Отговори
# 120
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ламичке незнам дали ще успея в неделя, но през седмицата ще проверя за Ноевия ковчег на ФП в Джъмбо /почти съм сигурно че гледах нещо подобно/.
Предлагам да направим разпечатка на списък с имената ан децата за раздаване на подаръците. Самите пакетчета да са надписани от Габи за ... и по списъка се кара наред.

# 121
А-А-А, ще прощава Дядо ти Коледа, ама по-подходяща от нашата Снежанка-Страчи едва ли ще се намери, плюс това подаракът ни вече надлежно е надписан "ОТ БЕЛА ЗА ...." Party

# 122
  • В една далечна галактика...
Лам, не разбрах какво значи това, че си купила подарък НЕ за твоето дете, а за някое друго. Не е достатъчно добър за твоето дете или... Wink  Laughing Лично аз съм готова да дам подаръка и на моето дете и на някое друго. Нямам претенции...

Смятам, че моментът на изненадата го има и в двата случая - тъй или иначе децата не знаят какъв подарък сме купили и за кого.

Дядо Коледа ще се справи и в двата случая без Снежанка. Предлагам да решаваме на момента.

Мелодия, моят син имаше една играчка, която имитираше истински чук. Той си умираше от кеф да удря по едни топки. Накрая ги счупи, та играчката вече е за изхвърляне, но поне му мина интересът към блъскането с чук и главата ми малко се поуспокои от дънданията.

# 123
Опааа, понеже явно съм изпуснала няколко мнения и май нещо не съм в час с традицията - ние си избираме и надписваме на кого да подарим нашия подарък, така ли?

# 124
Не ти разбирам тона, Мишочка, нито въпросите, нито претенциите.
Наистина е хубаво да попрочетеш малко по-внимателно назад в темата и предишната тема също дано ти стане ясно как точно организираме празника. И обърни внимание, че не става дума за лично решение, а на всички - след питане и консултации.

понеже ми искаш обяснение да ти кажа - купила съм подарък не за Амалия, защото тя вече има такъв и си играе много хубаво с него.

Другото, което не ти е ясно: подаръците ще си надписваме така: от Амалия за ... - обърни внимание, че има многоточие, тъй като не се знае при кое дете ще отиде подаръка.
Дано съм била ясна и изчерпателна.

# 125
Ламичке незнам дали ще успея в неделя, но през седмицата ще проверя за Ноевия ковчег на ФП в Джъмбо /почти съм сигурно че гледах нещо подобно/.
Предлагам да направим разпечатка на списък с имената ан децата за раздаване на подаръците. Самите пакетчета да са надписани от Габи за ... и по списъка се кара наред.
Дейзи, няма го! проверих и аз, и Ара.

# 126
Аз честно си признавам, че не разбирам защо трябва да стане по-сложно вместо по-лесно?
Лично аз, първо се затруднявам да избера унисекс подарък, защото досега повечето подаръци, които съм купувала са били за момиче, а когато са били за момче, са били по-стандартните момчешки играчки - кола, пожарна, и т.н. Второ, мисля, че за децата е по-важно Дядо Коледа да им подари подарък, а не някой друг. Те незнам дали изобщо ще разберат, че е от някое детенце. Т.е. ми се губи смисъла на заниманието. Ако е за изненадата тя ще е налице и при двата случая.
И трето съществува теоретична възможност да се подари на детето нещо, което вече има. Тогава как ли ще се почуства то?
Но тъй като не съм била на празненствата миналата година, а мнозинството държи да се случи както тогава, ще се съобразя. Пък догодина живот и здраве вече ще знам как е.

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 14:16 от P0LLY

# 127
Мисля, че не е чак толкова сложно, при положение, че миналата година се получи добре. Децата реално си получават подаръка от Дядо Коледа, просто някой му подсказва на кое дете да го даде. Вярно, че децата изобщо няма да разберат от кого е подаръчето, но аз лично предпочитам миналогодишния вариант. И без това аз съм й купила подаръка за градината, за под елхата и т.н.
Поли - Нашата мома много би се зарадвала на кола или пожарна  Wink

# 128
Не ти разбирам тона, Мишочка, нито въпросите, нито претенциите.
Наистина е хубаво да попрочетеш малко по-внимателно назад в темата и предишната тема също дано ти стане ясно как точно организираме празника. И обърни внимание, че не става дума за лично решение, а на всички - след питане и консултации.

понеже ми искаш обяснение да ти кажа - купила съм подарък не за Амалия, защото тя вече има такъв и си играе много хубаво с него.

Другото, което не ти е ясно: подаръците ще си надписваме така: от Амалия за ... - обърни внимание, че има многоточие, тъй като не се знае при кое дете ще отиде подаръка.
Дано съм била ясна и изчерпателна.

Ламичке, нямам претенции. Тонът ми е любознателно закачлив.

Предложеният от вас начин ми се струва по-сложен, да не говорим , че има по-голяма опасност да не се уцели желанието на детето или да се дублира подаръка. Не ми е ясно как чисто практически се получава затова попитах. Все пак вие имате опит с този вариант. Досега (вече 8 години) практикувам другия вириант - надписвам името на детето, дядо Коледа го прочита и детето отива да си вземе подаръка.

Кажете ми чие име трябва да напиша на моя подарък и ще го напиша. Ако не напишем име, как Дядо Коледа как ще се ориентира да подари подарък на всяко дете и да не пропусне никое? Не се заяждам, просто питам.

# 129
Днес напълнихме чувала на домашния Дядо Коледа с подаръци. Сега ни остава трепетно да чакаме Бъдни вечер, за да се насладим на детските емоции. Радвам се така, сякаш съм на 5 годинки. Утре ще спретна и карамфилено - канелените портокалчета, които Ивето ни показа. Ухаааа!
Варненки, честит Ни първи сняг! Да му се порадваме, че е за кратко.

# 130
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз съм пропуснала тези карамфилено - канелените портокалчета може ли рецепта  Blush
Не мога да ви намеря във Фейсбук, аз съм Desislava Grigorova /в момента съм със снимка на децата/

# 131
Лам, не разбрах какво значи това, че си купила подарък НЕ за твоето дете, а за някое друго. Не е достатъчно добър за твоето дете или...
(...)
Мишочка, щом си любознателно-закачлива по този начин, ще го имам предвид.

Поли, Мишочка, защо коментарите за подаръците не ги направихме преди седмица? или по-рано?
Все пак утре ще се виждаме, утре в 10 часа ще правим купона...
наистина не разбирам какъв точно е проблемът всеки да купи нещо символично и да го надпише с името на собственото си дете.

Казвайте последно какво правим, защото вече започнах да се обърквам...

# 132
  • Beyond the Frontiers
Уважаеми, дами мисля, че острия тон и заяждането са леко излишни. И двата варианта за раздаване на подаръци имат плюсове и минуси. Тъй като празника е утре смятам, че моментът за дебат е отминал, още повече, че някои още преди седмица са купили подаръци. Който е имал друго мнение е изтървал момента.
Поли, мисля, че госпожата няма проблем да се съобрази с нашето решение. Просто преди раздаването се написват имената на децата разбъркано върху пакетчетата и готово. Peace Peace

Ламичке  Hug Hug писали сме едновременно.

Misho4ka, нищо лично, но явно не четеш редовно, честно казано нямам и спомен да сме се запознавали (извинявам се, ако все пак сме и не съм запомнила), но коментара хич не е закачлив и е тотално не на място. Просо човекът към когото го насочваш (Ламичката) е толкова далеч от тези неща, че думите ти буквално са смешни.

П.П. абе покрай тези кризи и празници, взехме съвсем да изперкваме, май Sad

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 16:36 от Galactic Voyager

# 133
Аз пък не виждам какъв е проблема да коментирам когато и каквото си искам. Никой не задължавам с моето мнение. Освен това имам и други задължения, освен да мисля по детайлите на коледното парти и си изказвам мнението когато имам време. Още повече, че въпросния разговор с госпожата го проведох снощи. Както вече казах, ще се съобразя с общото желание.
Острият тон не го започнах аз, нито съм имала намерение да държа такъв.

# 134
Подаръците - момичета мисля, че дискусията в момента е АБСОЛЮТНО излишна, в предвид деня. Миналогодишния купон мина без проблеми, Дядо Коледа раздаваше подаръците на децата, аз му ги подавах и му казвах " Това е за Сашко, това е за Теди и т.н." След като нито на мен, нито на Дядо Коледа му беше трудно, не виждам проблема. Аз не държа да съм Снеака, ако има друга по-подходяща, която предпочитате, може да и се даде списък с имената и да кара подред, като подаръците да са надписани, пак като миналата година " От Мая за.... " Така или иначе 90% сме готови за този вариант. Не мисля, че някой е купил подарък, който не му харесва, за да го пробута на "чуждо" дете. Друг е въпросът, ако някой пък толкова много иска да купи по-голям подарък за детето си или просто да е специално за детето му ще му го дадем, само да не си разваляме празника няколко часа преди купона. Peace

Общи условия

Активация на акаунт