® E-bay - тема 42

• 36 322
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Аз знам че лимита е 100 лири

# 631
  • София
Аз знам че лимита е 100 лири
А като въведа кода и я верифицирам няма ли да се вдигне ?  Confused

# 632
Момичета имам питане. Преди да купя 3 бр играчка от един продавач, го попитах ще прати ли до БГ и колко ще ми струва. Тя ми писа, че ще провери и ако е по-малка сумата, ще ми върне накрая. При изпращането обаче едната играчка я е счупила, върнала ми е парите за нея, а за другите две ми е писала, че ги е пратила за по 9 паунда едната. Така било най-изгодно, защото заедно за двете са й искали 38 паунда и тя ги е пуснала поотделно. Сега получих първият пакет и на него пише пощенски 6,90 лири.
Какво да правя? Явно че тя се опита да ме метне с пощенските, а аз искам да ми възстанови разликата.
Чакам да получа и другото пакетче, но и там сумата ще бъде същата, те играчките са еднакви.
Да й пиша ли, ако не се съгласи какво мога да направя?

# 633
Амар ,мерси !   bouquet

Това ми излиза  за лимити по сметката  newsm78 :  

Sending Limit Per TransactionHelp    ?1,000.00 EUR     N/A    N/A
Sending Limit Per yearHelp    ?500.00 EUR     ?500.00 EUR     Oct 28, 2010
Withdrawal Limit Per monthHelp    ?0.00 EUR     ?0.00 EUR          
Withdrawal Limit Per yearHelp    ?1,000.00 EUR     ?1,000.00 EUR     Oct 28, 2010     

Какво означава ?

Това ти е лимита по картата.
Лимита от 100 евро ти е за плащане през ПейПал без верифициране на картата. Т.Е.  това верефициране е нужно за да удостовериш,че картата не е крадена Wink и от там може да плащаш неограничено според условията на банката ти.

........
Тя ми писа, че ще провери и ако е по-малка сумата, ще ми върне накрая
................

Имате уговорка да възстанови разликата, пък ако ще и на три части да ги прати.Пишеш и и тя е длъжна да спази уговорката.Но все пак изчакай и другата пратка,за да видиш и там какви са пощенските.
Успех!

# 634
Момичета имам питане. Преди да купя 3 бр играчка от един продавач, го попитах ще прати ли до БГ и колко ще ми струва. Тя ми писа, че ще провери и ако е по-малка сумата, ще ми върне накрая. При изпращането обаче едната играчка я е счупила, върнала ми е парите за нея, а за другите две ми е писала, че ги е пратила за по 9 паунда едната. Така било най-изгодно, защото заедно за двете са й искали 38 паунда и тя ги е пуснала поотделно. Сега получих първият пакет и на него пише пощенски 6,90 лири.
Какво да правя? Явно че тя се опита да ме метне с пощенските, а аз искам да ми възстанови разликата.
Чакам да получа и другото пакетче, но и там сумата ще бъде същата, те играчките са еднакви.
Те освен това плащат и за proof of shipping, опаковка, транспорт - според мен не е добре да се заяждаш.

# 635
  • Шумен
Те освен това плащат и за proof of shipping, опаковка, транспорт - според мен не е добре да се заяждаш.

Peace и аз така мисля.

# 636
  • София
Цитат
Това ти е лимита по картата.
Лимита от 100 евро ти е за плащане през ПейПал без верифициране на картата. Т.Е.  това верефициране е нужно за да удостовериш,че картата не е крадена Wink и от там може да плащаш неограничено според условията на банката ти.
Много благодаря ,успокоих се !   bouquet

# 637
Здравейте, момичета....
Някой може ли да ми кажет, това кой го продава, ползвано ли е, ново ли е?
Има ли някакви дефекти?
http://cgi.ebay.de/Nikon-D90-Digitalkamera-mit-16-85mm-70-300mm- … sh=item2ea9c435df

ДОставя ли се до БГ и не на последно място ако всичко му еок и т.н някой би ли играл вместо мен, че нямам и едн аидея как става дори;-)

Благодаря предварително!
Ще чакам да ми отговорите!

П.С. Момичета правилно ли съм разбрала, че  продавача е БАЙ КИТАЕЦ и продава само за Германия

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 14:44 от Flying

# 638
уфф тъкмо и аз си получих една пратка ,за която платих 5.50 пощенски а на клеймото цената е 2.44 и се чудех какви фийдбеци да пиша...

# 639
  • Sofia
Момичета,новопазаруващи,защо не разберете,че това не е Продавалника и никой не е длъжен отчет да ви дава за кое колко плаща
Щом като сте купили дадено нещо,значи сте се съгласили с условията на продавача и ако няма фрапантни разлики нямате никакво основание да пишете на който и да било особено пък негативни фийдбеци
По този начин вредите на всички!Заядливата дребнавщина я оставете за бг магазините,защото масово вече отказват да работят с българи в Ибей!

# 640
  • софия
Здравейте, момичета....
Някой може ли да ми кажет, това кой го продава, ползвано ли е, ново ли е?
Има ли някакви дефекти?
http://cgi.ebay.de/Nikon-D90-Digitalkamera-mit-16-85mm-70-300mm- … sh=item2ea9c435df

ДОставя ли се до БГ и не на последно място ако всичко му еок и т.н някой би ли играл вместо мен, че нямам и едн аидея как става дориWink

Благодаря предварително!
Ще чакам да ми отговорите!

П.С. Момичета правилно ли съм разбрала, че  продавача е БАЙ КИТАЕЦ и продава само за Германия
Ново е. Продавач е mat1515. Не знам немски и останалото не ми се занимава да превеждам с преводач. Продавачът, доколкото има аналогия с английския ибей, е от CHina, China и праща до Германия.

За пощенските - и за двата разказани случая аз не бих се заяждала, защото: предполага се, че първо съм питала колко ще струва, казали са ми/имало го е обявено и аз съм се съгласила; реалните пощенски не са кой знае колко много по-малко и
Ако чак пък толкова ви дразни, че са ви взели 2 паунда повече, сложете по-малко звездички за пощенски разходи във фийдбека и толкова.

# 641
mimes, хората си калтулират транспорт, време, опаковка и т.н. Не мисля че имаш основания да се хващаш за 2паунда. Никой не е длъжен да ви посочва пощенски точно толкова, колкото е заплатил в пощата.

not responding, как какъв фийдбек да пишеш, положителен естествено. Щом си получила стоката, всичко е ок.
Ако шипинга е бил предварително обявен ти си се съгласила с условията....така че ако ще на пакета да пише 0, нямаш право да претендираш.

Хайде стига с тази дребнавщина и чувство, че са ви минали.
Като не ви харесва да плащате за доставка, пазарувайте от БГ магазини.

# 642
Благодаря на всички, които изказаха мнение по въпроса. Аз също не искам да се заяждам, затова първо попитах тук как се процедира в такива случаи. Не виждам нищо лошо в случая.

Току що изпуснах едно много готино рокле за 0,50 паунда Close

# 643
  • Шумен
......................

zvanche е отговорила Peace, само да добавя че няма PayPal акаунт, а банковия превод до Германия е скъп.

# 644
  • Варна
Момичета,новопазаруващи,защо не разберете,че това не е Продавалника и никой не е длъжен отчет да ви дава за кое колко плаща
Щом като сте купили дадено нещо,значи сте се съгласили с условията на продавача и ако няма фрапантни разлики нямате никакво основание да пишете на който и да било особено пък негативни фийдбеци
По този начин вредите на всички!Заядливата дребнавщина я оставете за бг магазините,защото масово вече отказват да работят с българи в Ибей!

Peace И освен това продавачите, на които съм попадала пишат, че в пощенските влизат и техните разходи за транспорт, опаковка....и т.н. Така че, сумата която са платили на английските пощи е част от "пощенските" разходи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт