Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 557
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Да попитам и аз нещо - имам три деца - за всяко от тях отделна бележка ли ми трябва? Т.е. 3 бележки по 5 лв = трябва да се изръся 15 лв? И наистина ли е регламентирано това плащане?

Голяма простотия честно.  #2gunfire

Току що се връщам от личната лекарка. За всяко дете е отделна бележката. Никакви пари не съм плащала и не са ми искали.  Grinning До колкото разбрах на бележката трябва да пише, че детето има проведени профилактични прегледи и всички имунизации за възрастта.

# 541
Носи се слух ,че ако не сме представили въпросните бележки до 15.04 ,няма да си получим изобщо детските за април.Аз трябва да подавам през май и прецених ,че тогава ще ги извадя.Някой знае ли нещо по въпроса?

# 542
На мен още не са ми преведени детските.Трябва ли сега да нося бележка от лекаря или когато подавам за следващата година,така и не разбрах.Някой знае ли със сигурност как е?

# 543
На мен още не са ми преведени детските.Трябва ли сега да нося бележка от лекаря или когато подавам за следващата година,така и не разбрах.Някой знае ли със сигурност как е?
Детските се бавят на всички.
Бележка се носи само ако подаваш документи след 8 април.

# 544
И аз все още нямам детски.  #2gunfire
Освен това, искам да се обърна към Загрижен, знам, че той е в час с похватите в службите.
Та, отидох, както той ме посъветва, казах това, което той ми каза, а отговорът (след дълго мрънкане) беше, че ако въобще ми отпуснат нещо, то ще се случи след като организират Комисия, която да дойде вкъщи и да провери дали действително НЕ живеем с таткото, а даже и всичко да е О.К., въпросната "помощ" щяла да е само до навършване на 3 годишна възраст на детето ми, заради което в момента съм в третата година неплатено майчинство.
Понеже след това съм била длъжна да почна работа и нямало "кой да ми плаща, че аз си стоя у нас".
На въпроса ми ако работя на минимална заплата, госпожата каза, че тях това не ги интересува и няма да получавам нищо.
 Crossing Arms

# 545
Момичета, помогнете ми сьс сьвет, че сьм голяма бяла птица.
Останала сьм с впечатление, че молбата ми за детските изтича май месец и ми е спокойно, но днес видях че сьм писала на молбата която предстои да подавам "март 2009 до февруари 2010" аз така си ги пиша че да не забравям, но явно безрезултатно.  Tired
Кажете ми имам ли някакьв вариант иылиы да забравя за детски в следващата година?
Иде ми да си хакна главата в стената, това бяха средства на които разчитахме.  ooooh!

# 546
Спокойно!
Кате, ще се разделиш с детски само за 1 месец, така като гледам "годината" ти изтича февруари, т.е. сега (до края на април) за март месец няма да получиш. Просто събирай от понеделник документите и преди да е свършил април тичай да подаваш, само че от април 2009 до март 2010 доходите, бележки за децата за у-ще, имунизациите!!  и т н всичко,  което е неободимо, преди 1-2 стр една мама беше питала дали всичко, което е изброила е това и след нея бяха допълнили какво още е необходимо.
!! Имаш право да подадеш до 30.04 и само молба с опция в срок от 14 дни да прибавиш необходимите документи, ако за момента не си могла да ги осигуриш, това си е наше право, ползвала съм се от него, затова го казвам, да не се правят на ударени, ако решат да правят спънки, но мисля, че важи само ако последния ден от срока подаваш, поинтересувай се Wink

# 547
            Здравейте!
 Дано не се повтарям с въпросите , но скоро ще ставам майка и много неща не са ми ясни.Имам 2 въпроса:
 1 . Ние живеем с родители те ми , те смятат ли се за част от семейството , когато се изчислява  средния доход на член от семейството или само аз и мъжът ми?
 2 . Правилно ли съм разбрала,че когато през първата година от майчинството получавам 90 % от заплатата ми , това се смята за нулев доход ( защото са майчински) и мога след като изтече 1-вата година да подам молба за детски ,като напиша заплатата на мъжа ми , на мен- нищо ?

Благодаря!

# 548
Обадих се до здравната каса и отговора с 2 думи беше: "Лекарите са еднолични търговци и могат да си слагат каквито такси искат." Ура! Живеем в прекрасна държава. Всеки може да си прави каквото иска.

#Crazy

# 549
           Здравейте!
 Дано не се повтарям с въпросите , но скоро ще ставам майка и много неща не са ми ясни.Имам 2 въпроса:
 1 . Ние живеем с родители те ми , те смятат ли се за част от семейството , когато се изчислява  средния доход на член от семейството или само аз и мъжът ми?
 2 . Правилно ли съм разбрала,че когато през първата година от майчинството получавам 90 % от заплатата ми , това се смята за нулев доход ( защото са майчински) и мога след като изтече 1-вата година да подам молба за детски ,като напиша заплатата на мъжа ми , на мен- нищо ?

Благодаря!

Не бях чувала такава глупост още-няма такова нещо като нулев доход,можеш да си подадеш документи за детски и з еднократната помощ при раждане,веднага като се роди детето.А в дохода,ако си омъжена,се дели на 3/ти,съпуга ти и детето/,а ако нямате брак-на 2.

# 550
Детските се бавят на всички.
Бележка се носи само ако подаваш документи след 8 април.

Преди малко разбрах за въпросните бележки от сестра ми. Не знаех за тези новости. Така, както го разбирам, би трябвало да нося, когато подавам за следващата година (при мен е октомври), а не сега?

Гита Ог съм, не Майк Патън  Embarassed

# 551

Цитат на : anii_to в Сряда, 14 Януари 2009, 18:08
Цитат
Ако ще подаваш молба месец януари взимаш удостоверение от работодателя за брутния доход за една година от 01.2008 до 12.2008 г. За месеците, в който си била майчинство и си получавала само обезщетение от НОИ се пише нулев доход. Пише и от кога до кога си получава обезщетения от НОИ.
Дирекция "СП" получава служебно информация от НОИ за изплатените обезщетения, така че удостоверение от НОИ не трябва.
Със самоосигуряващите не съм много запозната, но мисля че се посочва дохода, върху които си се осигурявала от юли до декември.

Мама на Марти , заради това споменах нулевия доход. Мерси за отговора!

# 552
Здравеите,искам да попитам някой,който е запознат с този проблем....имаме бебче на 2 месеца, все още не съм подала документи за децките надбавки. Нямаме брак с мъжът ми .Трябва ли и той да фигурира при попълването на документите?

# 553
Здравеите,искам да попитам някой,който е запознат с този проблем....имаме бебче на 2 месеца, все още не съм подала документи за децките надбавки. Нямаме брак с мъжът ми .Трябва ли и той да фигурира при попълването на документите?
Не.

# 554
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт