Кукър рецепти и програми.

• 625 958
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 435
  • Разпиляна във въображението
Купих тиквата. Сега ще я чистим. Пишете малко вода, което може да е различно. Не знам дали около 100 мл е достатъчно newsm78

# 436
Ако ще я правиш в кукъра ти трябват  точно 3-4 супени лъжици и малко масло евентуално, под малко разбирам 1 чаена лъжичка

# 437
Ако ще я правиш в кукъра ти трябват  точно 3-4 супени лъжици и малко масло евентуално, под малко разбирам 1 чаена лъжичка

абсолютно правилно. Ако изври, добави още малко. И меда наистина накрая

# 438
Да, в кукъра я правя иначе няма да ви искам съвет в тази тема Grinning Сложих повече от 3-4 супени лъжици. Ще се получи, но до каква степен - ще кажа Laughing

Утре ще пробвам и супа топчета. Трябва да си проверя записките  Simple Smile

# 439
Има шанс да се разкашка ако е много водата, все пак изпарението е кукъра е минимално. Аз като я правя и на фурна слагам мн малко вода и пека основно на хартия за печене, с 7-8 лъжици вода и по 1 лъжица кафена на парче масло  Peace

# 440
Е, не е много, може би няма и пръст, но не е и толкова малко, колкото ми пишете. Трябваше да погледна отново форума преди да я сложа, но поне ще си извадя поука Peace. Като цяло не съм голям любител на тиквата и не съм пекла Embarassed

# 441
  • sofia
Светнах се най-после за някои тънкости на Редмонда и затова ще пиша, може някому да са нужни сега или след време Simple Smile
Та значи по-сухите манджи се готвят идеално на ПЛОВ - такива като мусака, задушени зеленчуци (без вода само малко мазнина), пиле с ориз, пиле с картофи - ако искате да са по-водни използвайте ТУШЕНИЕ.

Ако правите баница, на Вьипечка с време за печене 1ч - 1.5ч добавете 50-100мл вода, става много мекичка и я обърнете на половината време. Правих с всякакви плънки, дори настъргани картофи и кайма, ориз с пилешка кайма и гъби, яйца и сирене и т.н Сладка също става - с ябърки и орехи, с тиква.

Разликата между СУП и ВАРКА е че суп прави бульон, а ВАРКА е по-бистра водата

# 442
  • равното софийско поле
Здравейте, съ-форумци! Включих се да ви пиша, защото една моя хрумка, може би ще е от полза и за вас в забързаното ни ежедневие. Вече няколко пъти, когато реша, че вкъщи ще се хапва боб- слагам повече количество за варене в мултикукъра. Когато е готов сварен- пълня бурканче (вкъщи все се намира някое след поредната лютеница Simple Smile ).Спестява време, ток, спасява при липса на гарнитура Simple Smile. А, ако съберете няколко бурканчета- готов сварен боб за едно ястие. Преди да имам тази машинка- не съм имала и тази идея. Сега нямам риск от изкипяване, прегаряне и т.н. Толкова за простата хитринка. Иначе-чета за тиквата. Аз от един друг форум тук ( за турска кухня) взех една рецепта. Тиквата се бели и реже на кубчета. Реди се най много на четири пласта, като м/у всеки се ръси захар (количеството й е 500гр, аз добавих и 1пак. ванилова захар за вкус). Наредих в съда на мулти-то, оставих да престои една нощ. На сутринта тиквата и захарта бяха пуснали сок. Сложих на задушаване за един час и установих, че е много- доста бе сварена. Следващият път ще пробвам с 1/2 час. Става много хубава, сладка, ароматна. В оригиналната рецепта се поднася с нарязани сурови орехи.  Close-mas:

# 443
Записвам това за следващата тиква. Водата ми се оказа в повече, но както писах - ще ми е за урок.

За боба. Според указанията на Горение, не бива да слагам повече от допустимото, за да не се получи фал. Така че сигурно ще слагам колкото за едно хранене.

# 444
Снощи варих тиква в Philips Multicooker, свари се за един час.
Първоначално пуснах на 30 минути, но не беше готова, след проверка.
Не съм слагала захар, а вода сложих толкова, че да покрие тиквата.
Остана, естествено от водата, защото се готви на пара, но прецедих след сваряване.
След това овкусих с мед.

iliuzia
идеята за сваряване на по- голямо количество е страхотна, но къде съхраняваш- във фризера ли? Защото съм пробвала в хладилник и максимума е 3-4 дни, след това започва да мухлясва.

# 445
  • равното софийско поле

идеята за сваряване на по- голямо количество е страхотна, но къде съхраняваш- във фризера ли? Защото съм пробвала в хладилник и максимума е 3-4 дни, след това започва да мухлясва.

Ами идеята ми се роди от две случки. Бях попаднала на някаква промоция на испански боб, консервиран в буркан от 540гр. Боб, червена чушка, лук и мн малко вода. След време пък бях помолила половинката да накисне боб и той...естествено бе сложил количество около 600-700 гр Rolling Eyes. И идеята се роди така. Бурканчето седеше все още наблизо, боба сварих в кукъра на задушаване за 3ч, като на 2,30ч добавих лук, моркови, чушка. Още топъл- отворих и с насипах в буркана с малко течност (с голямо внимание, че все пак е вряло #Onfire). Затварям капака и обръщам надолу да се херметизира. В останалото количество в кукъра добавям малко брашно, черв пипер, домати, чесън и подправките, вкл. на още 1/2час и... готова вечеря! (Май трябва да се науча да слагам снимки Simple Smile )

# 446
Здравейте  Flutter И аз се сдобих с ранен коледен подарък - Филипс мултикукър. Първото нещо, което направих бе телешката супа от книжката с рецепти, стана много хубава  Flutter Ще следя темата ви с интерес и ще споделям рецепти

# 447
Момичета много се извинявам но тези рецепти за кой кукър са понеже като чета рецептите моя няма такива програми...аз съм с делимано ...

# 448
И моят е с различни функции, Горение, но ще ги напасвам към него. Мисля, че в основата си, функциите са едни и същи. Времето обаче е различно.

# 449
Момичета много се извинявам но тези рецепти за кой кукър са понеже като чета рецептите моя няма такива програми...аз съм с делимано ...

Ами то принципа им е един и същ - имах Делимано и го подарих на щерката, защото старият ми е по-удобен
Не се чуди - просто трябва да схванеш коя програма най-ти е удобна ....
При едни пише бойл - при други варене, а то си е едно и също. И там където е пържене - на едните пише фрай, а на другите - някаква дивотия ...
Не му се стряскай ... толкова на кукъра.
Една тенджура си е, която за разлика от обикновената на котлона се самоизключва ... и ти е много по-удобна

Общи условия

Активация на акаунт