Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 140
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
 Много моля да ми отговорите на въпросчето, че вече и аз не знам къде да чета!

Получавам денски от 2009г. Тогава ги подадох на 17 април, тази година ги подадох на 21 април. Като периода назад ми е от март до април (за дохода имам предвид).
Някои майки ми казват, че съм ги подала след като е изтекъл срока  newsm78 т.е е трябвало да ги подам пак на 17 април. И сега нямало да получа пари за април месец.
Вярно ли е това? И ако да, може ли да ми кажете къде точно да го прочета.
Благодаря.

# 706
Щом си подала през април,ще си получиш и за април,датите нямат значение  Peace

# 707
Щом си подала през април,ще си получиш и за април,датите нямат значение  Peace
Много благодаря за отговора

# 708
Получихте ли детски този месец? newsm78

# 709
няма ги

# 710
# 711
Здравейте,
Много моля за отговор на следния въпрос - при положение, че през последната година съм била в отпуск за отглеждане на дете до 2 год, веднага след това излязох в болнични 45 дена преди раждане и т.н., т.е. парите са идвали от НОИ, откъде би следвало да искам документ за доходите за изминалата година?
Благодаря за вниманието!

# 712
Здравейте,
Много моля за отговор на следния въпрос - при положение, че през последната година съм била в отпуск за отглеждане на дете до 2 год, веднага след това излязох в болнични 45 дена преди раждане и т.н., т.е. парите са идвали от НОИ, откъде би следвало да искам документ за доходите за изминалата година?
Благодаря за вниманието!
Няколко стр назад сме го писали, Шоколадче.
Парите, които идват от НОИ, Соц служба си ги "взема" служебно, прави извлечение (влиза в системата на НОИ), все пак ти, ако нямаш точна представа за сумата, която си вземала последната 1 год, отиди при социалните и искай да ти принтират извличението и по него да си попълниш декларацията/молбата за детски.

# 713
anny_, четох го, ама социалните тук ми казаха от работодателя  Rolling Eyes , та реших да питам още един път за по - сигурно. Ще се разправям пак  Sad

Много благодаря, anny_ !   bouquet   bouquet   bouquet

# 714
Настоявай, настоявай и мен така ми казаха, ама като помрънках малко, отидоха и го принтираха. От работодателя не става!!там на фиша и на бележката илиза 0.00лв за времето, в което си в майчинство Wink
 Peace поне при мен е така

# 715
Взима се и бележка от работодателя, нищо, че пише само нули.
А от НОИ дават един номер с който влизеш и виждаш какви суми са ти превеждали и така си попълваш декларацията.Поне аз така направих.

# 716
напомняме на всички майки,които са загрижени за  своите деца и искат по- добро бъдеще за тях ,че на 1.06.2010год. от 10 часа пред националната библиотека  в гр. София ще се състои среща на представителите от градовете!нека да защитим децата си на техния празник ! 

# 717
nqkoi znae li za6to pak nqma detski,obadix se na sekretarkata na Totio Mladenov i za telkovete tq kaza 4e za sega tova e polojenieto za6to se podigravat taka sas nas daite da napravim ne6to

# 718
Здравейте момичета,
по стечение на обстоятелствата не можах да подам молбата си на време и вместо да я подам през месец март както трябваше я подадох на 27-ми април т.е малко преди да свърши месеца.
Наясно съм, че за м-ц март детските ги губя, но за април не би ли трябвало да ми се изплатят през месец май /т.е сега/ или и тях ги губя тъй като съм си подала документите в края на месеца?
В моята банка детските за м-ц април вече са преведени, но аз нямам превод и от там се пораждат и въпросите ми и ще съм благодарна ако някой по-запознат ми отговори.

# 719
  • Linz
И аз нещо се обърках със сроковете и изплащанията. Миналата година подадох документите на 23.04., а тази- на 12.05. Ще загубя ли детски и за кой месец- някой ако може да ме ориентира.

Общи условия

Активация на акаунт