Кукър рецепти и програми.

• 626 040
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте прекрасни момичета  Hug
Имам една огромна молба.
Ако някоя от вас е правила козунак и го е пекла с кукъра,нека сподели рецептата и времето за печене  Praynig

# 241
  • Балчик
А, козунак няма да стане в кукъра. Т. е. ще стане, но не с такава препечена кора. А ако ще го допичаш във фурната, какъв е смисъла от печенето в кукър.

Аз само хляб съм пекла, но не бих пробвала козунак. Peace

# 242
Някъде тука из форума /не помня в коя от темите беше/ видях, че са пекли козунак  Peace
Беше се получило добре
Имаше снимка, от която се вижда как се опекъл добре.Жената беше написала, че го е обръщала.
Само, че нямаше рецепта и време за печене Rolling Eyes

# 243
Момичета това е тема за публикуване на рецепти, за да можеш да влезнеш и да намериш нещо за готвене, а не да четеш 15 поста обсъждане.
Имаме си друга тема за това.

# 244
  • София
Хляб

1 1/2 чаша топла вода, 1/2 пак. суха мая, 1 л.захар. Оставих да втаса и добавих малко олио, сол и замесих тесто. Когато спря да лепне го оставих в кукъра около 30 мин, докато не удвои обема си. След това го пуснах на програма 4 - 30 мин. Обърнах го и го пуснах на същата програма още 15 мин.
Стана много вкусен и пухкав.

Кукъра, който ползвам е Делимано и няма програма за печене  Rolling Eyes

Освен това правих и леща с нахут.

В малко олио са запържват зърна кимион, добавят се нарязани моркови и лук, леща и предварително накиснат нахут, малко доматено пюре и 1 лъжичка захар  и вода. Програма 4 - 25 мин.

# 245
Момичетааааа,
С моят Филип бързо се сприятелихме  Laughing
Вече сготвих спагети,омлет,брюкселско зеле на пара,кюфтета на пара с доматен сос,кисело зеле  Blush
Кюфтета ги пуснах на пара за 30 минути.После си направих доматения сос в кукъра,като запържих няколко скилидки чесън и три стръка пресен лук.Сипах един буркан мляни домати и добавих една щипка захар,сол,черен пипери малко босилек

Киселото зеле стана много хубаво.Отворих един буркан с кисело зеле.Наредих първо малко зеле,после пилешки бутчета/ направо замръзени  Laughing / , поръсих с червен пипер,пак зеле,пилешки бутчета и така докато не се изчерпат продуктите.Подправки -малко копър и това е.Пуснах на програмата за варене за 1ч и 30м. и стана мммммм превъзховно  Simple Smile

Брюкселкото зеле докато беше още замръзено  го сложих в кошничката,пуснах програмата за пара,посолих и оставих 25 минути  Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 17:43 от Венушка

# 246
  • Балчик
Аз пък снощи пържих пържолки  в малко мазнина и соев сос, на програма пържене със затворен капак, за да се задушат едновременно. За гарнитура- картофи на пара сложих преди пържолките.

# 247
  • София
Може ли някой да сподели рецепта за пресно зеле със свинско как да го напарвя в кукъра.

# 248
Може ли някой да сподели рецепта за пресно зеле със свинско как да го напарвя в кукъра.
Първо слагам месото на кукъра с малко вода и  олио за около 1час на стю, след като свърши програмата слагам прясното зеле, доматка, подправки каквито ползваш и още 20-30минути пак на стю, и още мъничко водичка можеш да добавишш Peace

# 249
Аз слагам в кукъра месо от буркан и всичко което слагам в прясно зеле, затварям и включвам програмата за ориз.
Готово!

# 250
Аз слагам в кукъра месо от буркан и всичко което слагам в прясно зеле, затварям и включвам програмата за ориз.
Готово!
Да щом месото е от буркан за 40 минути ще стане на програмата за ориз, но ако е сурово си трябва повече време на програмата стю!

# 251
По принцип обичам да работя с полуфабрикати.
Имам предвид неща които съм приготвила сама.
Да кажем варя на децата картоф с кората, винаги варя с една трета повече от колкото ще изядем, и го слагам в хладилника.
Варя в тенджерата под налягане пилешко за супа, пак  варя доста повече от колкото ни трябва.
Имам доста такива работи в хладилника като заготовки, купя си зеле нарязвам го цялото, готвя колкото ми трябва останалото го вакумирам и в хладилника.
От варените картофи мога да направя  мързелива мусака, нарязвам ги на кубчета, добавям доматена подправка (правя такива буркани домат, морков и риган да кажем) кайма, малко сушен лук, черен пипер заливам готовите картофи и ги слагам на най късата програма, понякога като е готово всичко, отворя капака чукна две яйца отгоре и затворя.
Ей такива едни си ги измислям. Аз готвя страшно бързо, и неща които в друга къща съмнявам се да ядът.
Преди няколко дена намерих във фризера бяла риба на кубчета, даже не я размразявах.
На дъното на кукъра сложих сух кромид, рибата, отгоре картофи рязани на кръгчета по дебели, разбърках малко подквасена сметана с малко майонеза, копър и черен пипер, залях цялата тази работа и на програма ориз.
Децата изядоха половин домашен хляб топейки в сметановия сос.

# 252
  • София
Две от многото неща,които готвя в кукъра!  Simple Smile

Свински шницели и свински пържоли със сметана.Всичко (освен доматите  Laughing) правя в кукъра, зеленчуците и гъбите и царевицата!

Скрит текст:

# 253
По принцип обичам да работя с полуфабрикати.
Имам предвид неща които съм приготвила сама.
Да кажем варя на децата картоф с кората, винаги варя с една трета повече от колкото ще изядем, и го слагам в хладилника.
Варя в тенджерата под налягане пилешко за супа, пак  варя доста повече от колкото ни трябва.
Имам доста такива работи в хладилника като заготовки, купя си зеле нарязвам го цялото, готвя колкото ми трябва останалото го вакумирам и в хладилника.
От варените картофи мога да направя  мързелива мусака, нарязвам ги на кубчета, добавям доматена подправка (правя такива буркани домат, морков и риган да кажем) кайма, малко сушен лук, черен пипер заливам готовите картофи и ги слагам на най късата програма, понякога като е готово всичко, отворя капака чукна две яйца отгоре и затворя.
Ей такива едни си ги измислям. Аз готвя страшно бързо, и неща които в друга къща съмнявам се да ядът.
Преди няколко дена намерих във фризера бяла риба на кубчета, даже не я размразявах.
На дъното на кукъра сложих сух кромид, рибата, отгоре картофи рязани на кръгчета по дебели, разбърках малко подквасена сметана с малко майонеза, копър и черен пипер, залях цялата тази работа и на програма ориз.
Децата изядоха половин домашен хляб топейки в сметановия сос.

Ей госпожа Стихийно бедствие страшно ме кефиш с твоите манджи....същите ги готвя и аз, мразя да си губя времето права до тенджерата, джаскам всичко и затварям...нямам и време по 10 часа съм извън къщи, въпреки че имам едно дете много е капризно заедно с мъжа ми и затова тези уреди са ми помащник в кухнята PeaceТе ми дават възможност да имами аз минутка за себе си, иначе една книга или театър нямяше да видя...телевизия не обичам особено но много ми пречи липсата на време, днес получих от скъпия и слоукукър, даже за преходник тръгна да купува, че нали е друг стандарт щепсела Simple Smile Сега да видя кой уред ще ми стане по любима - мултикукъра или слоукукъра Simple Smile

# 254
аз време мога да намеря, нямам желание да стоя в кухнята по 2 часа, ако става въпрос за вечеря. ДРуго е ако си решил засукана манджа да сготвиш, ей така за разтоварване на нервната система, ако като знам че е просто за плюскане няма нужда да си хабя от личното време.

Общи условия

Активация на акаунт