Струват ли си жертвите и усилията, които полагаме за мъжете?

• 12 301
  • 211
  •   1
Отговори
# 180
Избора на козметика го правя в магазина с консултантките, само ако купувам нов продукт.
Дрехи си купувам и сама, и с него, и той самия ми подарява, същото важи за бельото. Не си ги обсъждам с колежките, нито с колегите, нито със съседите. Точка.
Miss мецанка  Peace

# 181
Неадекватно е да кажеш,че не ти пука какво мисли мъжа ти за теб като домакиня,майка и жена #Crazy
Това къде го прочете за бога  Shocked
Казвам, че това не зависи само от неговото мнение.  Когато се прибере от работа сядаме на по кафе и си говорим за ремонта на къщата, който правим например, за дребни ежедневни проблеми. Той не тръгва на инспекция дали съм пускала прахосмукачка, дали съм измила чиниите, че да дава мнение.  
viliko точка на какво  hahaha
А когато колежка ти направи комплимент за новата ти дреха, не ти ли става приятно ?

# 182
Неадекватно е да кажеш,че не ти пука какво мисли мъжа ти за теб като домакиня,майка и жена #Crazy
Това къде го прочете за бога  Shocked
Казвам, че това не зависи само от неговото мнение.  Когато се прибере от работа сядаме на по кафе и си говорим за ремонта на къщата, който правим например, за дребни ежедневни проблеми. Той не тръгва на инспекция дали съм пускала прахосмукачка, дали съм измила чиниите, че да дава мнение.  
viliko точка на какво  hahaha
А когато колежка ти направи комплимент за новата ти дреха, не ти ли става приятно ?
Ами така ми прозвуча-хубаво имаш приоритети,които изграждат самочувствието ти,но мнението на мъжа ти за всичко нямало нищо общо,аз го разбрах така,както съм го написала,явно не съм права-ок.
А това с инспекцията беше глупаво-един мъж може да те оцени като домакиня и без да тръгва на инспекция.
На мен ще ми стане много по-приятно мъжа ми да ми направи комплимент за нова дреха,отколкото някоя колежка,която няма нищо общо с мен и не ми е близка.

# 183
Miss мецанка, и аз грешно съм се изразила, затова така си разтълкувала писанията ми. Наистина и на мен би ми било приятно мъжа ми да ми направи комплимент. Ако го попитам как изглеждам, винаги отговаря: "Красива си както винаги". Ако го попитам тази рокля харесва ли ти, замисля се за момент и отговаря: "Ми харесва ми, добре ти стои". По своя инициатива обаче рядко е правил комплименти, което е жалко, но не е кой знае каква болка за умиране. Аз имам от тези мъже, които са доста скарани с женските работи, малко завеян е, постоянно забравя, но е човека когото обичам. Той също ме обича, въпреки че не го показва като ми купува бельо  Wink. Просто през ум няма да му мине. Ако аз го подсетя, ще го направи, но ще иска аз да го избера, щото нищо не разбира от това. Да, често се случва да не забелязва нова прическа или нова моя дреха, като го питам за мнение, казва: "Да, много е добре". Той си е такъв и аз нямам нищо против. Домакинството вкъщи /готвене, чистене и пране, подреждане/ - основно се оправям аз, той се включва ако директно му дам някаква задача. Ако не му кажа изрично: измий чиниите, той няма да се сети сам. Никога няма да ми направи забележка, че не съм изчистила или не съм изтрила праха, разсеян е, просто не обръща внимание на тези неща. Това не е само у нас, и когато отиваме на гости, аз го питам например: Забеляза ли какво хубаво диванче имаше в кухнята им ? Той казва:  Не, изобщо не забелязах.  
Не, че не ме интересува мнението му, но понеже го знам какъв е дори да го питам, той ще ми каже: "да, много е хубаво", а понякога търся мнение, което да е градивно. Аз не случайно писах за нова рецепта, която съм опитала да сготвя - наистина ме интересува дали съм се справила добре, а той понякога даже не забелязва какво яде  Laughing ако я опита примерно някой друг, би могъл да ми каже ако липсва нещо, ако съм прекалила с подправка. Така например се учих да правя шкембе чорба, аз не ям, сестра ми ми даде рецептата, после идва да дегостира за всеки случай,щото милото каза: "М- м, много е хубаво".  Сега преди да ме заядете, че неговото мнение не ми е достатъчно, ами после правих същата рецепта когато на гости идваха приятели и ми беше важно да съм сигурна, че се е получила добре. Най - правилно ще е да кажа, че мъжът ми е от тези хора, които не дават мнение за неща, от които не разбират. Случвало се е да го питам какво мисли за нещо свързано с детето, дали да опитам да намаля кърменията например, той казва: "Каквото решиш, аз знаеш, че не съм добре запознат". Еми тогава естествено, че ще се допитам до други майки.

Ето моя първи пост в тази тема:
Само че я се замислете за мъжете ли се правят тези усилия всъщност  
Прост пример: подстригвам си косата доста късо, в смисъл драстична промяна, а мъжът ми забелязва чак на следващия ден и то щото комшийката ми прави комплимент за новата прическа   Така е с абсолютно всичко друго: дали съм епилирана или не, дали съм сресана, с какво съм облечена, какво съм сготвила, дали съм изчистила - все му е едно. Просто не ги забелязва тея неща и толкоз   За него не са важни  и не ги правя заради него. Правя ги заради себе си, да се чувствам добре в своята кожа и за да ми е чисто и уютно вкъщи. Има и още една причина и тя е, че мъжът ми може да не ги забелязва, но приятелките, комшийките, роднините, колежките абе всичко дето е от женски пол  - най - добре си ги забелязва. Веднага ще видят на работа, че не съм епилирана например, или че маникюра ми не е на ниво. Като дойде комшийката на гости и ще хвърли едно око на това колко чинии има в мивката и колко пране в коша за пране.

Не виждам какво неадекватно има в поста ми. Мъжът ми е такъв. Не мога да го променя. Харесвам го такъв. Освен за пред него, се старая да изглеждам добре и заради мен, също и заради хората от обкръжението ми. Ето питам и теб: Ти се поддържаш, домакинстваш и т.н само и единствено заради съпруга си, не го ли правиш и за да се чувстваш ти добре, а не ти ли е приятно и околните да виждат резултата от усилията ти ? Например когато очакваш гости, не се ли хващаш да подредиш ако е разхвърляно, да изчистиш, за да ти е уютно у вас, когато дойдат гостите. Това го правиш и заради себе си и отчасти заради гостите, дори по случайност съпруга ти да отсъства и да не  може да го оцени.
А и още нещо искам да попитам: Ти откъде знаеш какво  мисли мъжа ти за теб като домакиня, майка и жена ? Предполагам казвал ти е, че си добра майка, домакиня и жена. Ами той и моя мъж ми ги казва тези неща, но ако го попитам: "Изтрит ли е праха на мебелите ?", той ще се огледа преди да отговори, щото не е забелязал. Ако попитам същото нещо комшийката, която е идвала на гости - тя ще отговори, защото е забелязала.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 16:30 от rosy_bosy

# 184
Последния ти пост звучи доста по-различно и по-разумно от предните  Peace

Но, съгласи се, че в тези например друго се прокрадваше:

не знам какви са мъжете в моето обкръжение /сигурно ненормални/, но те не купуват бельо на жените си.  Наистина се вълнуват от жената, която е облякла бельото, всъщност предпочитат да е гола или да се съблече сама, притесняват се ако сутиена има по - сложна закопчалка и не може да го махне лесно

В много женски списания има статии за това, че всъщност жените по правило се издокарват заради другите жени, а не толкова заради мъжете до себе си, защото те не забелязват подробностите /повечето мъже - да не кажеш, че пак под общ знаменател ги разглеждам, твоя е изключение/ и това е факт.

повечето мъже не ги вълнува с какво точно сте облечени, стига да изглеждате добре и въпросното нещо да се маха лесно.

когато съм си ги купила съм ги показала на колежка например - " Виж кви готини бикини си взех, еди ква си марка, толкова парички ", тя съответно: "Оле, супер са, откъде си ги взе, имаше ли моя размер".  Ако го правех само за да му се харесам, просто е безсмислено да си ги купувам. Естествено купувам ги заради себе си, но се хваля на приятелки, секси бельото ми го оценяват приятелки

В моя обикновен живот коректив са ми точно тези комшийки, познати, приятели, колежки от работа, майки от градинката. Те готвят, чистят, перат и поддържат външния си вид доколкото им е възможно. Мъжете им по правило не забелязват нищо от горепосоченото. Те продължават да го правят. И аз наред с тях. Ти казваш, че е неадекватно, аз пък казвам че си е абсолютно нормално

Аз съм от тия жени, дето много се притесняват как изглеждат в очите на хората и затова съм с впечатление, че всъщност усилията ги правя заради останалите жени от близкото ми обкръжение, за да не изглежам мърла, мързелива и лоша майка в техните очи.

# 185
Последният ми пост се покрива напълно с тези, които ти си цитирала. Какво се разминава ? Всички ние се стараем да сме харесвани от другите. На първо място от себе си, но второ място от най - близкия човек, на трето място от останалито от своето обкръжение. Не споря за подредбата, тя може да варира. Само, че в различните области, в които се стараем да се докажем, оценката идва от различни хора. Там е цялата работа. За едни неща се влияеш  и търсиш мнението на мъжа си, за други от мнението на колежка, за трети от мнението на роднините ти, за четвърти от мнението на приятелите, за пети от мнението на комшиите.

# 186
Да, явно разминаването идва от подредбата  Peace

# 187
Ами да, при теб ми е много странно, че на първо място е мнението на мъжа ти, после твоето, пък трето мнение изобщо не те интересува.

# 188
 hahaha Е, това ти го казваш, аз друго се опитвах да обясня...

# 189
Ами обясни го, недей само се опитва  Grinning

# 190
Ами да, при теб ми е много странно, че на първо място е мнението на мъжа ти, после твоето, пък трето мнение изобщо не те интересува.
Аз мисля,че не си я разбрала.
Но мерси за пояснението от дългия ти пост,сега ми стана ясно защо по този начин съм разгадала думите ти Simple Smile

# 191
Щом Мецанка ме е разбрала - усилията ми не са били напразни, пак ти казвам - върни и прочети отново, за да не си пишем едно и също само ние двете Peace

# 192
Да, Мецанка те е разбрала, аз също те разбрах и то много добре. Постът ми си беше заяждане, за което се извинявам  Embarassed
 Моят мъж, а и други мъже, които познавам, са си такива. Правят комплименти рядко, обикновено когато директно са попитани: "Изглеждам ли добре", отговарят: "Да, изглеждаш супер". Ако обаче попитам коя рокля от тия двете ми стои по - добре, той ще се запъне и няма да може да отговори или ще каже: "Ми и двете" Grinning Това не означава, че не ценя неговото мнение, но знам, че той си ме харесва и така и иначе, и поради тази причина по тези въпроси не смятам мнението му за определящо. На моменти съм се ядосвала и съм го питала: "Добре, бе, как може да нямаш мнение, все с някоя дреха ме харесваш повече, не може да е еднакво, как може да не те интересува с каква прическа съм - с дълга коса ли ти харесвам повече или с къса ". Той ми отговаря: "Ох, Роси, ми какво да направя, това не ми е много ясно, щом на теб ти харесва тази, обличай нея, както искаш така се подстрижи. "  Mr. Green Той си ме харесва и невчесана, и с косми по краката, и в разсулена тениска. Имаше такъв период когато след раждането кърмех почти нон стоп и не успявах даже да ям, камо ли нещо друго. Отношението му не се промени нито за миг. Казвал ми е, че за него това са излишни неща, давал ми е пример, че той не се гримира, епилира пита ме защо го правя аз. Отговарям, че би ми било неудобно, некомфортно ако не го правя, той отговаря: "За мен не е от значение, и така ми харесваш". Може и да не е искрен, не знам.
Ако търсех само и единствено неговото одобрение, тогава нямаше да има нужда да се поддържам, можеше и всичко вкъщи да е с главата надолу, но аз търся одобрението и на околните, а и на себе си.
Сега, ясно ми е, че според теб мнението на хора, които не са ми така близки, е по - важно за мен, от това на съпруга ми. Това е така, и не е така. Сега ще опитам да обясня защо:
1. Мъжът ми няма мнение или по - точно то е винаги едно и също: "Каквото ти решиш, не ти се меся"
2. Аз си имам мнение и то е понякога положително, понякога не
3. Заобикалящите ме хора - колежки, приятелки, съседки, да ги изброя за хиляден път - те също си имат мнение, понякога положително - понякога не.
Както се вижда, мъжът ми не играе един вид, не че мнението му не е важно, но то или отсъства или е винаги едно и също. Сега ти и Мецанка казвате: Ето, тя се гласи заради колежките и приятелките, пък не й пука какво мисли мъжа й. Не, не е така, но просто така се получава. Ако имам важно интервю за работа и искам искрено, честно мнение дали съм подходящо облечена, ами да ме прощавате, ама мъж ми не е човека, който ще ми даде такова. И вие ми казвате, че съм ненормална, напротив всъщност правя най - доброто в тази ситуация.
Това важи и за доста други жени, една жена е по - запозната с това кое се носи в момента, по - добре ще прецени, затова ако имаш нейното одобрение, това гарантирано означава, че си се справила добре.

# 193
Абе да си призная и моя не се шашка от косми и невчесана коса. Обаче се сеща да ме погъделичка, като се вчеша  Wink

# 194
Ами ето на, човека си прилича по нещо с моя.  Wink
Обаче ако трябва да излезеш някъде ще се срешиш, нали ? От това излиза ли, че го правиш за непознатите, които срещаш на улицата ? И да, и не. Може да се каже, че го правиш за себе си, но от друга страна докато си си стояла сама вкъщи не си се сресала, нали, правиш го когато излизаш, защото ще срещнеш други хора и би се почувствала неудобно, ако си рошава. Нищо, че са непознати, все пак си се сресала заради тях.  

ПП Забелязвам, че имаш лошия навик да изопачаваш думите ми. Например използваш думата: "прашки", аз съм написала "бикини". Говориш за колеГи, аз съм написала "колежки". Щом ще ме цитираш, помествай целия цитат, така е правилно. 

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 20:44 от rosy_bosy

Общи условия

Активация на акаунт