Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 155
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен  Hug
Онзи ден бяхме на тонове и всичко е наред  Grinning И на мен ми се подуват краката, но това е от ниските стойности на белтък и албумин в кръвта и лекарката ми каза да си купя от протеините за спортисти и да пия 3 пъти на ден по 1-2с.л.
Вече ми се появиха първите стрии (3 черти над пъпа и 1 под него), неависимо, че се мажа по 100 пъти на ден с к'во ли не дори със свинска мас. Абе да са ми живи и здави бебетата пък другото са бели кахъри.
За втвърдяването ми увеличи дозата на 3х2 магнерот

Толкова съм се надъхала да кърмя, но само негативни коментари се сипят покрай мен:
"няма да имаш кърма с тия малки гърди"
"то след секцио няма да ти дойде кърмата"
"дори да кърмиш ще трябва да ги дохранваш, защото няма да имаш достатъчно за 2"
Не им обръщам внимание, но все пак си е дразнещо.  #2gunfire

# 541
4elsy , по-сериозно се прибра към четвърти, пети месец. После към осмия започнаха да ми се "затварят" тазовите кости и тогава видимо ми се подобри изгледа, дори не бях смъкнала кг, влизах в старите дрехи. Аз също качих над 30 кг. След шестия месец пробвах да правя коремни преси, но или се бях пресилила или беше още рано и за това и много ме боля операцията, контракции също усещах и престанах. До там ми бяха усилията. Сега има разтегната кожа, с малко мазнинка да я подкрепя /останаха ми 5-6 кг да си ги нося/.

Здравейте и от мен  Hug
Онзи ден бяхме на тонове и всичко е наред  Grinning И на мен ми се подуват краката, но това е от ниските стойности на белтък и албумин в кръвта и лекарката ми каза да си купя от протеините за спортисти и да пия 3 пъти на ден по 1-2с.л.

И аз пиех протеини и съм твърдо ЗА! Само внимавай да е чист протеин, да няма добавени екстри за спортисти. Аз пиех 100%WHEY протеин на Оптимум нутришън. По една чаша на ден, в последните седмици по 2.

# 542
  • Някъде там...
Да допълня Айла, че децата вече са почти на годинка, а аз още си мъкна шкембето. Коремните ми мускули не могат да го приберат и си стоя постоянно бременна в 6ти месец, защото са ми са се преразтегнали сухожилията. Вече взеха да ме питат дали не чакаме още едно.  Rolling Eyes  Нямам представа дали въобще някога ще се прибере. Все още нося дрехи за бременни...  През бременността качих 21 кг, 14 от тях оставих в болницата. Първите седмици свалих още малко, но след това качих още заради кърменето. В момента си нося 7-8 излишни килограма. Те не ме притесняват толкова, колкото корема обаче.

jinanoel, не слушай хорските коментари. Много от нас кърмят успешно близнаците си. Никога не ми се е налагало да дохранвам, а дори нямам все още заместено хранене. Във форума има много информация за да си подготвена максимално, защото от най-голямо значение са първите 7-10 дни, които, или поне част от тях, ще прекараш в болницата. Аз имах и телефона на Айла и я тормозех с въпроси.

Айла, благодаря за помощта!

# 543
japanese Не се тревожи и не изпадай в депресии.Аз лежа по болниците от първите месеци...преди дни излязох от поредния двумесечен престой в Старозагорското АГ отделение.От както съм разбрала, че имам бебчета в коремчето и съм легнала(ставам само за тоалетна и кратък душ)...Зная , че е подтискащо и на моменти доста тежко, но се опитай да мислиш за бебетата, затова, че го правиш, за да са добре те и не след дълго да се гушкате заедно.Аз също доста често плача, къде от хормоните, къде от чувството на самота(сама съм в България)....но си казвам че това е временно и скоро ще бъда отново онова жизнено момче , което съм плюс моите три прекрасни бебчета.И така ми става по-леко..Вмомента също лежа и съм съвсем сама, само с моите три риткащи бебчета.Глелдам ТВ, чета и така...А за болките и аз ги имам, казаха , че са от разпъването и тежестта.Аз лично пия нош-па и мангерот 4х1.Предписани са ми 3х1
Vera много си права!!!Всичко, което казваш е точно така. Peace
4elsy Честити ти бебета!!!Да са ти живи и здрави и много щастие!!!Благодаря ти за насърчителните думи.Друго си е да знаеш, че не си нито първия, нито сам в извървяването на тази пътека.Дано накрая всички имаме късмета да си гушнем като теб живи и здрави бебетата. Praynig Praynig Praynig
Аз, много често и за най-дребното неразположение се панирам.Ето например тази сутрин се събудих вир вода потна(вярно, че в къщи е доста топло и се завивам стабилно)и се  почувствах се силно отпаднала.И не знам дали от страх да не би да съм се разболяла или от кво, но почна да ми става зле да ми се гади, разстройство.И мисля утре да отида да си пусна едни изследвания на кръв и урина.Много ме е страх да не хвана вирус или не дай Боже инфекция.
Искам да ви питам имало ли е някой от вас момичета, която да е имала проблем с повръщането.АЗ от първите месеци съм с зверско повръщане.Е сега намаля и не е толкова често, но не съм спряла.
Спирам да се оплаквам!!!Хубав и спокоен ден на всички!!! Hug Hug Hug

# 544
 Здравейте мамчета!  bouquet
koki-topi ,честити ти сини гащи!Аз съм все още с повръщане,не е както беше в началото,но ми се случва.Пия едни хапчета Cariban 10 mg,но и с тях не винаги менюто „минава“. Sick
Калимера,много се радвам за вас! Peace
japanese,дръж се мила!И аз плача понякога,но бързо ми минава!Контракции не мисля че имам и Слава Богу,но тежестта и болките ниско долу в корема си ги усещам-надявам се да е в рамките на нормалното.Краката ми не се подуват,но имам проблеми с вените и капилярите!Чакам да се постопли малко да запояна да ходя боса по плажа-морската вода ми деистава добре.
jinanoel,не слушай какво говорят хората и при мен от сега е така,но аз съм убедена че ще се справя или поне ще дам всичко от себе си!
Жабче,Вера,Обичанка страхотни сте момичета!Благодаря за подкрепата и за това че споделяте с нас!
Айла,незаменима си!
Ренатка,дано прекарваш добре в компанията на майка си!Направихте ли последните  приготовления?
Даниелка,как са нещата при теб?
Момичета,какво мислите за кенгурата и слинговете? newsm78
Хубав и спокоен ден!!! Hug

# 545
  • София
Да ви се похваля момичета  - днес ходих при доктора, при който ще раждам и вече имам ориентировъчна дата за секциото - 1 април  hahaha
Дано децата не са на друго мнение!
И аз съм от лежащите, никога не съм толкова се застоявала, ама вече си викам, айде малко остана!
Иначе стрии нямам засега, опитаха се да се появят, но веднага ги намазах със свинска мас и изчезнаха. Иначе с маста не е много приятно мазането, аз като се намажа и стоя така половин час, после попивам излишъка и тогава се обличам. Ама поне засега действа.
Наточила съм се за кърмене и аз, добре че има Aila да ни мотивира, пък ние ще я тормозим newsm51.

# 546
  • София
ЧЕСТИТО НА МАМА ЦЕЦИ, ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ, МНОГО ДА ТЕ РАДВАТ И СКОРОШНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ...  bouquet
Ренатка, не бързай толкова де, айде още малко... Hug и си почивай повечко сега...
Елисалоу ти как си мила?...
Аз останах встрани няколко дни, защото се разболях...гърло, хрема, главоболие...явно е нещо вирусно щото и други се оплакаха...
Накратко сега за мен...вчера бях на ЖК - изследванията са ми като на шампион  Crazy така каза докторката...бебоците са си много добре по 155 -160 гр.,едното доста ме сритва, а лекарката изказа предположение, че май е девойка, другото не ни се показа...аз нали съм си щапната в устата викам на докторицата: ах, тази малка мръстница...сащо като майка си...ей като прихна тази жена... Rolling Eyes
Не е 100% сигурно, но ще видим на ФМ при Марков на 17.02., там вече трябва да се видят, поне така си мисля  newsm78
Иначе вече съм много по-добре, само малко подкашлям...

Айде живи и здрави и се пазете...  bouquet

Забравих - добре дошла на Хриси 1979

# 547
  • Някъде там...
bora66, стискай краци още малко.
Julia Yankova, при Марков със сигурност ще се види.  Wink
koki-topi, в последния триместър на бременността обилното потене  е нормално. И все бях вир-вода. Но за твое успокоение може да си пуснеш изследвания.  Peace
Аз имах големи проблеми с повръщането, даже в болница лежах заради него. Спря чак към средата на 6ия месец като последно изчезна сутрешното повръщане.

# 548
koki-topi , то като тръгне с повръщане - в първия триместър е от едно, после във втория и третия - рефлукс. Аз си изкарах през цялото време с, макар слава Богу да не беше много силно. В последните месеци беше от феро фолгамата, дето я пиех.
bora66 , значи сме били със сходен термин, защото аз преди да ми определят датата се надявах да не ми определят 1-ви април Mr. Green. Но каквато и да е, важното е че дечицата ти ще са до теб оттам нататък.
Написаното от koki-topi ми напомни с умиление една вечер, докато бях бременна. Да съм била в края на шестия/седмия месец, наложи се мъжът ми да го няма до късно. Тук нямам роднини, приятели, нищо. Бях сама и ми стана много тъжно. Стоях на компютъра, нищо не ми се четеше, нищо не ми се правеше, чувствах се сама и подтисната. В един момент като се разигра бандата в тумбата и ми стана едно мило. Дадох си сметка, че от сега нататък аз просто не мога да бъда сама, аз сме ние. Heart Eyes Heart Eyes Това ме изпълни с невероятно щастие!
Успешно мътене на всички! Grinning

# 549
Челси, аз бях качила 22кг и 20 дни след раждането бях свалила вече 20. До третия месец се побирах вече в дрехите от началото на бременността, а към 5ия и в по-свободните дрехи от преди бременността. В осмия вече влизах във всички панталони и поли, но не и в блузите, защото, за радост на нашия тати, наддадох освен на корем и на гърди и понеже още кърмя, та силикона ми стои.

Относно кърменето - мен майка ми не ме е кърмила, нито брат ми и винаги съм искала аз да кърмя децата си, но съм се опасявала, че няма да мога и аз. За щастие бях чела тук как много мами описват,че не само кърмят близнаци, но ги кърмят и заедно. Разгледах и снимки, и когато стана време, не ми пукаше кой какво ще каже, защото се заинатих - ЩОМ ТЕ СА ГО НАПРАВИЛИ, ЩЕ МОГА И АЗ. В началото ТРЯБВАШЕ да давам със шише и им давах със свито сърце, и ми е минавало през ум, че може и да не искат после да сучат. Но в момента, в който ми разрешиха да ги слагам на гърда, махнах шишетата и се молех да се приберем по-скоро, за да не храня под час, а да се ръководя от децата. Така и стана. Бяхме на изключително кърмене до 6 месеца, а до 8 нямахме изместено хранене. После заместих, за да мога от време на време да ги оставям за повече от 2 часа при майка ми и аз да си свърша нещо или да си почина, без от това да ме боли.
Та многословието ми беше, за да ви кажа, мили бъдещи мами, че няма невъзможни неща. Важно  е да вярвате безрезервно в положителния изход от всяка ситуация и ако щете ползвайте моя жокер - ЩОМ ТЕ СА МОГЛИ, ЩЕ МОГА И АЗ.
Айла е направила чудесна колекция от статии, лични истории и снимки, които могат да са ви от полза   bouquet
И най-вече МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО! каквото и да се случва!!!

# 550
Челси, радвам се, че вече сте вкъщи!  Hug
Относно прибирането на телесата. Явно е до конструкция, физика и т.н. И всичко е строго индивидуално.
Аз съм спортувала доста, последно малко преди забременяването. Никога не съм била пълна. И очаквах възстановяването да стане по-бързо и по-лесно, но уви. Качих общо 17-18 кг, в болницата оставих 10, след това свалих още малко, но с кърменето отново качих 3-4 кг.
Коремът не е спирал да се прибира. Като спрях да кърмя започнах от дъжд на вятър да ходя на фитнес, а от нова година насам се старая да тренирам поне два пъти седмично. Понеже съм спортувала, програмата ми е доста тежка - бъхтя като хайванин в залата по два часа и кусур на тренировка и всеки път се разкапвам от коремни преси. И от месец на месец е все по-добре, влизам във все повече дрехи. Отскоро се побирам вече и в дънките, с които се мотаех из Лондон месец преди забременяването. Но отгоре им пак се подава коремче. Кожата не може да се прибере просто така. А и при мен стана голямо разширяване на таза.
Не искам да те отчайвам. Просто и аз, четейки мамите тук как бързо са се възстановили, се бях надъхала и впоследствие изживях тежко това, че при мен не е най-лесна работа. А в крайна сметка всичко е нормално, става плавно и постепенно и се надявам за рождения ден на зайците да си бъда отново аз.  Simple Smile

# 551
Привет на всички!
Момичета не зная дали е нормално но от няколко дена насам положението стана доста сложно.Задъхвам се, пуфтя,а станали да отида до банята и обратно и получавам сърцебиене.Ето сега лежа, а съм със сърцебиене и дишам като "Дарт Вейдър"*(от междузвездни войни) Whistling
По гръб ми беше до скоро любима поза, но сега не смея и да си помисля...ляво или  дясно.А, като казах това , че се сетих да ви питам.Всички лекари в болниците, където съм лежала са ми казвали да лежа на лявата старана, по добре било за детето.Добре де но моите деца са три, та и за тях ли важи тази презумпция  newsm78
С всеки изминал ден нещата се променят.Сега тези задухи от къде се взеха?!Може би затова, че съм много слаба а с голяяям корем.Сега съм около 56кг.не е умишлено, просто от всичко ми се гади и ме е страх да не повръщам много, че ми се схваща коремчо.
Всяко едно ходене до банята е свързано със стягане на корема.Явно от тежестта.
Нямам идея newsm78  Докато бях в болницата ги карах да ми пипнат корема когато е стегнат, за да ми кажат дали това е контракция, и всички казваха , че е напрегнат но това не е контракция. Thinking
Питах лекарката си дали не трябва да увеличим  магнерота на 3х2 ,вместо както до сега 3х1, но тя ми каза, че е още рано.
Чудя се всички ли бременни с тризнаци изпитват подобен дискомфорт или само аз съм така. newsm78
Нямам търпение да минат тези 10 седмици, поне 28мата да мине, че да не ме страх толкова много.

# 552
  • София
Привет на всички!
Момичета не зная дали е нормално но от няколко дена насам положението стана доста сложно.Задъхвам се, пуфтя,а станали да отида до банята и обратно и получавам сърцебиене.Ето сега лежа, а съм със сърцебиене и дишам като "Дарт Вейдър"*(от междузвездни войни) Whistling
По гръб ми беше до скоро любима поза, но сега не смея и да си помисля...ляво или  дясно.А, като казах това , че се сетих да ви питам.Всички лекари в болниците, където съм лежала са ми казвали да лежа на лявата старана, по добре било за детето.Добре де но моите деца са три, та и за тях ли важи тази презумпция  newsm78
С всеки изминал ден нещата се променят.Сега тези задухи от къде се взеха?!Може би затова, че съм много слаба а с голяяям корем.Сега съм около 56кг.не е умишлено, просто от всичко ми се гади и ме е страх да не повръщам много, че ми се схваща коремчо.
Всяко едно ходене до банята е свързано със стягане на корема.Явно от тежестта.
Нямам идея newsm78  Докато бях в болницата ги карах да ми пипнат корема когато е стегнат, за да ми кажат дали това е контракция, и всички казваха , че е напрегнат но това не е контракция. Thinking
Питах лекарката си дали не трябва да увеличим  магнерота на 3х2 ,вместо както до сега 3х1, но тя ми каза, че е още рано.
Чудя се всички ли бременни с тризнаци изпитват подобен дискомфорт или само аз съм така. newsm78
Нямам търпение да минат тези 10 седмици, поне 28мата да мине, че да не ме страх толкова много.

Мила не се притеснявай всичко ще се оправиш и не само ще минеш 28 г.с ами ще отидеш и доста натам  Hug Peace ще видиш...ти само се успокой,а докторите си знаят работата, не се напрягай излишно и се наслаждавай на най-красивият момент от живота си до раждането...радвай се че ще дадеш живот на цели три човечета  Hug
Спокойствието е много важно, мисли си само хубави неща и всичко ще се нареди...  bouquet

# 553
Коки-топи, , сега виждам, че си бременна с тризнаци, колко хубаво!!!!! зТройна мъка, но и тройна радост, казват тук при нас. Дай Боже всичко да е наред с теб и твоите ангелчета, надявам се и го вярвам.  Praynig Praynig Praynig
За изпотяването имам го и до сега, явно още тялото ми се изчиства от бременните хормони. Много се потях, ама много.
Задъхването си го имах от от първия ден на бременността.
Стегнатото чувство, чувството на разпънатост и болки усещах от първите дни също.
Гаденето и повръщането ги имах от първия до последния ден на бременността. До 4 месец включително по цял ден. От 5 месец само сутрин. В последните дни преди да родя повръщах постоянно.
Ходех до 00 по 7-8 пъти на вечер. Последните седмици беше кошмар.
Имах и един куп други оплаквания. 8 седмици престой в болницата. Кошмарно раждане.
Но всичко минава и заминава, сега 20 дни след раждането не съм забравила, но не се сещам толкова често. А когато ми се случи да се сетя го прогонвам от мислите си. Скоро всичко ще е забравено, особено когато видиш усмихнатите си бебчета, очичките им, хубавите им ръчички, краченца, дупенца и прочие си казваш, че всичко си е струвало и, че всичко е станало много бързо. Hug Hug Hug

# 554
  • Варна
Коки-топи, не се тровижи толкова много. За задъхването не знам какво да ти кажа, но за сърцебиенето аз го получавах още в началото (до 3 месец) и като си мерих пулса се оказа, че имам пулс около 90 удара в мин., а моят винаги е бил 60-70 удара. И наистина пулса често си го усещах засилен особенно в аортата (на корема). Но явно тялото се е нагаждало за по-голямото количество кръв и за промените. Може при теб да го има това явление и досега, защото сте 4 в 1  Hug. А относно спането аз от 4-ти месц не мога да спа по гръб!  #Crazy Спа само на ляво или дясно или се намествам полуседнала в леглото. Вярно, че и двете ми страни изтръпват доста бързо и се въртя като риба в леглото, чак будя съпруга ми с лекито попъшквания   Rolling Eyes.
А относно твърдото коремче и аз съм като теб. От всичко прочетено си мисля, че ми е пренапрегнат корема от разтежа и  разпъването, а и от тежестта. Добре, че е този форум да ме успокояват момичетата, че без тях накъде  lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт