Кукър рецепти и програми.

  • 625 768
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 405
  • sofia
  • Мнения: 786
Сигурни ли сте че капака не се сваля? Моята мултиварка има едни като пантички с малки пружини и като ги натиснеш се отделя вътрешната част, клапата пък се маха отвън.
В упътването пишеше първия път да се пусне лимон На пАра няколко пъти за да се почисти от миризми, незнам може да върши работа и за петна.

# 406
  • Мнения: 471
 А това с лимон и вода може да се пробва .... лимона наистина чисти ,пък и ухае добре ... никак не е лоша идеята !!! Иначе и аз много бърша с мокри кърпи и капака и отвън ... после с вода , ама някой път като бързам.... 

# 407
  • Мнения: 33 515
Сигурни ли сте че капака не се сваля? Моята мултиварка има едни като пантички с малки пружини и като ги натиснеш се отделя вътрешната част, клапата пък се маха отвън.
В упътването пишеше първия път да се пусне лимон На пАра няколко пъти за да се почисти от миризми, незнам може да върши работа и за петна.
Скъпа твоят е Редмънд,там и за капака са помислили Simple Smile Дано съм жива и здрава и аз да си купя, решила съм!

# 408
  • Мнения: 2 214
Айде да не забравяме че темата е за РЕЦЕПТИ.

# 409
  • Мнения: 33 515
Айде да не забравяме че темата е за РЕЦЕПТИ.
Ми това е рецепта Госпожа Стихийно бедствие, но за почистване, вода и в нея лимон и да се изпарява.....Това в кръга на шегата Hug Simple Smile

# 410
  • Мнения: 37
Някой специалист ще ми спретне ли една рецептичка за ципура в мултикукър? Благодаря.

# 411
  • sofia
  • Мнения: 786
Много хубаво става баница в мултиварката. От половината кори Белла идеално за двама. Само, че едва ли Ви интересува моята рецепта, щото е за алергичното ми дете с пилешка кайма, кимион, гъби, сварен ориз или настъргани картофи, олио и 60 гр. Вода за 1 час на печене. Обръщам я по някое време, примерно след 20тата минута. Че и като я зарежеш и закъснееш тъкмо е поомекнала. Правила съм и с къпани кори, също става много добре.

# 412
  • Мнения: 2 152
Някой специалист ще ми спретне ли една рецептичка за ципура в мултикукър? Благодаря.

Правил съм и пастърва, и ципура, и скумрия и  др.п.
Всичко това в кръга на експеримента...
Най-добре става, ако се пържи, на програма "пържене" - рибката леко се овкусява и се пържи цялата по няколко минути от всяка страна. Само че е много трудно обръщането на цялата риба - трябва да имаш много широка шпатула - две такива, най-често се накъсва....
Пробвал съм и варианта с печенето - нещо в края на краищата пак се получава като пържената, защото не можеш да я сложиш в съда без малко течност и мазнинка

# 413
  • Мнения: 6 395
аз правя скумрия с ориз в кукъра. Нарязвам я на парчета и на бейк с малко зехин и лимони. После павя и един ориз за гарнитура и е вкусно. Ципурата я предпочитам във фолио, цяла и е бая голяма рибка, ако се прави в кукъра, пак трябва да е на парчета или една по една...

# 414
  • Мнения: 2 152
аз правя скумрия с ориз в кукъра. Нарязвам я на парчета и на бейк с малко зехин и лимони. После павя и един ориз за гарнитура и е вкусно. Ципурата я предпочитам във фолио, цяла и е бая голяма рибка, ако се прави в кукъра, пак трябва да е на парчета или една по една...

съгласен съм, но това вече не е риба, а си е направо манджа - правил съм го и става супер

# 415
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 745
Момичета, включвам се в темата, като любител на всякакви технически  играчки в кухнята Simple Smile  Blush

Обмислям покупка на Philips Viva Collection Airfryer - и ми се иска да се допитам до дами, които го ползват. Не намерих такава тема и е разбираемо - не е масов уред. Тук там намирам по някой коментар, но ще се радвам от отзиви към настоящия момент Simple Smile

Ето едно видео за уреда:



Концепцията на уреда е да проготвя храната без мазнина или с минимално количество - 1 лъжица  Peace

Аз нищо не пържа у дома и отдавна съм отвикнала от всякаквите пържотии. Съответно - така съм научила домашните. "Забраната" не е крайна - на заведение, на гости ... няма да погледна лошо, ако някой си бодне нещо, но у дома пърженото не е обичайното на трапезата.

Този уред пържи с много загрят въздух, това, което прочетох е, че ефектът е задушено с коричка и може да се приготвят картофи, месо ....

В тази връзка се интересувам, ако някой ползва уреда - да сподели впечатления, приготвял ли е тиквички и патладжани, как се променят продуктите във времето след изваждане, след като изстинат ....

И изобщо всичко, което бихте ме посъветвали, споделили. Или д аме насочите да попитам в друга тема. Разделът ми е непознат, но на пръв преглед на 1 страница - прецених, че тази тема би била подходяща.

Благодаря на тези, които изчетоха до края и се извинявам за не съвсем уместното навлизане в темата   bouquet

# 416
  • Мнения: 6 395
Моят е на друга марка, но принципа е същият. Става много вкусна храната. Вкуса е между печене и готвене, но е вкусно и наистина с малко мазнина.

# 417
  • Мнения: 2 214
Аленка мисля че уреда е по към фритюрниците от колкото към мултикукърите затова няма да мога да ти помогна много.
Ние тук по скоро готвим със електирчески уреди които имат фукция
варене
печене
пържене
задушаване
варене на пара
моя и на някой други момичета и момчета Simple Smile има и функция варене под налягане.

# 418
  • Мнения: X
Аз имам уреда. Картофите стават супер ако са нарязани като от Макдоналдс с 2 л. Зехтин. Не са точно като пържени, но доста наподобяват. Ако ги нарежеш по наедро са като картофи-уеджис. Тиквичките не стават. Омекват и се разкашкват. Гледах че продават до пълнителна тавичка за печене.
Правих и пилешки филенца оваляни в къри и подправки. Станаха много хрупкави.
Напрактика един вентилатор върти горещия въздух от реотана. Картофите трябва да се поразбъркват на 5-7 мин.
Ползваме го доста защото и аз отказах отдавна пърженето.

# 419
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 745
Дами, благодаря Ви  Blush Помогнахте ми да се ориентирам Peace

Общи условия

Активация на акаунт