Кукър рецепти и програми.

• 624 515
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Sofia
Кажете някакви рецепти които най често готвите,
Боб, леща, супи всякакви, пиле фрикасе, каша от гъби, кюфтета с бял или червен сос, сос за спагети, картофена яхния, всичко с ориз (гъби с ориз, спанак с ориз, тиквички с ориз, ориз с киноа и т.н.), постен грах или с месо, постно зеле, патладжани за кьополу, сърми... За кое искаш?

# 1 321
Освен доста от гореизброените, аз правя често следното: нарязвам месо (телешко или свинско), слагам го с малко вода, мазнина и подправки, и в същото време върху приставката за пара нареждам зеленчуци. Така с една програма за 1 час (Stew) имам задушено с гарнитура от заленчуци. В зависимост от зеленчуците, ги слагам или в началото, или по средата на програмата.

# 1 322
  • Пловдив
Без сос. Печени кюфтета, като на фурна. С програма печене ще стане ли?  newsm78
Защо не. Simple Smile

# 1 323
  • София
Аз май ще бия отбой.
Не мога да намеря вече основна разлика между кукъра и най-обикновена тенджера. Освен че манджите не трябва да ги бъркаш, няма да загори и няма да изври.
Мислех си за някакви по-бавно готвещи се неща от рода на джолан и тн. Боб.
Ама не готвя чак толкова такива.
Като се сетя колко много исках кукър... Сега обаче имам проблем с него.

Засилих го към майка ми, да го ползва тя, евентуално. Отварям го и се надига една миризма на манджа. Купата е перфектно измита, забърсвала съм го след всяко едно от петте ползвания. Но капакът отвътре е пожълтял и мирише. Как се чисти това чудо, при положение че не мога да го метна в мивката?

# 1 324
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз май ще бия отбой.
Не мога да намеря вече основна разлика между кукъра и най-обикновена тенджера. Освен че манджите не трябва да ги бъркаш, няма да загори и няма да изври.
Мислех си за някакви по-бавно готвещи се неща от рода на джолан и тн. Боб.
Ама не готвя чак толкова такива.
Като се сетя колко много исках кукър... Сега обаче имам проблем с него.

Засилих го към майка ми, да го ползва тя, евентуално. Отварям го и се надига една миризма на манджа. Купата е перфектно измита, забърсвала съм го след всяко едно от петте ползвания. Но капакът отвътре е пожълтял и мирише. Как се чисти това чудо, при положение че не мога да го метна в мивката?
Какъв е кукърът?

# 1 325
# 1 326
  • София
Моят е друг модел, но предполагам схемата е същата. На капака в долния край от двете страни има бели щифтове. Натискат се и вътрешната част на капака се сваля и се мие. Огледай добре. Трябва да има ако не същият, но поне сходен начин.

# 1 327
Резервна купа за филипс 4749/70 някой купувал ли е?От къде и колко ако сте купували ?
Това дали ще стане? https://www.amazon.de/dp/B00V38E33I/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_enc … iid=IJA4EGDUUGJWH
 newsm78обаче си е и доста скъпа!Тази на сайта на БГ филипс пък пише алуминиево покритие .....дали е по добре от гадната им керамика дето се скапа за 1 година???

# 1 328
Аз затуй си купих Инстант пот, купата е стомана...! А Фулипса замина при мама Simple Smile

# 1 329
Добре де Мими ,мама си има  Joy дай сега по същество  bouquet Инстант пот не ми се купува кукара ми е на 1 год  дай идея за купа!!! bouquet

# 1 330
Добре де Мими ,мама си има  Joy дай сега по същество  bouquet Инстант пот не ми се купува кукара ми е на 1 год  дай идея за купа!!! bouquet
Ми замислих се доста....но нищо не се сещам, тази дето я показваш май ще стане, но за първи път чувам Филипс да имат купа различна от тефлон или керамика.....а всичко що е пикритие ьа година заминава!

# 1 331
 Sick тя е на сайта на Филипс в БГ като аксесоар.Имаше ПДФ формат спецификация на купата и пише алуминиево вътрешно покритие.Ама много прилича на купата на по стария им бял модел newsm78 Между другото в Метро него го има на 162лв плюс допълнителна точно тази купа!

# 1 332
  • Бургас
Може ли линк към тази купа ?

# 1 333
Скоро ще започвам да приготвям храна за бебо и понеже не мога да си намеря упътването, моят кукър е Филипс HD3139. Искам да попитам за готвенето на пара колко вода се слага и на отворен капак ли става? Колко време горе- долу се приготвят зеленчуците на пара / например тиква, картоф, морков/?

# 1 334
Аз когато правя зеленчуци на пара слагам вода на око, но да кажем между 0,500 и 1 литър. Все пак готвенето на зеленчуците ще започне когато водата заври. На затворен капак се готви на пара, като време не мога да ти кажа точно, аз проверявам от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт