Кукър рецепти и програми.

  • 626 056
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 33 552
В крайна сметка направих свинско с кисело зеле и ориз! Мързеливата! Outta Joint

# 526
  • Русе
  • Мнения: 242
Здравейте момичета!
Понеже съм била послушна майка , Дядо Коледа в лицето на сина ми ми донесе кукър на Филипс.Правих няколко неща , получават се.Ето и от мен една рецепта:
Крем супа от червена леща
Измих в много води , докато водата остане бистра 250гр. червена леща. Добавих ситно нарязана главичка лук , няколко скилидки обелен чесън , олио и вода на около два пръста над нивото на лещата. Програма стю , която при мен е точно 1 час. Лещата стана превъзходна.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 15:53 от irmanowa

# 527
  • Пловдив
  • Мнения: 1 171
Здравейте от вчера имам новия делимано,пробвах кекса от книжката но изобщо не се опече на програма Кекс.После го допекох на Печене+синско обърнах го стана хубава коричка но вътре е суров....Направо незнам къде бъркам.

# 528
  • Мнения: 5 435
Приемате ли нови попълнения, тук съм по препоръка на съфорумка от друга тема /Мими  Hug/?
Сега остава да навия ММ да ми купи един кукър, ако не иска сама ще си купя. Връщам се в темата да я изчета.

# 529
  • Мнения: 10
Добре де! Питам се само като се сложи сурово месо newsm78...всичката тая пяна дето се отделя при сваряването му..тя отива вътре в манджата. Не ми струва много здравословно. Имам предвид, че съдържа кръв и др. разни си там неща. При готвене на котлон аз я махам  и  прецеждам бульона. Някак по чисто ми изглежда така. Май съм почитател на класическата печка.  chef

# 530
  • Мнения: 6 395
Добре де! Питам се само като се сложи сурово месо newsm78...всичката тая пяна дето се отделя при сваряването му..тя отива вътре в манджата. Не ми струва много здравословно. Имам предвид, че съдържа кръв и др. разни си там неща. При готвене на котлон аз я махам  и  прецеждам бульона. Някак по чисто ми изглежда така. Май съм почитател на класическата печка.  chef

Първо го мия и го кипвам за 5-10 минути и отпенвам евентуално, но не всяко место пуска пяна, ако познаваш месата може да се предвиди кое се нуждае от кипване.....

# 531
  • Мнения: 33 552
Приемате ли нови попълнения, тук съм по препоръка на съфорумка от друга тема /Мими  Hug/?
Сега остава да навия ММ да ми купи един кукър, ако не иска сама ще си купя. Връщам се в темата да я изчета.

Цветиииии добре дошла, взимай кукър, бързо лесно и удобно е! Особено за нашия режим! Hug

# 532
# 533
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Добре де! Питам се само като се сложи сурово месо newsm78...всичката тая пяна дето се отделя при сваряването му..тя отива вътре в манджата. Не ми струва много здравословно. Имам предвид, че съдържа кръв и др. разни си там неща. При готвене на котлон аз я махам  и  прецеждам бульона. Някак по чисто ми изглежда така. Май съм почитател на класическата печка.  chef

Всъщност пяната е денатуриран белтък. И нищо нездравословно няма в него. Simple Smile Просто влошава вида на ястието, затова се отделя.

# 534
  • Мнения: 33 552
Добре де! Питам се само като се сложи сурово месо newsm78...всичката тая пяна дето се отделя при сваряването му..тя отива вътре в манджата. Не ми струва много здравословно. Имам предвид, че съдържа кръв и др. разни си там неща. При готвене на котлон аз я махам  и  прецеждам бульона. Някак по чисто ми изглежда така. Май съм почитател на класическата печка.  chef

Всъщност пяната е денатуриран белтък. И нищо нездравословно няма в него. Simple Smile Просто влошава вида на ястието, затова се отделя.
Джема аз не я махам, то и на кукъра много пяна не става, почти няма! На останалите тенджери отпенвам ама не толкова старателно, пяната е денатуриран белтък от кръвта, те хората кървавици и алангле ядат..... hahaha Нама срашно!

# 535
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Даа, и аз също, просто поясних, за не остане жената заблудена, че в пяната има всякакви боклуци и отрови. Simple Smile

# 536
  • Мнения: 313
Приемате ли нови попълнения, тук съм по препоръка на съфорумка от друга тема /Мими  Hug/?
Сега остава да навия ММ да ми купи един кукър, ако не иска сама ще си купя. Връщам се в темата да я изчета.

Цветиииии добре дошла, взимай кукър, бързо лесно и удобно е! Особено за нашия режим! Hug
вие на 90 дд ли сте? и аз така, за утре имам леща в кукър Simple Smile

# 537
  • Мнения: 2
Здравейте! От скоро съм горд собственик на мултикукър Горене. Днес сготвих първата си манджа в него
Леща
500 гр. леща
глава лук
1 морков
домати или доматено пюре
5-6 скилидки чесън
фиде, червен пипер, черен пипер, сол, магданоз
Бях накиснала лещата от вечерта. Сложих на котлона да заври и изхвърлих водата. Сложих лещата в кукъра заедно с всичко останало без фидето. Включих кукъра на програма Braise за 20 мин. Понеже храних детето през това време, след като свърши програма около 15 мин е стояло на warming. Спрях го, добавих фидето на същата програма за 5 мин. след което стоя още 10 мин на warming. Стана много вкусна, но малко преварена. Следващия път ще е за по кратко време.

# 538
  • Мнения: 33 552
Здравейте! От скоро съм горд собственик на мултикукър Горене. Днес сготвих първата си манджа в него
Леща
500 гр. леща
глава лук
1 морков
домати или доматено пюре
5-6 скилидки чесън
фиде, червен пипер, черен пипер, сол, магданоз
Бях накиснала лещата от вечерта. Сложих на котлона да заври и изхвърлих водата. Сложих лещата в кукъра заедно с всичко останало без фидето. Включих кукъра на програма Braise за 20 мин. Понеже храних детето през това време, след като свърши програма около 15 мин е стояло на warming. Спрях го, добавих фидето на същата програма за 5 мин. след което стоя още 10 мин на warming. Стана много вкусна, но малко преварена. Следващия път ще е за по кратко време.
аз пък точно вчера готвих леща! Не си създавам толкова грижи Joy, купувам една зелена леща , уж сорт дето се усвоява по лесно, измивам добре, слагам морков, доматено пюре, вода, лук и подправки, затварям и включвам на програма стю за един час! Като свирне отварям и сипвам по чиниите! Никога не съм киснала лещата, но може би така е по здравословно! newsm78

# 539
  • Мнения: 2
Здравейте! От скоро съм горд собственик на мултикукър Горене. Днес сготвих първата си манджа в него
Леща
500 гр. леща
глава лук
1 морков
домати или доматено пюре
5-6 скилидки чесън
фиде, червен пипер, черен пипер, сол, магданоз
Бях накиснала лещата от вечерта. Сложих на котлона да заври и изхвърлих водата. Сложих лещата в кукъра заедно с всичко останало без фидето. Включих кукъра на програма Braise за 20 мин. Понеже храних детето през това време, след като свърши програма около 15 мин е стояло на warming. Спрях го, добавих фидето на същата програма за 5 мин. след което стоя още 10 мин на warming. Стана много вкусна, но малко преварена. Следващия път ще е за по кратко време.
аз пък точно вчера готвих леща! Не си създавам толкова грижи Joy, купувам една зелена леща , уж сорт дето се усвоява по лесно, измивам добре, слагам морков, доматено пюре, вода, лук и подправки, затварям и включвам на програма стю за един час! Като свирне отварям и сипвам по чиниите! Никога не съм киснала лещата, но може би така е по здравословно! newsm78
Не знам дали е по здравословно. Аз кисна и хвърлям първата вода защото много обичам леща, но винаги имам стомашни проблеми след това. Но въпреки това вчера пак умирах от болки, но си заслужаваше Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт