Кукър рецепти и програми.

• 627 727
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 215
Да, аз вчера готвих боб така, слагам чушка, морков, лук, пиперчевода и на стю! Докато не свирне не се занимавам да отварям!

# 1 216
  • София
Моят кукър ще вземе да ръждяса скоро, почти не го ползвам. А то е защото не знам подходящи за него рецепти. Защото като го купих си представях как слагам всички продукти в него наведнъж, пускам му програмата и след 1-2-5 или колкото са там часа имам готово ядене. Без да бъркам, добавям, сменям програми и т.н. Защото ако добавям едно по едно и сменям програми, кукърът по нищо не се различава от обикновена тенджера на котлон.
Та моля за малко помощ. Кажете поне 3-4 такива рецепти - които можеш да ги заредиш в кукъра (дори сутринта примерно) и след нужното време да има готова манджа, без през това време да се намесваш по никакъв начин.  newsm78

Какъв е твоят кукър?

# 1 217
  • Sofia
Нео.
Мимка, знам за отложения старт, ама и аз това се чудех - примерно зареждам в 6.30ч и за да е готово в 18-19 трябва да започне да се готви към 16 ч най-рано. Ако стои 10 ч извън хладилник това месо няма ли да се развали?  newsm78 Или пък да го сложа както си е замразено...  newsm78
Ей сега ще си харесам някоя рецепта от първата страница и ще пробвам в събота докато съм в къщи да го надзиравам. Ако стане ще е супер.

# 1 218
Нео.
Мимка, знам за отложения старт, ама и аз това се чудех - примерно зареждам в 6.30ч и за да е готово в 18-19 трябва да започне да се готви към 16 ч най-рано. Ако стои 10 ч извън хладилник това месо няма ли да се развали?  newsm78 Или пък да го сложа както си е замразено...  newsm78
Ей сега ще си харесам някоя рецепта от първата страница и ще пробвам в събота докато съм в къщи да го надзиравам. Ако стане ще е супер.
Наистина ти доста време си извън къщи, по 12 часа не е много удачно, но примерно ако се връщаш на обяд, когато си първа смяна зареждаш в- 14-15 и повече не се занимаваш, вършиш си работа, то си готви....

# 1 219
Да, и аз това имах предвид, когато ти се налага сутрин да излезеш и чак вечерта да се прибереш - аз не смея. То дали с отложен старт ще стои преди това на топло извън хладилник или след сготвянето му, мисля няма кой знае какво значение. До 4-5 часа ОК, ама повече...  Rolling Eyes

# 1 220
Та моля за малко помощ. Кажете поне 3-4 такива рецепти - които можеш да ги заредиш в кукъра (дори сутринта примерно) и след нужното време да има готова манджа, без през това време да се намесваш по никакъв начин.  newsm78
Ползвам кукър Филипс и го оставям сам да работи по половин ден, но някой го изключва - детето или мъжът ми. Пускала съм и машината за хляб и кукъра с отложен старт като изчислявам кога ще обядва детето. Много ме улесняват тези машинки, многото програми се ползват в началото, после го оставяш да се досготви. Правя най-често гювеч, супи без застройка, ориз и спагети, кюфтета със сос. Примерно за гювеча, на програма пържене слагам лук и месо, после добавям зеленчуци и доматен сос, подправям на вкус и го оставям на програма задушаване един час и излизам. За супа е почти същото, ориза винаги става супер като измериш точното количество вода и ориз. Спагетите понякога не ги улучвам, според пропорциите в книжката ми стават прекалено сурови, затова ги правя на око и ако ги оставя сами да се готвят понякога не стават. Иначе ми беше много странно, защото съм свикнала да правя спагетите отделно и соса отделно и после смесвам. А тук всичко се прави заедно т.е. слагаш примерно каймата и лука на програма пържене, после доматен сос, после вода и спагети и го оставяш.

# 1 221
  • Sofia
Благодаря. Снощи сготвих праз с ориз, киноа и маслини в кукъра, стана чудесен и много бързо.
Като рових напосоки из темата някъде попаднах на патладжани на пара, обаче сега не мога да го намеря. Някой има ли идея, ако сложа целите патладжани в кошничката и ги сваря на пара ще станат ли за кьопоолу? И лесно ли се белят после? Или да ги обеля първо ли...  newsm78

# 1 222
  • Sofia
Докато чакам отговор пробвах с патладжаните - стана разкошно кьопоолу. Обелени, на едри кубчета, на пара, 40 мин. Бързо, лесно, без белене и много вкусно. Само така ще го правя вече.
Тези дни реших да опитам принципа "всичко накуп" и се получи страхотен боб. Сложих всичко наведнъж, даже и доматите и солта (дето твърдят, че ако ги сложиш в началото боба няма да се свари) и го оставих на Stew 2ч. Даже водата не съм сменяла. По-вкусен боб не съм яла. И мъжът ми потвърди, хем не обича боб. И нямахме проблем от несменянето на водата.

# 1 223
  • UK
 Момичета,  пълнени чушки с кайма и ориз на каква програма готвите?
 Аз го имам кукъра от около месец,  два ползвам го почти всеки ден пускам го и излизам,  ползвам отложения старт и хич не се притеснявам. Но в моята кухня е доста студено.

# 1 224
  • Sofia
Момичета,  пълнени чушки с кайма и ориз на каква програма готвите?

На stew.
Аз всъщност почти всичко готвя на тази програма. Ще съм благодарна, ако някой ме "светне" за какво мога да ползвам другите програми. Пърженето, ориза и парата са ясни. Програмата за супа изобщо не знам каква й е разликата със stew. Имам и една за бързо готвене, която също не знам за какво служи.  newsm78 Нямам бавно готвене за съжаление.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 15:23 от savina_33

# 1 225
И аз така.

# 1 226
Докато чакам отговор пробвах с патладжаните - стана разкошно кьопоолу. Обелени, на едри кубчета, на пара, 40 мин. Бързо, лесно, без белене и много вкусно. Само така ще го правя вече.
Тези дни реших да опитам принципа "всичко накуп" и се получи страхотен боб. Сложих всичко наведнъж, даже и доматите и солта (дето твърдят, че ако ги сложиш в началото боба няма да се свари) и го оставих на Stew 2ч. Даже водата не съм сменяла. По-вкусен боб не съм яла. И мъжът ми потвърди, хем не обича боб. И нямахме проблем от несменянето на водата.
Сави, видя ли....и ти ще заобичаш кукъра си както аз моя.....и е време да помислиш за нещо по добро от НЕО  Hug
Ето, че ни даде и страхотна идея за кьопоолу  Hug

# 1 227
  • Sofia
За сега нео-то ми върши идеална работа. Ще видим нататък.
Решила съм да пробвам и лютеница да направя така. Изчистени червени чушки на пара... само не знам беленето как ще е после, но ще пробвам.

# 1 228
За сега нео-то ми върши идеална работа. Ще видим нататък.
Решила съм да пробвам и лютеница да направя така. Изчистени червени чушки на пара... само не знам беленето как ще е после, но ще пробвам.
На Неото купите не са от най добрите, иначе машинките са си шест! Ще чакам итзиви за чушките...Simple Smile

# 1 229
  • Sofia
Какво им е на купите?  newsm78 Моята я ползвам 3 год, не е надраскана, никога не ми е залепнало, не е мръднала.
Някой ще каже ли бързото готвене за какво служи? И супата?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт