Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 4

• 43 097
  • 399
  •   1
Отговори
# 270
Алекс е злато  Hug Но дори и той допуска изключения,които без съмнение има при всички правила.Цитирам какво ми е отговорил на мой въпрос преди време

Нормално ли е при остър случай да се изписва лекарството в потенция 200  СН няколко пъти дневно.Тази потенция не се ли дава еднократно?

Не ми е познат случая и не бих могъл да кажа конкретно, но разбира се има и изключения на правилата. Зависи кой и с каква идея ги прилага?...  Peace
Благодаря ти! От всичко четено бях останала с впечатлението,че в това разреждане се дава еднократно,но една приятелка ми сподели,че са изписали на детето и през 4 часа.Това ме учуди,но щом има изключения от правилата съм спокойна Grinning
 Зависи кой и с каква идея ги прилага? Ако "идята" му е да го насища химически, както е при алопатичните л-ва, забрави!
  Но ако иска да стимулира по-силно жизнената сила, тогава е допустимо.

# 271
Александър никога не ми е изписвал, на мен и на дъщеря ми, по начина, за който питаш Hug

Разбира се, че няма да изпише. Александър е класически хомеопат, а всеки който е класик спазва принципите на класическата хомеопатия.

Един от най-важните принципи е никога да не се дава една и съща непроменена доза. Ако пациентът ми е далеч и не може да получи лекарството в течна форма от мен, тогава взема една гранула поставя я в чаша с вода и разбърква енергично всеки път преди да вземе доза, ако се налага повторение (най често в остър случай).  Поставянето на гранулата във вода и енергичното разбъркване преди всеки прием (сукусио на шишето с течно лекарство преди прием) е достатъчно за да промени, макар и съвсем леко потенцията. Така всеки следващ прием се явява доза в различан потенция. Ако в чаша вода, например, поставим лекарство в потенция 30С и разбъркаме, ние си произвеждаме потенция 30,000000001С. При следващиото разбъркване, отново повишаваме динамизацията 30,000000002, след това 30,000000003 и т.н. Промяната е толкова незначителна, че по този начин ние не скачаме веднага на 200С, но е достатъчна промяна за да продължи да стимулира жизнената сила.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 20:05 от Nial

# 272
Александър никога не ми е изписвал, на мен и на дъщеря ми, по начина, за който питаш Hug

Разбира се, че няма да изпише. Александър е класически хомеопат, а всеки който е класик спазва принципите на класическата хомеопатия.
Един от най-важните принципи е никога да не се дава една и съща непроменена доза. Ако пациентът ми е дале и не може да получи лекарството в течна форма от мен, тогава взема една гранула поставя я в чаша с вода и разбърква енергично всеки път преди да вземе доза, ако се налага повторение (най често в остър случай).

Nial,може ли повече подробности.Чака се да се разтвоти гранулата ли ? И в каква доза се взема после-на капки ли.Никога не съм го правила,а и не мие било казано

# 273

Един от най-важните принципи е никога да не се дава една и съща непроменена доза. Ако пациентът ми е дале и не може да получи лекарството в течна форма от мен, тогава взема една гранула поставя я в чаша с вода и разбърква енергично всеки път преди да вземе доза, ако се налага повторение (най често в остър случай).

Nial,може ли повече подробности.Чака се да се разтвоти гранулата ли ? И в каква доза се взема после-на капки ли.Никога не съм го правила,а и не мие било казано

С чаена лъжичка, например, няколко капки. Не се прави с капкомер, защото веднъж след като е използван трябва да се изхвърли, защото в него винаги остава микрокапка вода и когато разбъркате за да потенцирате разтвора и той промени своята диамизация, и вие вземете от него с вече използван преди това капкомер в който има останали микрокапки от друга динамизаця...става манджа с грозде....

Повече подробности не може.  Grinning Ако хомеопатът, чиито услуги ползвате е класик, следва да НЕ ви кара да давате една и съща непроменена доза ХЛ, както и следва да ви обясни във всеки конкретен случай как да приемате ХЛ съобразно принципите на хомеопатията. Ако хомеопатът ви не прави така - сменете го. Аз не съм ваш хомеопат, тук във форума само разяснявам принципни положения от хомеопатията, така щото да е ясно на човек който търси услуга....за да може да направи информиран избор.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:01 от Nial

# 274
Живанк@, при мен е имало случаи в които е трябвало да давам лекарството всяка вечер, или пък един два дни с по-чести приеми. Но лекарстото ни е течно, а Nial казва, че когато лекарството е под тази си форма ''променя макар и с малко потенцията на разтвора''
п.п. аз докато отговоря той се появил и се разбрахте Simple Smile

Nial, а същия ли е принципа, когато лекарството е в шишенце /приготвено от самия хомеопат в течна форма/ - при удряне в дланта всеки път ли променяме едва забележимо динамизацията?

# 275
Живанк@, при мен е имало случаи в които е трябвало да давам лекарството всяка вечер, или пък един два дни с по-чести приеми. Но лекарстото ни е течно, а Nial казва, че когато лекарството е под тази си форма ''променя макар и с малко потенцията на разтвора''

Да променя го. Хомеопатът ви кара да почукате енергично в длан няколко пъти шишето с лекарство преди прием, нали?

# 276
  • Пловдив
А как стои въпросът с хроничните болести? Като Ад например...

Дъщеря ми е с АД от раждането си.
При втори хомеопат сме от четири месеца.
Ако приемем, че лечението е правилно, ще трябват ли 9г. за да се излекува окончателно?  newsm78

Защо точно 9? Защото нумерологично е числото на приключване и завършек?  Grinning Времето което е необходимо за възстановяване на здравето, зависи от състоянието на жизнената сила. АД НЕ Е остро състояние, а хронично и се явява следствие от БЦЖ ваксината твърде често.

Щот е на 9г. и от толкова е с АД... Wink
Да, появи се след БЦЖ ваксината в родилното.

# 277
А как стои въпросът с хроничните болести? Като Ад например...

Дъщеря ми е с АД от раждането си.
При втори хомеопат сме от четири месеца.
Ако приемем, че лечението е правилно, ще трябват ли 9г. за да се излекува окончателно?  newsm78

Защо точно 9? Защото нумерологично е числото на приключване и завършек?  Grinning Времето което е необходимо за възстановяване на здравето, зависи от състоянието на жизнената сила. АД НЕ Е остро състояние, а хронично и се явява следствие от БЦЖ ваксината твърде често.

Щот е на 9г. и от толкова е с АД... Wink
Да, появи се след БЦЖ ваксината в родилното.

Много колеги коментират, че при хронини състояния са открили зависимостта: 1 година боледуване е относително равна на 1 месец хомеопатично лечение. Аз не мога да я потвърдя категорично, но със сигурност при правилно хомеопатично лечение от класически хомеопат НЯМА да се наложи да чакате 9 години. Успех!   bouquet

# 278
Ами то излиза,че моят ,по точно на детето ми,не е класик.Въпреки това до сега успешно ни лекува-за 4 месеца отървахме 2 антибиотика изписани от педиатърката.

# 279
Ами то излиза,че моят ,по точно на детето ми,не е класик.Въпреки това до сега успешно ни лекува-за 4 месеца отървахме 2 антибиотика изписани от педиатърката.

Понякога успешно подтискаме жизнената сила. А когато тя е подтисната, в зоната в която е подтисната, първичната реакция е изчезване на симптома...защото няма жизнена сила която да го произведе. Създава се илюзията за това че е помогнато. Дългосрочно, обче, зоната оставена без жизнна сила страда и хронифицира.

Класическият хомеопат спазва всички принципи на науката хомеопатия, така както са разписани в Органон на лечебното изкуство от Ханеман. Ако спазва повечето, но дори един не спазва - той НЕ Е класик. Хомеопатията има своите успехи, САМО поради спазването на принципите й.

# 280
Да  Peace
И веднага да пусна следващ въпрос: ако 'чукна' шишето примерно 4 пъти в дланта, след това има ли закономерност колко пъти трябва да 'чуквам' при следващ прием? Примерно - може ли да са пак 4 пъти, или 5 пъти... или броя на почукването не играе никаква роля?

# 281
Да  Peace
И веднага да пусна следващ въпрос: ако 'чукна' шишето примерно 4 пъти в дланта, след това има ли закономерност колко пъти трябва да 'чуквам' при следващ прием? Примерно - може ли да са пак 4 пъти, или 5 пъти... или броя на почукването не играе никаква роля?

Броят на почукванията определено играе роля. Не е все едно дали всеки път ще динамизирам със 10 почуквания, или със 3. В единия случай енергията която се вкарва в системата на ХЛ е много по-голяма. Това се отразява и на степента с която се променя и нараства динамизацията. Има случаи в които пациентът не може да понесе толкова рязка промяна на динамизацията (а всъщност тя не ни се струва никак рязка от 30,00001 до 30,00005; много по рязка е промяната от 30 в 200  Grinning), но за някой свръхчувствителни пациенти това си е голям "скок" и може да има влошаване. Ако такъв пациент получи влошаване и се свържи с хомеопата си веднага и ако хомеопатът, след повторна справка, потвърди че дава правилното лекарство, той със сигурност ще промени приемът на лекарство - може да препоръча допълнително разреждане във вода, може да препоръча намаляване на броя на сукусио (почукването) или да премине в друга потенция (по ниска и с по меко действие, каквито са потенциите от LM скалата).

Би трябвало стъпката на последваща динамизация да е равномерна, например 3-4 пъти преди всеки прием, или колкото е препоръчал хомеопатът. Обикновено 1-2 почуквания повече или по малко не се отразяват толкова драматично. Само при свръхчувствителни пациенти, едно почукване може да е от значение. Но каква е чувствителността- пак е работа на хомеопата.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 10:45 от Nial

# 282
  • Добрич
И аз да се цопна тук с един досаден въпрос  Embarassed стана ми ясно, че се капват няколко капки от водата, в която е разтворена гранулата, но не разбрах енергичното разбъркване кога се прави, докато гранулата е още в чашата или след като се е разтворила, и разбъркването с лъжица ли става или с разклащане само на самата чаша  Crazy

# 283
И аз да се цопна тук с един досаден въпрос  Embarassed стана ми ясно, че се капват няколко капки от водата, в която е разтворена гранулата, но не разбрах енергичното разбъркване кога се прави, докато гранулата е още в чашата или след като се е разтворила, и разбъркването с лъжица ли става или с разклащане само на самата чаша  Crazy
Поставяте вода в чашата, количеството й има значение - това е работа на хомеопата; обикновенно 5, 7 суп.лъж или повече.
Поставяте една гранула ХЛ във водата. В момента в който гранулата докосне водата тя предава информацията си на водата и не е нужно да чакате да се разтваря докрай.
Разбърквате енергично с чаена лъжичка, загребвате малко от течността и давате няколко капки
Отстранявате чашата с разтвора да е далеч от източници на ел.магнитно излъчване; да е далеч от пряка слънчева светлина и силни миризми; покривате за да не се праши, като не оставяте лъжицата в разтвора.
Когато се наложи нов прием, отново разбъркваме енергично и даваме следваща доза, която вече е различна от предишната, защото сме променили динамизацията. Тези неща следва да са ви обяснени от лекуващия ви хомеопат, ако той е класик и се наложи да ползвате лекарство в гранулирана форма. Не се заяждам  Grinning, но просто се поставям на ваше място и се чудя как бих плащал на някого, а пък да получавам информация от форум?....странно ми е... Grinning

# 284
Здравейте и от мен.
Аз съм много доволна от ХЛ, започнахме скоро и ефектът е отличен.
Това, което ме интересува е, нормално ли е да се плаща за консултация по телефона?
Доколкото разбирам, да, но как е при вас? При нас се плаща за всяка такава, за всяко остро състояние, овладяно само по телефона.
Благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт