Кукър рецепти и програми.

• 624 592
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 290
  • гр. София
Еееех, Мими, едно време баба ми само в стомана е готвила....  Sunglasses
Права си, ама няма да си подменям сега всички съдове.... Като минат няколко години и за стоманата ще измислят нещо, защото ще е излязъл следващия "безвреден" материал....  Peace

# 1 291
Еееех, Мими, едно време баба ми само в стомана е готвила....  Sunglasses
Права си, ама няма да си подменям сега всички съдове.... Като минат няколко години и за стоманата ще измислят нещо, защото ще е излязъл следващия "безвреден" материал....  Peace
Баба ти наистина може да е готвила в стомана Joy...от едно време имам тава алпака, демек стомана, 30 години не е мръднала  hahaha
Стоманата е стар, всеизвестен материал, сега напоследък започнаха да измислят ментаците, керамики, тефлони и пр. боклуци!  Simple Smile

# 1 292
Права си, ама няма да си подменям сега всички съдове.... Като минат няколко години и за стоманата ще измислят нещо, защото ще е излязъл следващия "безвреден" материал....  :peace
Баба ти наистина може да е готвила в стомана Joy...от едно време имам тава алпака, демек стомана, 30 години не е мръднала  hahaha
Стоманата е стар, всеизвестен материал, сега напоследък започнаха да измислят ментаците, керамики, тефлони и пр. боклуци!  Simple Smile
Без да се намесвам в спора, само информативно... Керамичните съдове са най-старата посуда в света... т.е. отдавна са измислени Wink

# 1 293
Права си, ама няма да си подменям сега всички съдове.... Като минат няколко години и за стоманата ще измислят нещо, защото ще е излязъл следващия "безвреден" материал....  :peace
Без да се намесвам в спора, само информативно... Керамичните съдове са най-старата посуда в света... т.е. отдавна са измислени Wink
Това не е спор...тук не сме се събрали да спорим, а даб обсъждаме Hug....едно времешните керамични са ИСТИНСКИ керамични, а не керамичен прах и бла, бла, като сегашните керамични купи на Филипс, които са само покритие и се обелват на втория месец и си ги изяждаме!
Хубава керамика е както Лейла казва на Крок Пота, който имаме и двете и на българските гювечи, нали ги знаете от Троян hahaha

# 1 294
  • гр. София
Аааа хич не спорим......
Алпаката не знам какво представлява. Не съм добра по химия, сплави и т.н. Това едновремешните тави ли са? С едно гладко покритие отгоре?  newsm78 И може да са в най-различни цветове....

# 1 295
Аааа хич не спорим......
Алпаката не знам какво представлява. Не съм добра по химия, сплави и т.н. Това едновремешните тави ли са? С едно гладко покритие отгоре?  newsm78 И може да са в най-различни цветове....
Не, блестящи, алпакени, като бял мвтал
Тези, за които говориш са чувенени, както казваше баба ми hahaha докато са боядисани добре, но там където се обелят жива ръжда ядеш  Joy

# 1 296
  • гр. София
А не са чугунени в никакъв случай  Naughty Чугунът знаеш ли как тежи?!? Едно време ваните, мивките бяха от чугун.... Това го знам. Ще питам майка утре тавите от какво бяха и кое беше алпака....
Имаше едни купички в столовете в училищата - не бяха ли те алпака?  newsm78
Извинявам се за офф-а...

# 1 297
  • here and now
Да споделя последно за какво използвах мултикукъра. В една друга тема се впечатлих отново от метода "су вид". Преди години пак ми беше влезнала такава муха в главата - продават и специални уреди за този тип готвене, но тогава нямах мултикукър, както и машинка за вакуумиране.. След като по стечение на обстоятелствата се сдобих и с двете, реших да опитам, пък каквото стане - и то взе че стана. Вакуумирах парче свинско филе (може и да не е филе) осолено и подправено с черен и червен пипер, като гледах дължината му да не надвишава диаметъра на купата за готвене, след което го сложих в мултикукъра, напълних вода да го покрие и на ръчна програма, настроих на 60 градуса за 4 часа.  След като приключи програмата, извадих пакета и го поохладих на течаща студена вода, сложих го във фризера за 10-на минути и го преместих в хладилника. На следващия ден отворих пакета, нарязах го на филийки и запържих всяка в масло за около 2 минути от всяка страна. Стана фантастично!

# 1 298
Да споделя последно за какво използвах мултикукъра. В една друга тема се впечатлих отново от метода "су вид". Преди години пак ми беше влезнала такава муха в главата - продават и специални уреди за този тип готвене, но тогава нямах мултикукър, както и машинка за вакуумиране.. След като по стечение на обстоятелствата се сдобих и с двете, реших да опитам, пък каквото стане - и то взе че стана. Вакуумирах парче свинско филе (може и да не е филе) осолено и подправено с черен и червен пипер, като гледах дължината му да не надвишава диаметъра на купата за готвене, след което го сложих в мултикукъра, напълних вода да го покрие и на ръчна програма, настроих на 60 градуса за 4 часа.  След като приключи програмата, извадих пакета и го поохладих на течаща студена вода, сложих го във фризера за 10-на минути и го преместих в хладилника. На следващия ден отворих пакета, нарязах го на филийки и запържих всяка в масло за около 2 минути от всяка страна. Стана фантастично!
Супер идея!! Благодаря Алисbouquet
Това няма как да не се изпробва.

# 1 299
А не са чугунени в никакъв случай  Naughty Чугунът знаеш ли как тежи?!? Едно време ваните, мивките бяха от чугун.... Това го знам. Ще питам майка утре тавите от какво бяха и кое беше алпака....
Имаше едни купички в столовете в училищата - не бяха ли те алпака?  newsm78
Извинявам се за офф-а...
Не чугунени, ЧУВЕНЕНИ казах Simple Smile  И да блестящите купички в столовете бяха алпака! Simple Smile Чувенът е нискокачествен чугун, лек и после го боядисват Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 10:40 от mimi.7299

# 1 300
  • Вече на село
Алпаката е сплав от мед, цинк и никел, не корозира и заради това си качество се използва в хранително-вкусовата промишленост.
Чувенените съдове, според мен, се наричат емайлираните такива, които в основата си са железни (стоманени, чугунени) и са с емайлирано покритие.

# 1 301
Алпаката е сплав от мед, цинк и никел, не корозира и заради това си качество се използва в хранително-вкусовата промишленост.
Чувенените съдове, според мен, се наричат емайлираните такива, които в основата си са железни (стоманени, чугунени) и са с емайлирано покритие.
Напълно вярно, на бабешки чувенени са едновремешните емайлирани съдове! Laughing

# 1 302
  • гр. София
За чувенени съдове за първи път чувам. Днес говорих с майка и да, алпаката ми потвърди, че са купичката от столовете едно време /такива имам и аз/, другите съдове се наричали емайлирани - тавите и тенджерите.  Grinning А едновремешните млековари пък бяха алуминиеви.  Wink
Весело посрещане на новата година на всички !!!!!

# 1 303
За чувенени съдове за първи път чувам.
Няма как да чуеш....това е на диялект! Simple Smile

# 1 304
Освен, че е диалект, означава просто теджера или кръгла тава с дръжки.

Общи условия

Активация на акаунт