Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 165
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Bora66, разпознаваме се вече. Wink
Ти при д-р Владимиров ли беше или греша?

# 526
  • Варна
Хриси79, и аз те приветствам с добре дошла... въпреки, че и аз съм нова тук. И аз съм бременна след лечение на стерилитет и затова много се старая да слушам докторите и да лежа в къщи (колкото и да не ми се иска). Стискам палци за успешна бременност и леко раждане на 3те принцеси  Hug

# 527
Здравейте  и от нас!!!  Hug         
Най-после сме у дома!!!
Хриси79 Добре дошла Hug Hug HugМного се радвам да видя най-после себеподобна мама.Както се досещаш и аз също чакам тризначета. Flowers Four Leaf CloverМного ми е интересно как протича бременността при теб...Ще се радвам да се свържем и да обменяме инфо.
Аз преди седмица излязох от болница в ст. Загора и сега съм си в къщи.Много трудно си намерих лекар ,който с желание да следи бременността ми. Имам понякога болки ниско долу, но казват , че са от разпъването....и пия магнерот и нош-па.
За сега толкова от мен....лягам, за да не се преумора(по препоръка на докторите)
 Моля се от все сърце всичко да е наред. Praynig Praynig Praynig

# 528
Koki-topi, и аз се радвам, че има бъдещи мами в моето положение - чакащи тризнаци.
При мен засега няма проблем, само дето много лесно се изморявам и запъхтявам. А тепърва ще става още по-зле положението. Корема вече доста ми тежи. Сравнявах се с една приятелка, бременна в 30 седмица-ми то моя корем е като нейния.... Grinning
Но, само бебетата да са наред. Това е най-важното.
Мен ме притеснява това, че много кихам, а моето раждане ще е със секцио и не знам как ще е с тази кихавица....

# 529
забравих да кажа, че бебетата ни са момченца!!!
Не, че за мен има голямо значение...момиченца, момченца само да са  живи и здрави!!!!

# 530
Хриси 79, забравих да те попитам ...избра ли си клиника където да родиш?
Аз забременях с тризнаците и бях 42кг.165 може би затова  разпъването при мен е свъразно с болка...  newsm78
Казваш , че кихаш...да неби да си алергична?!
Ако искаш можем да си пишем и в скайп?!

# 531
Ето ме и мен пак за малко, че превим с маминка последни приготовления. Вече ходя честичко на проверки при доки, бебетата се развиват добре- по 2 700 и 2 500кг са. Много риткат на мама през деня, но през нощта си поспивам. Да ви кажа честно още си щъкам и върща това онова вкъщи. Всъщност не съм се спирала, и мисля че това ще ми помогне да се възстановя по-бързо след раждането. Винаги съм си била такава-активна. Краката ми са ок като че ли, много малко подути.

Даниелка, как няма да стигнеш до 35-та. Всичко ще е наред, ще видиш, само слушай лекарите и ще си ок. Hug

Вера, благодаря  Hug. Дано устискат до 10-ти, когато сме планирали секциото.

Фата, благодаря за отговора, мисля че краката са ми по-добре, ще трябва да лежа повече, че не се спирам май.

Коки-топи, честити ти сини гащета, мила. ПОжелавам ти лека бременност и на финала 3-ма красавци, здрави юнаци.

Хриси79, добре дошла мила. И на теб лека бременност и да се радвате накрая на здрави и пухкави бебета.  Hug HugЗа шийката, мисля, че специално ти трябва да почиваш повече и да лежиш. Права е Вера, никакво домакинстване за теб, мила. Моята шийка до последно все си беше около 4см и благодарение на това още мърдам насам -натам. А пък и не ми тежи, започнах бременността в доста добра форма. Зависи от случая, но следвай съветите на лекаря си.

Елисалоу, как си мила?

Айла, много си добричка, не спираш да даваш съвети и разяснения.  Hug

# 532
  • Свищов
Момичета аз ви чета често, но да пиша време почти не остава.
Първо да поздравя Цецинка за рожбите и  Hug. Да са и живи и здрави и много да радват мама и тати.

Ние от седмица и нещо си прибрахме недоносеното близначе. И сега се настройваме, но режима е напълно различен и на двете. Едната суче, а по-малката нещо не създава добър вакум на гърдата, бързо се отказва и я храним със шишето с изцедена кърма. Ревът доста и каквото и да правя имам нужда от помощ,а мислех че ще се справя сама.

Браво, че има толкова тризнашки майки.
Успешна износване на бебчетата на всички майчета.

# 533
  • София
 kalimera радвам се че вече сте заедно и малката си е вкъщи. Ако искаш може да се чуем и да си пишем по скайп, за малката и проблемите при сукането. Като начало бебетата се учат да сучат докато сучат, както и при възрастните повторението е важно, затова всеки път преди шишето и предлагай гърда. Само така ще започне да суче по-добре и постепенно може да преминете и при нея на кърмене само от гърда, сигурна съм че си се убедила колко по-лесно е да сучат директно от гърда, отколкото да храниш с изцедена кърма  Simple Smile

# 534
  • Варна
Момичета, взех да се отчайвам и имам чувството, че всеки момент ще рухна емоционално  #Cussing out. Дори днес си поплаках. От петък пазя плътно леглото заради втърдяването на корема и съм оставила цялото домакинство на съпруга ми. От това лежане и бездействието в леглото се чувствам непълноценна, подтисната, нещастна..... освен това се притеснявам, че май ще се наложи да влизам в болница: днес, като станах да си притопля обяда си, усещам сякаш втърдяване на корема (явно тридневния курс от инжекции  нош па и папаверин не затегна положението за дълго). Казвам "сякаш" защото той вече ми понатежава и се чудя дали е от тежестта или контракция....... вече и аз не мога да преценя.
Възможно ли е от бързото нарастване на корема да имам такива усещания?!?!? newsm78 усещам го последните дни, че расте много бързо... може би защото спрях всякакво движение... но и метъра показва разтеж: вече съм с обиколка 97-98см за 21-22седмица (а преди бременността бях около 70см).
Наистина не знам какво да правя: когато лежа корема е спокоен, но като стана за малко започва усещането за тежест и стягане. Дали да влизам в болница или да си вземам нош па на хапчета и да изчакам да видя дали е заради засилен разтеж?
Вие как сте се чувствали в този период от бременността?

# 535
japanese , ама какво но шпа за контракции? Вече си напреднала за но шпа! Магнезиев препарат ти трябва и истинскоо лежане. Точно в тези седмици започва сериозното разтягане и съпроводените с него "екстри". Няма какво да се депресираш като лежиш. Правиш максималното ти и децата ти да сте добре. Ти може да лежиш, но тялото ти работи по един невероятен, вълшебен начин. Като ставаш от леглото, първо поседни, стой така известно време и тогава леко стани, без резки движения.  Аз си спомням, че стигнах 114 обиколка, обаче не помня в кой месец /сигурно към 7/, после просто нямаше с какво да я измеря в къщи. Но вървеше с около +2 см на седмица.

# 536
Момичета пазете креватите и почивайте повече, за да не стане беля като при мен Naughty Въпреки че аз нямах никакви оплаквания и болежки и не се спирах - хайде да почистя да сготвя, на кафенце и хоп ненадейно какво ми се случи Tired
Контракции усещах още от 20 седмица по малко и пиех магнезии и но шпа 3*2.Корема започна да  ми расте чак към 24 седмица и не ми е тежал никак(никой не ми вярваше, че чакам близнаци с този малък корем)

# 537
Здравейте и от мен. Не съм писала от векове. Много ви благодаря, че не ме забравяте. Ние сме добре, просто нямам много време да пиша. Последните 8 седмици от бременността ми бях в болница, подробности ще спестя. Искам само да кажа на момичетата които се притесняват за скъсяването на шийките. Моята беше 3 см още в първите седмици на бременността. В 28 седмица беше 1.9 см. Приеха ме в болницата, но не основно заради шийката, имах висок протеин в урината и други проблеми. В 30 седмица вече нямах шийка. Родих в 35 седмица и едва ли не молих доктора да ме освободи от "товара". Не, че той ме послуша де, но бях огромна просто. Родих с цезарово по спешност  в момента още се възстановявам. Мисълта ми е, че с близнаци шийката неизменно ще се скъси към края, но това не означава, че ще се отвори. Вярно, е, че близнаците се раждат по- раничко, но причините най- често са, че им свършва местенцето. Една лекарка ми се скара, че само искам да ми се мери шийката, сега разбирам защо. Моля ви не си вкарвайте кокошки в главата. Съветът ми е да мислите позитивно, а когато стигнете до 24 седмица много да се пазите, защото бебетата са оформени, но много малки и не е желателно да се раждат. Поне до 32 седмица трябва да намалите темпото. После ако се родят е ок. Моите юнаци се родиха в 35 ( Христо- 2650 кг и Филип кг- 3160) и не са се отделяли от мен нито за миг, да са ми живи и здрави. Изписаха ни на 3 ден- чудо на чудесата. Praynig Благодарим на Бог.
Искам само да кажа, че още от самото начало на бременността имах болки и стегнато чувство в корема. Даже може да се върнете назад когато бях в малките седмици и да прочетете написаното от мен, за да се убедите. Искам да успокоя някои от вас, които имат притеснения. Всеки е различен, но с близнаци болежките и оплакванията определено са двойни. Някои от вас може би бъркат контракциите с движенията на бебетата, чувството е много подобно ( след 20 седмица). Аз лично нямах никакви контракции, а си мислех, че имам. Знам, че съм нямала, защото за два месеца в болницата сутрин и вечер бях на тонове и следене на контракции. През цялата бременност пих но-шпа и магнерот 3 по 2 по мое предписание. Освен това към края ми предписаха прогестерон ( не е доказано, че помага на шийката). В много ранна бременност имах постояно чувство, че ми се стяга корема. Това е от разтягането на матката. Имам приятелка акушерка и добре, че беше тя да ме успокоява всеки ден. Дано да съм била полезна на на тези от вас, които имат моите притеснения. Що сълзи съм изплакала, само ние с мъжа ми знаем. А притеснението е най- лошо. Всичко е било напразно. Пожелавам ви леки бременности и дай Боже да гушнете хубавите си слънчица на финала.  Hug     

# 538
Виждам, че за подуването пишете. Моите крака бяха като ужилени( така ли се пише Joy) от пчели. Сега даже още са ми подути, но са по-добре. Имам още проблеми с протеините, утре съм на лекар. Дай Боже да се оправя от само себе си. Praynig

Искам да попитам мамите на близнаци кога се прибира корема след раждане на близнаци със секцио?  Моя корем страшно много увисна. От раждането само свалих 10кг, но все още съм много пълна- 93кг. Забременян на 75кг. Общо качих 30кг. Коремът ми изглежда ужасно. Ще съм много благодарна, ако някой ми отгвори. Hug

# 539
  • София
  4elsy радвам се че писа и че всичко е минало успешно и отдавна сте си вкъщи с малките. Simple Smile
  По въпроса за корема, моят и двата пъти се прибра много бързо, може би месец след раждането, тук не включвам увисналата кожа обаче. Все пак сигурно има значение  това, че до последно не съм се спирала. Казвам го защото Жабче пазеше повече леглото както и  при тебе е  било последните седмици и при нея към шести месец още не се беше прибрал напълно...

Общи условия

Активация на акаунт