Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 146
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  4elsy радвам се че писа и че всичко е минало успешно и отдавна сте си вкъщи с малките. Simple Smile
  По въпроса за корема, моят и двата пъти се прибра много бързо, може би месец след раждането, тук не включвам увисналата кожа обаче. Все пак сигурно има значение  това, че до последно не съм се спирала. Казвам го защото Жабче пазеше повече леглото както и  при тебе е  било последните седмици и при нея към шести месец още не се беше прибрал напълно...

Моят също се прибра за отрицателно време. Кожата е леко сбръчкана и до сега. Аз легло не съм пазила бременността, но не съм и била особено активна. Бях в болничен през повечето време и много ме беше страх да не родя преждевременно, за това си кротувах и почти не излизах. Само в последните седмици опитах да се пораздвижа по съвет на Сигридов, понеже бях решила да раждам естествено. Напразно - корембито толкова тежеше, че не ми се мърдаше никъде. Така че, не мисля, че бързото прибиране се дължи на активност. По-скоро го отдавам на тоталната липса на апетит през бременността ми.

# 556
  • София
  Може би наистина е до структура. Аз съм стандартно 45 кг, качих 20 кг и двете бременности. Деня преди да родя бях на поход по Витошка в подкрепа на кърменето  Heart Eyes И изобщо правех доста сериозни преходи до последно. Месец след раждането си бях на старите кг и дрехи...

# 557
Коки Топи спкойно  Hug Сърцебиенето и аз го имах доста често.Пулса ми е стигал и 120.Все пак в теб бият още три сърчица Hug  babyuu  babyuu  babyuu. Със здадъхването положението беше същото.Още от началото на бременноста бързо се уморявах и задъхвах ooooh!
За лежането на лявата страна- казват докторите, че така било правилно, но аз не можеш хич да лежа на ляво.Цялата бременност спях и лежах на дясно.Притеснявах се да не притискам "дясното" дете и то да остане по мъничко, но то даже беше по- голямо и от "лявото".За лежането по гръб знам, че предизвиква контракции и след като лекарката ми го каза не си и помислях така да лягам, въпреки че ми беше най- удобната поза.
Мислете позитивно момичета и бъдете спокойни - всичко ще бъде наред  Hug

# 558
Коки-топи, умора и сърцебиене и аз получавах до  преди 2 месеца,стигала съм  до припадаци .оказа се че при  мен  всичко  това е от анемия.откакто пия желязо  нямам  проблеми .пусни  си изследвания за анемия.

# 559
  • София
И аз съм като Жабчето, корема ми е все едно съм в 5-я месец и не иска да се прибира. Имам да смъквам още 7 кг, но явно няма да стане с това късно вечеряне. Но не кг са страшни, а визията с тоя корем   ooooh!
koki-topi ако пиеш Гинипрал е възможно да е от това сърцебиенето. Ще минеш тези седмици, постави си по малки цели по около 3 седмици и така няма да усетиш как си влязла в 28 г.с. Аз така правих като ме вкараха да раждам още в 26 г.с успях да устискам още 10 седмици.

# 560
julia yabkova, 4elsy, japanese,obi4anka daniela...Момичета благодаря ВИ! Hug Hug Hug
Наистина олеква като знаеш, че не си единствената,която преминава през подобен път(доста трънлив) Grinning
Всичко ще преминем и всичко ще преодолеем само да са ни живи и здрави бебчетата.
Момичета искам да ви питам избрали ли сте клиники в които да родите бечетата?
Аз лежах в клиниката в ст.Загора и лекарката, която ми следи бременността е от ст.Загора, но...след няколко неприятни случки, които се случиха на момчета с които лежах взех да се колебая и се чудя дали да не се ориентирам към "майчин дом" . newsm78
Искам да направя най-доброто за децата си. baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 561
аз вече съм се ориентирала в коя  болница да раждам.но тук  и в която и да отидеш отношението  е отлично Peace

# 562
аз вече съм се ориентирала в коя  болница да раждам.но тук  и в която и да отидеш отношението  е отлично Peace
Не разбрах къде е това тук?А и въпроса не е в отношението на лекарите и персонал, а в капацитета на клиниката.Нивото на неонтологията и професионализма на екипа!

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 17:33 от koki-topi

# 563
  • Някъде там...
аз вече съм се ориентирала в коя  болница да раждам.но тук  и в която и да отидеш отношението  е отлично Peace
Неразбрах къде е това тук?

Мадрид, Испания. 

Важното не е отношението, а това има ли добра неонатология и опитни лекари.  Peace

# 564
И Слончетка по едно време се оплакваше от сърцебиене. Беше свързано и нейното с желязо, но дано тя се включи, че не помня подробности.

# 565
относно болниците - Въпреки , че се бях насочила към часта болница по стечение на обстоятелствата се озовах първо в Шейново #2gunfire #2gunfireа след това в Майчин Дом София, където родих мъничетата.Ръце им целувам на докторите за това ,че положиха огромни усилия и грижи ,за да оцелеят децата им. Ако отново забременея пак ще избера за раждането МАЙЧИН Дом.Не е важно дали в стаята имаш плазмен телевизор и климатик, а техниката  и добрите специалисти, които ще се погрижат за бебоците Peace

# 566
относно болниците - Въпреки , че се бях насочила към часта болница по стечение на обстоятелствата се озовах първо в Шейново #2gunfire #2gunfireа след това в Майчин Дом София, където родих мъничетата.Ръце им целувам на докторите за това ,че положиха огромни усилия и грижи ,за да оцелеят децата им. Ако отново забременея пак ще избера за раждането МАЙЧИН Дом.Не е важно дали в стаята имаш плазмен телевизор и климатик, а техниката  и добрите специалисти, които ще се погрижат за бебоците Peace
Peace Точно така!
Ако ви се ходи на хотел, отидете в такъв. Но за избор на болница най-важен е екипът, опитът и рутината на добрите специалисти, другото се прежалва.
На мен при едната фетална морфология д-р Марков ми беше казал "Ако тръгне нещо преди 32 г.с., само МД". И го имах предвид през цялата бременност. В последствие избрах Тина Киркова, но по други причини, но раждането вече беше в 38.

# 567
Неразбрах къде е това тук?

Мадрид, Испания. 

Важното не е отношението, а това има ли добра неонатология и опитни лекари.  Peace
тази болница на която съм се спряла се води с най-добрите специалисти  в Мадрид.лежала съм  2 пъти  там и съм доволна

# 568
Точно това имам и аз в предвид, че не обстановката, не толкова отношението са важни, а апаратурата и професионализма!Обаче, не зная какъв е реда за постъпване там.МД.В смисъл, че вземам решение, че ще раждам там...и какви постъпки трябва да направя.Аз не познавам нито един лекар в тази болница.Нито те си имат на понятие от мен.А зная, че с тризнаци се постъпва в болницата още в 29седмица, и те наблюдават докато издържите макс.34. Thinking

# 569
koki-topi , нормално е да имаш сърцебиене, при близнаци обемът на кръвта в тялото на майката се увеличава почти двойно и съответно сърцето се натоварва повече, за да изпомпва. При тризнаци работата му е сигурно и много повече.  Simple Smile Опитвай се да се храниш обаче, това е много важно, бебчетата трябва да растат. Позата за спане по корем разбираемо вече не ти е удобна, за лежане настрани е за предпочитане лявата страна, но ако не ти е одобно няма проблем да спиш и надясно, зависи и как им е удобно на бебетата  Simple Smile При мен мадамата отляво все протестираше бурно като легнех на нейната страна и така си изкарах лежейки на другата...
За съжаление за болници не мога да те посъветвам...

Момичета,  аз пак да се "скарам" на тема дебелеене  Crazy Не е важен коремът, килограмите, телесата... Най-важното е да износим дечицата си колкото се може по-дълго, за да се родят колкото се може по-големи. А за това е нужно пълноценно и добро хранене през бременността и съответно качване на килограми.  Naughty Килограмите се свалят, коремът се прибира, а децата ни са все пак най-важното нещо в цялата тази работа. Кога и как ще се прибере коремът е въпрос и на структура. Вероятно една мама висока 180 см. сигурно ще има по-малко поражения от преразтягане на кожата и коремните мускули, просто защото телосложението й позволява коремът да расте по-щадящо. Ясно е, че с близнаци човек не може да очаква да наддаде 7-8 кг. за цялата бременност и 2 седмици след раждането нищо да не му личи. А и за мен, честно казано, разказите как някой излязъл от болницата след раждането в старите си дънки ми се струват силно преувеличени  Rolling Eyes В болницата една нощ при мен в стаята имаше една току-що родила мексиканка, ами тя дойде в болницата с корем по-малък от моя след раждането  Crazy Но пък аз можех да се похваля с две бебета, големи колкото нейното, което беше едно  Peace
Иначе аз си влязох в старата форма някъде след около 6 месеца... Бавно и плавно и хапвайки добре заради кърменето Simple Smile Има един лаф, че на организма са му нужни 9 месеца бременност и после още толкова за "разбременяване"  Wink

Общи условия

Активация на акаунт