През ДЕКЕМВРИ нека да има обич в душата, огън в камината, здраве в телата

• 26 778
  • 324
  •   1
Отговори
# 195
Марморанке не съм имала аз такъв проблем за яденето с моите моми ,но имам приятелка която нищо не ядеше детенцето и само кисело мляко искаше и то по малко сега е на 4 и вече си яде всичко без проблем и детето си е добре ,но милата му майка само тя си знае какво и беше ,не се тревожи всичко ще е наред се пак няма да оставят докторите така нещата се ще се земат мерки и след време всичко ще е лош спомен ,не е единственото дете Дара където не яде има много такива случеи дето знам . Hug Hug Hug

# 196
Светле, дано и при Даренцето това лечение даде резултат  Praynig Аз всъщност не знам какво е - много ли е страшно

Честно казано и аз още не мога да преценя страшно ли е. На мен ми е страшно. Въпросът е по някакъв начин да устискаме фронта докато стане достатъчно разумен, за да разбере, че трябва да седне и търпи на зъболекарския стол и тогава да видим как ще ги оправят.  Sad

Мърморанче, каво каза докторката от Варна? Мисля ви.

# 197
Здравейте милички.
Светле, докторката от Варна смени едното лекарство с друго, и ни даде отсрочка до след Нова година, ако Дара не прояде дотогава, отиваме в болница. Не ми обърна особено внимание обаче, и бързаше да затвори телефона преди да съм си казала всичко, едва ме изслуша, явно имаше друга работа  Sad
Дара не иска никакво мляко, ни АМ / сменихме много млека, нищо не прояде/ , нито кисело мляко, нито твърда храна. Яде ми 2-3 пюрета, и ги давам постоянно, но вече взеха да й омръзват, и на тях едва си отваря устата, не знам вече какво да я правя. Мъча я като заспи, но рядко става да изпие млякото.
Светле,а на вас какво ви казват, защо Дари качва по малко?

# 198
Светле,а на вас какво ви казват, защо Дари качва по малко?

Ами той е почти изцяло на кърма само. И явно не стига, но доскоро беше невъзмжно да го накарам да опита друго. Сега от време на време посяга и си хапва. Но каквото той реши. Днес например е само на кърма, коричка хляби няколко люспички Корнфлейкс. Това за целия ден. При това днес правих пилешка супа, която по принцип обича. На първата лъжичка отказа. Не го мъчих. Приела съм положението. Кльощав е. Много при това. Като го съблека за баня ми става едно такова мъчно. Ама какъвто е - такъв.

Мърморанче, не знам какво да те посъветвам. Сетих се за нещо. На нас лятото ни изписаха сироп за апетит - Киди. Това са мултивитамани всъщност. Ама не го взех, щото той апетит си има -ама за кърма.

# 199
  • Варна
Честит ви Игнажден дами, обърнете внимание кой ще ви влезе пръв в къщата днес. И не пропускайте, щом е влязъл да го накарате да клекне на пода насред хола и да кудкудяка, за да е пълна къщата с пиленца и изобилие през годината!  Mr. Green

Сега по задачи - Мърморанче, тая работа с Дара хич не ми харесва. Аз съм си параноичка, но все пак детето трябва да яде. Както й описваш диетата, тя приема твърде малко белтъчини. В плодовото пюре са главно въглехидрати.
То ясно, че адаптираните млека са гадни боклуци, но да не би да има чисто физически проблем, който да прави приема на храна болезнен. Чела съм достатъчно много истории за притискане на хранопровода от нещо или за рефлукс, от който стените на хранопровода да са пострадали, та ако детето го боли при хранене,дъвчене или гълтане, може това да е причината да не иска да яде. Не знам в каква поза я храниш, пробвай някаква промяна - по-изправена примерно. Но настоявай да я види лекар, в тази възраст е важно да получават достатъчно белтъчини, за да си растат както трябва. Извинявай, ако допълнително те плаша, не искам  да го правя, но мисля, че достатъчно дълго време изчакахте. А това да се слагат диагнози по телефона е...  Sick

Светле, говорих си с една мама, чиято 4-годишна сладурана има почти напълно разрушени и черни предни зъбки. При тях не е меланодонтия, ами предозиране на желязо в бебешка възраст, поради неправилно лечение на анемия. Детето се храни, има проблеми само като яде сладко (нали много пъти съм споменавала, че захарта храни бактериите в тялото, та явно като яде шоколад и те буйно се размножават), малко се притеснява от усмивката си, иначе е добре, надяват се до година и нещо да ги смени и нещата да се оправят. Чичо й бил с черни зъби като дете, но постоянните му били перфектни. Моля те, знам колко е лошо да ти изтърсят някаква прогноза за няколко години напред, но вярвай ми, никой не може да каже как ще се развият нещата. И те мажат сребърен нитрат през три месеца.

СЕга отивам да шетам, че вече си поканих полазник, трябва да му осигуря подходящ терен за кудкудякане. Simple Smile

Хубав ден на всички!

# 200
Честит Игнажден на всички. Нека днес, а и през цялата следваща година в къщите ви да влизат само хубави и добри хора, които ви обичат.

Шерче, честит имен ден на мъжа ти. Пожелавам му да ви е жив и здрав и много да ви глези и двете с Вики.

# 201
Лилибонче,  Laughing Laughing Laughing.
Мърморанче,  Hug.
Шерче, да ти е жив и здрав Натчо и много да си слуша красивите домашни мацки!   bouquet
И моя Гатчо така да прави.  Grinning

# 202
      Честит Игнажден! Честито на именниците !Днес празнуват -Игнат, Пламен и Огнян !

# 203
ЧЕСТИТ ИГНАЖДЕН   bouquet ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ   bouquet
На мен рано рано сутринта ми дойде майка ми на гости, но още не знае, че ще я карам да кудкудяка в хола  Mr. Green
Лилибонче, ами те постоянно я гледат доктори, не е да си седим в къщи. И тази докторка от ВАрна я гледа преди две седмици, сега просто имахме уговорка да се чуем по телефона и да кажа прояла ли е Дара. Тази докторка работи в Университетска болница Варна, аз на бургаски лекар нямам много много вяра. Другата седмица ще се опитам да запиша час и за друг лекар, бургаски педиатър, но много я хвалят тази докторка, ще видим и тя какво ще каже.
Ами не знам дали има някакъв физически проблем.Вода си пие без проблем. Понякога като й хареса манджата си я изяжда цялата без проблем, особено ако е от любимото й пюре.Според мен просто е злояда и инатлива, както казва Исето за Хриси. И от зъбите едва ли е, вече двата излязоха съвсем, а тя все така не яде.
Светле, и такива работи пием. Първо беше сироп Перитол за апетит, но той много лошо й действаше. Сега пие Киндервитал-витамини за имунната система и за засилване на апетита. Вече второ шише пие, но и от него не виждам полза. Когато успея да й го дам де, в повечето случаи тя удря лъжицата и изсипва лекарството, и аз не настоявам. Същото прави и като го дам в шише разтворено с нещо, удря шишето, и не го пие.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 13:29 от MARMORANA

# 204
  • София
ЧЕСТИТ ИГНАЖДЕН! ЧЕСТИТИ ДА СА ВИ ИМЕННИЦИТЕ ШЕРЧЕ И РОНЧЕ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ВИ СЛУШКАТ И ОБИЧАТ!!!

# 205
Oh neshto mi poludia komputara.... sorry
Mersi milichki  Hug
roni, da vi e zdrav, rabotliv i poslushen tatkoto Hug  bouquet

# 206
Честито на именниците!  bouquet

# 207
рониаз сега виждам че и ти имаш повод да почерпиш  Hug . Нека да ви е жив и здрав и вашия мъж и татко и да ви носи на ръце и двете с прекрасната Мария.

# 208
  • Варна
Честито на днешните именици!
И тази докторка от ВАрна я гледа преди две седмици, сега просто имахме уговорка да се чуем по телефона и да кажа прояла ли е Дара. Тази докторка работи в Университетска болница Варна,
Мърморанче, да не би докторката да се казва Георгиева? Ако е същата  Sick. Навремето Даяна беше с рефлукс и постоянно повръщаше. Бяхме се видяли в чудо. Георгиева ни изписа атропин (разтворен във вода май беше) за да я държал унесена и ако спяла нямало да повръща  #Crazy. Една седмица го давах с целия си акъл. Не спря да повръща, докато не стана на 6 месеца. Втория път, когато я видях беше докато лежахме с Теди в ДОРИЛ. И той беше започнал да повръща и тя трябваше да го види. Докато сложи накрайника на ехографа и веднага "рефлукс". Да, ама не. След като отидохме в София ми казаха, че изобщо няма рефлукс, а сърцето толкова му се е уголемило, че притиска хранопровода и няма как да се храни. Не разчитай на нея, а потърси друго мнение. Не ти пиша всичко това, за да те плаша, а защото просто не съм доволна от нея.

# 209
 Сега нямам време за повече- само да са живи  и здрави двамата татковци- Игнатчовци:) Да слушат много любимите жени вкъщи и да подарят по едно братче на прекраните Вики и Мария!!!

Марморанче, мисля ви, дано прояде дребосъчето по-скоро. Моят мъж е бил отвратително проклето злояд. И братчеда също. Сега си хапват добре. Но само майките им значт през какво са минали...

Общи условия

Активация на акаунт