам...ама защо на програма пара?

# 1 202
  • софия
Брей на bake я правих ,объркала съм се като писах

# 1 203
Брей на bake я правих ,объркала съм се като писах
Ааааа, това е друго! Simple Smile

# 1 204
Имам филе от сьомгова пастърва и се чудя как да сготвя newsm78 Мислех на филипса на задушаване на 30 мин? Дали е добре?Или да си я сложа на фурна ???? Дайте съвет  bouquet Мисля ,че е без кожа ,ама не съм отворила тарелките още ,може пък да има кожа?!

# 1 205
Слагай я във фурната.  Peace

Аз за такива лесни неща, хич не 'занимавам' кукъра. Не за друго, ама ми е по-удобно да сложа една тавичка в миялната, отколкото купата, филтъра и вътрешния капак на кукъра да ги мия на ръка на мивката.  Crazy Grinning

Ако е по-завъртяна манджа и си трябва време, гледане и суетня, ще я метна в него.  Peace

# 1 206
  • Бургас
На пара?

# 1 207
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,четох от темата ви за готвене с кукър и искам да попитам дали правилно съм разбрала следното.Когато се готвят някои ястия,трябва да сменям програмите и да добавям разни продукти,така ли е и ако е така тогава къде е улеснението?Например за да направя спагети болонезе мога ли да сложа всички продукти на куп или пак е готвене с добавяне?Как ще сготвя например сърми или кюфтета със сос или пиле с ориз?Другият въпрос ми е има ли кукър,който да е с вградена везна?Благодаря ви!

# 1 208
калинка, в интерес на истината и аз моя много-много не го ползвам, и то не за друго, ама както писах по-горе за лесните неща ми е по-лесно да сложа един съд в миялната, отколкото на ръка да мия филтър, купа и капак на кукъра.  Crazy
Ползвам го за улеснение на ориз и манджи с него, отгоре слагам нещо на пара примерно и така спестявам време и енергия; яхнии; и т.н. Още повече мога да го оставя сам и той ще се изключи. И ей такива неща.

Както Мунчо май беше писал да не мислим, че ако сложим ориз, кайма и лозови листа ей така, ще се получат сарми от само себе си.  Grinning Да, за повечето неща си иска превключване на програми и добавяне на продукти. Но ти сама ще си прецениш. Аз затова не правя всичко в него.

Кекс и супи само на фура/котлон. Не рискувам с кукъра. Царевица, боб, леща - на тенджера под налягане и т.н. За мен съм си решила кое къде ще ми е най-удобно за приготвяне.  Peace

# 1 209
  • Варна
Здравейте,четох от темата ви за готвене с кукър и искам да попитам дали правилно съм разбрала следното.Когато се готвят някои ястия,трябва да сменям програмите и да добавям разни продукти,така ли е и ако е така тогава къде е улеснението?Например за да направя спагети болонезе мога ли да сложа всички продукти на куп или пак е готвене с добавяне?Как ще сготвя например сърми или кюфтета със сос или пиле с ориз?Другият въпрос ми е има ли кукър,който да е с вградена везна?Благодаря ви!
Аз готвя всичко на Задушаване. Програма пържене не я пускам. Просто слагам мазнината и малко вода и зеленчуците които се готвят по-дълго време, после добавяш следващите и още вода и накрая домати и подправки например. Последно правих пълнени пиперки. Нареждам ги във вода и пускам на Варене, като заври, сменям на Задушаване за един час и така всичко е готово...
За спагети болонезе в книгата на Филипса ми има рецепта и първо се прави соса с каймата, после слагаш спагетите и водата...не помня точно рецептата.

# 1 210
  • Sofia
Моят кукър ще вземе да ръждяса скоро, почти не го ползвам. А то е защото не знам подходящи за него рецепти. Защото като го купих си представях как слагам всички продукти в него наведнъж, пускам му програмата и след 1-2-5 или колкото са там часа имам готово ядене. Без да бъркам, добавям, сменям програми и т.н. Защото ако добавям едно по едно и сменям програми, кукърът по нищо не се различава от обикновена тенджера на котлон.
Та моля за малко помощ. Кажете поне 3-4 такива рецепти - които можеш да ги заредиш в кукъра (дори сутринта примерно) и след нужното време да има готова манджа, без през това време да се намесваш по никакъв начин.  newsm78

# 1 211
Ами да ти отговоря ,въпреки ,че е много обсъждано bouquetАз точно така готвя,слагам всичко и отивам на работа!Прясно зеле с домати,може с месо ,може и без!Тепсикебап !Зелен фасул,пиле,може цяло ,може и бутчета.Картофи с месо!Зеленчуци на пара,ризото ,........... еми гледаш каквото имаш в хладилика,мушкаш го и включваш  Hug

# 1 212
Така добре, ама не ви ли е страх, че цял ден яденето ще стои на топло?
Аз си представям този начин, ама за не повече от 6 часа примерно... кукърът готви 3-4 часа и след това макс още час-два да притопля...  Rolling Eyes а то от сутрин до вечер е много време.  Thinking

# 1 213
Така добре, ама не ви ли е страх, че цял ден яденето ще стои на топло?
Аз си представям този начин, ама за не повече от 6 часа примерно... кукърът готви 3-4 часа и след това макс още час-два да притопля...  Rolling Eyes а то от сутрин до вечер е много време.  Thinking

Ми то има отложен старт...а ако е и постно няма проблем!
Сави, знаеш и аз така готвя...!

# 1 214
Като изключа подгряването преди да стартирам,то си изстива постепенно.Нищо му няма.Включвам сутрин и детето има обяд.Или като си ходя на обяд включвам и имам вечеря,при това топла.Досега смо един път съм пробвала отложения старт!Например тази вечер имах едно останало печено бутче,накъсах го.Нарязах домат ,лук.морков,и утре преди работа ги слагам с ориз (ориза 1 към 2 бульон )Включвам на ризон и отивам на работа bouquet

Общи условия

Активация на акаунт